Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 52 (5259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedinţia: La consultările de la Cotroceni s-au discutat mandatele României pentru COREPER şi JAI

Marţi, 5 Martie 2013 (13:32:38)

Administraţia Prezidenţială informează că, la consultările de la Cotroceni cu premierul şi miniştrii de Externe şi de Interne, s-au discutat teme de politică externă, precum şi mandatele României pentru şedinţa COREPER din 6 martie şi pentru Consiliul JAI din 7 - 8 martie.

Potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială, preşedintele Traian Băsescu a avut, marţi, ora 11.00, la Palatul Cotroceni, "o serie de consultări, în conformitate cu Articolul 86 din Constituția României", cu prim-ministrul Victor Ponta, cu ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, şi cu ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe.

"În cadrul consultărilor s-au discutat teme de politică externă, precum şi mandatele României pentru şedinţa Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi (COREPER) din data de 6 martie a.c. şi pentru Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 7 - 8 martie a.c.", se menţionează în comunicat.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că Germania nu este singura ţară care ar fi votat împotriva aderării României la Schengen, menţionând că sunt cel puţin şapte state care s-ar fi opus în cazul unui vot.

Preşedintele a susţinut că "poziţia corectă" care ar trebui adoptată de autorităţi pe tema Schengen ar fi "să se ia notă şi să stabilim un alt termen în care să discutăm accesul în Schengen", adică fie septembrie, fie decembrie.

Traian Băsescu a mai spus că salută poziţia exprimată de premierul Ponta privind mandatul reprezentantului României în şedinţa Consiliului JAI din această săptămână pe tema intrării în Schengen.

În replică, premierul a declarat că ideea susţinută de Băsescu potrivit căruia cel puţin şapte state s-ar fi opus în cazul unui vot pentru aderarea României la Schengen reprezintă "o poveste" care nu există şi a arătat că poziţia statelor UE nu poate fi discutată "după bârfe".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedinţia: La consultările de la Cotroceni s-au discutat mandatele României pentru COREPER şi JAI.
 Vizualizări articol: 530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedinţia: La consultările de la Cotroceni s-au discutat mandatele României pentru COREPER şi JAI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei