Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 52 (5259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Sucevenii care au avut proprietăţi în Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa îşi vor primi despăgubirile în următorii zece ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Sucevenii care au deţinut proprietăţi în Basarabia, Bucovina de Nord, Ţinutul Herţa şi Bulgaria îşi vor primi despăgubirile în următorii zece ani. Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a anunţat că Executivul a aprobat printr-o ordonanţă de urgenţă plata despăgubirilor pentru persoanele care au deţinut proprietăţi în Bulgaria, Basarabia, Bucovina de Nord, Ţinutul Herţa în tranşe anuale egale, eşalonat pe o perioadă de zece ani, începând cu anul următor datei emiterii titlului de plată. Sinescu a arătat că valoarea unei tranşe anuale nu poate fi mai mică de 20.000 lei.

Prefectul a explicat că în judeţul Suceava vor primi despăgubiri beneficiarii Legii nr. 9/1998 privind acordarea de compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile trecute în proprietatea statului bulgar în urma aplicării Tratatului dintre România şi Bulgaria şi ai Legii nr. 290/2003 privind acordarea de despăgubiri sau compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile proprietate a acestora, sechestrate, reţinute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa.

 

Plata tranşelor se va face din data de 1 ianuarie 2014

Florin Sinescu a declarat că în cadrul şedinţelor de anul trecut ale Comisiei judeţene Suceava pentru aplicarea Legii nr. 9/1998 şi a Legii nr. 290/2003 au fost analizate 23 de dosare depuse în baza Legii nr. 9/1998 şi un număr 147 de dosare depuse la Legea nr. 290/2003. Dintre acestea, 21 dosare depuse în baza Legii nr. 9/1998 au fost aprobate de către comisia judeţeană, valoarea totală a despăgubirilor fiind de aproape 760.000 de lei (7,6 miliarde de lei vechi). De asemenea, această comisie a aprobat 141 de dosare depuse în baza Legii nr. 290/2003, cuantumul total al despăgubirilor fiind de 15,1 milioane de lei (150,1 miliarde de lei vechi). Sinescu a precizat că Instituţia Prefectului a trimis toate aceste dosare către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, care va dispune plata efectivă a compensaţiilor.

Prefectul judeţului Suceava a explicat că prevederile privind eşalonarea la plată se aplică în mod corespunzător şi titlurilor de plată emise şi neachitate integral până la data intrării în vigoare a noii ordonanţe de urgenţă, iar plata tranşelor se face începând cu data de 1 ianuarie 2014.

„Actul normativ precizează că prin titlu de plată se înţelege hotărârea comisiei judeţene sau a municipiului Bucureşti pentru aplicarea Legii nr. 290/2003, respectiv decizia de plată emisă de către vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor care coordonează aplicarea Legii nr. 9/1998, Legii nr.  290/2003 .

„Sumele acordate cu titlu de despăgubiri se vor actualiza prin aplicarea indicelui preţurilor de consum aferent perioadei cuprinse între începutul lunii următoare celei în care a fost emis titlul de plată şi sfârşitul lunii anterioare datei plăţii efective a fiecărei tranşe”, a mai spus Florin Sinescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii care au avut proprietăţi în Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa îşi vor primi despăgubirile în următorii zece ani.
 Vizualizări articol: 1688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sucevenii care au avut proprietăţi în Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa îşi vor primi despăgubirile în următorii zece ani5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei