Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 52 (5259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ca pe uliţă

Trotuarele Sucevei, acoperite de mormane de pietriş şi nisip

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Topirea zăpezii şi gheţii de pe trotuarele Sucevei a scos la iveală cantităţile imense de material antiderapant folosite iarna aceasta pentru ca străzile şi trotuarele să fie circulabile, în ciuda condiţiilor meteo nefavorabile.

Numai că unele trotuare sunt atât de încărcate cu nisip şi pietriş, încât seamănă mai mult cu uliţele unui sat, decât cu o zonă ultracentrală a municipiului reşedinţă de judeţ.

Acest lucru poate fi lesne observat în zone intens circulate, precum trotuarul care face legătura între magazinul Bucovina şi Policlinica Areni, recent modernizat, unde pavelele colorate nici nu se mai văd de sub stratul gros de nisip şi pietriş, sau chiar şi pe trotuarul din faţa sediului Primăriei Suceava.

Dacă în perioada ninsorilor antiderapantul împrăştiat de salariaţii Rosal i-a protejat pe trecători de pojghiţa de gheaţă care se forma în acest zone intens circulate, acum, odată cu topirea zăpezii, mormanele de nisip şi pietriş sunt deranjante nu doar vizual, ci şi fizic.

Mulţi dintre trecători ocolesc aproape inconştient zonele cu pietriş, dar praful care se ridică de pe trotuare la cea mai mică rafală de vânt nu mai poate fi ocolit.

„E normal să dea cu antiderapant, să nu alunecăm, dar acum ar trebui măturat. Gata, vine primăvara, nu-şi mai are rostul atâta nisip şi pietriş pe trotuare”, spune unul dintre trecători, care se uită dezaprobator la mormanele adunate pe trotuar şi pe marginea străzii.

De aceeaşi părere sunt şi cei care locuiesc în blocurile de la bulevardul principal, care spun că trotuarele arătă dezolant.

„Am înţeles că era necesar să dea cu antiderapant, dar ar fi trebuit să folosească mai multă sare şi mai puţin pietriş. Dacă făceau aşa, nu ar mai fi fost acum atâta mizerie pe trotuare”, a spus unul dintre locatarii din zona centrală.

Acelaşi reproş l-a făcut şi viceprimarul Gavril Vîrvara celor care s-au ocupat de deszăpezirea oraşului: „Am observat că se foloseşte prea mult nisip şi pietriş în amestecul de antiderapant dat pe trotuare şi le-am atras atenţia să folosească mai multă sare, dar la câte reprize de ninsoare şi de îngheţ au fost, s-au adunat oricum cantităţi semnificative. Avem făcut deja planul pentru curăţenia de primăvară, care demarează curând, încât vom rezolva şi această problemă. Curăţarea trotuarelor şi a lateralelor străzilor, unde s-au adunat multe mizerii în timpul iernii, este una din priorităţile noastre”.

Din cauza ninsorilor abundente, în acest sezon rece s-au folosit cantităţi impresionante de material antiderapant pe străzile şi trotuarele Sucevei, aproape dublu faţă de cele utilizate în sezonul rece anterior.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trotuarele Sucevei, acoperite de mormane de pietriş şi nisip.
 Vizualizări articol: 2376 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Trotuarele Sucevei, acoperite de mormane de pietriş şi nisip5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ajutoare trimis de
( 5 mar 2013, 12:06:05
sute sau mii de persoane primesc ajutoare de la stat , constand din : bani, alimente, de ce Primaria nu face un program cu ei sa-i oblige sa lucreze in folosul comunitatii la diferite treburi gospodaresti? cum era pe vremuri obligatia fiecarui cetatean sa presteze un nr.de zile/lunar ca prestatie.....toti asteapta ajutoare dar munca nimic....
cine nu se prezinta la munca, nu primeste nimic..
bineinteles exclus persoanele in virsta si cele f.bolnave...
2.   ... trimis de
( 5 mar 2013, 12:11:57
si uite asa nu mai trebuie sa cheltuim bani sa mergem la mare ci avem plaja chiar sub nasul nostru...m-am saturat sa tot aud de la alesii nostri chestii de genul "ar trebui sa facem"...FACETI in plm ca m-am saturat de voi...puneti mana si luati-i la rost pe toti cei care se ocupa de ingrijirea orasului acesta, nu-i mai iertati si nu mai luati spaga ca o sa vina momentul cand o sa va iasa pe nas si nu o sa va ierte lumea pe voi toti cei care v-ati perindat pe la oala cu sarmale(primarie, consiliul local etc..) din '90 pana acum.
3.   Contract Rosal trimis de
( 5 mar 2013, 12:26:12
Referitor la persoanele care primesc ajutor social afirmatia ca acestea ar trebui sa presteze zile curatenie si dezapezire e corecta.Dar acest lucru nu rezolva problema.Aici e vorba de prestatia Rosal.Rosal nu şi-a onorat obligaţiile către primărie.Deşi contractul stipuleaza clar ca lucrările de deszăpezire să fie executate atât pe trotuare, cât şi pe străzile laterale, nu doar pe arterele principale, acest lucru nu s-a întâmplat.Rosal încalcă şi articolul din contract cu privire la colectarea selectivă a deşeurilor.Deşi deşeurile sunt colectate selectiv în containere, ele sunt amestecate în final, fiind ridicate de către Rosal cu aceeaşi maşină.

4.   Contract Rosal trimis de
( 5 mar 2013, 12:28:20
In urma “Contractului de delegare prin concesiune a gestiunii serviciilor publice de salubrizare a Mun. Suceava” SC ROSAL GRUP SRL SUCURSALA SUCEAVA executa urmatoarele tipuri de lucrari:
maturat manual
maturat mecanizat
razuitul rigolelor
stropitul carosabilului
incarcarea, transportul si descarcarea deseurilor aparute in urma unor situatii neprevazute de salubrizare, deszapezire si combaterea poleiului in perioada 15 noiembrie -15 martie:
curatatul manual al zapezii si/sau ghetii
pluguitul zapezii
periatul zapezii
incarcat, transportat, descarcat zapada si/sau gheata
combaterea poleiului manual
combaterea poleiului mecanizat
curatarea gurilor de scurgere
intretinerea curateniei
5.   Contract Rosal trimis de
( 5 mar 2013, 12:37:11
Firma lui Prigoana a dus-o excelent la Suceava. Avea trei contracte (curatenia orasului,curatenia dupa blocuri,transportul gunoiului la Botosani.)"Curatenia dupa blocuri?????"A vazut cineva aceasta firma facand curatenie dupa blocuri?????
ROSAL nu este platita in functie de cat gunoi strange in oras, ci firma primeste un procent din taxa de salubritate, indiferent de serviciile prestate (74,56% din taxa de salubritate).S-a platit 10 miliarde lei pe luna, costul salubritatii orasului. 3 miliarde din aceasta suma s-au platit pentru transportul gunoiului la Botosani de catre ROSAL.Acuma gunoiul nu se mai duce la Botosani din fericire.

6.   COCINA trimis de
( 5 mar 2013, 13:03:27
Da, intreg orasul arata ca o imensa cocina, iar de vina e in primul rand primaria. Indeferent ce contract ar fi cu Rosalul - daca nu-si fac treaba trebuie reziliat. Iar repoterii nostri dragi de prin publicatiile sucevene - au doar cuvinte de scuze si de laude pentru edili. Stau pe Zamca si nu pot sa ajung la containerulde gunoi din pricina noroilului si a mizerii fiind nevoit sa arunc gunoiul incercan sa nimersc containerul. In fiecare zi vedem in oras niste omuleti imbracati in verde care trag dupa ei niste pubele, dar nu am vazut sa fie curatenie in urma lor. Cand vin si executa asa zisele lucrari de curatenie intre blocuri nu intra pe spatiile verzi - asteapta bacsis de la locatari pentru a matura, iar toate astea se intampla sub ochii unui asa zis supraveghetor care sta si el la o bere la birrtul de la colt. Hai nu mai cautati scuze ca a fost iarna grea, ca am avut multa zapada - sunteti niste indolenti, mizerabili si incompetenti - iar daca jignesc pe careva i-mi voi retrage cuvintele atunci cand voi vedea curat in oras. Dar pana atunci, suceveni luati si va radeti noroiul de pe picioare............
6.1  RE: COCINA trimis de
( 5 mar 2013, 14:57:27
Imi pare rau dar gresesti amarnic...orasul nu arata ca o cocina ci este o cocina condusa de porcul sef lungu...la Prelipca e mai curat decat in Suceava...ne meritam soarta dar ar trebui sa facem la fel cum au facut cei de la asociatiile din Burdujeni...iesim eventual le dam ultimatum iar daca nu se face nimic ii schimbam da-i dracu ca doar noi i-am pus...Si ar trebui mai multa transparenta in contractele facute de primarie sa vedem si noi cum e treaba.
Pe de alta parte stam si scriem pe forumuri dar putini dintre noi nu ar face la fel ca actuala conducere daca ar fi in locul lor...Avem in sange microbul multi dintre noi si pe langa "combinatii" ne place tare mult sa stam si sa comentam ce fac altii dar cand vine vorba sa schimbam ceva toata lumea se ascunde si nu-si asuma nimic
7.   Cine ne asculta!? trimis de
( 5 mar 2013, 15:25:10
…si eu tare m-am saturat cit de murdar a putut sa ajunga orasul nostru de la an la an! Tot astept schimbari, ca doar promisiuni electorale nu ducem lipsa... dar apar sporadic pospaeli!
NU exista interes, o viziune, un plan, pe termen mediu si lung de infrumusetare! Macar sa apara interesul de a copia de la altii. Sa se ia ca exemlu cum arata parcul din Botosani, orasul Piatra Neamt, etc, ca sa un mai vorbim de un orasel din Ungaria, care este apropae de noi. Se incetatienit goana dupa spagi cit mai ,,deosebite”, la sefii alesi de noi!
Suceava este mizerabila, dar nu din cauza lucrarilor actuale, care dau nastere la un haos pe toate planurile, ci din cauza ca nu mai exista verdeata, iar norii de praf de pe ,,bulevardele noastre’’,duc mizerie peste tot ...
Spatiile verzi din Suceava sunt rare, iar cele care au mai ramas dispar fara mila!…Imediat clica, avida de ciubucul gras, lasa sa se construiasca ceva, in loc sa se puna o banca, flori, iarba, chiar si un copac, pentru a sta un batrin, un om bolnav,etc....
7.1  RE: Cine ne asculta!? trimis de
( 5 mar 2013, 15:29:58
Nu, noi nu exageram cind scriem, de ani de zile, despre gropile din asfalt, despre ciinii vagabonzi, despre serviciile publice extrem de proaste, despre mizeria din oras, despre traficul infernal, despre lipsa de locuinte pentru tineri, despre lipsa parcurilor, a spatiilor verzi, a locurilor de joaca pentru copii si intre blocuri, sa fie amenajate terenuri de joaca, pista pentru ciclisti, terenuri de volei, tenis, mini fotbal pentru tineri, etc - pietele alimentare devenite loc de vinzare pentru bisnitari . .
Asta ca sa nu mai spunem că exista trotuare si alei in cartiere, care n-au mai vazut covor asfaltic de vreo 25 de ani şi arata ca dupa bombardament.
8.   Lungu SI FRATII SAI trimis de
( 5 mar 2013, 15:47:29
Rabdare concetateni,acusica se vor repezi cu maturoaiele in praf de n-o sa fiti bucurosi,il vor muta de pe trotuare pe masini si in casela noastre.Traim in EPOCA DE PIATRA,la noi nu s-au inventat periile si masinutele de aspirat.Rabdare voi cei cu astm si alte boale,rabdare copii nevinovati.Viva Bahmu!
9.   O vorba veche trimis de
( 5 mar 2013, 22:22:37
O vorba veche zice: "Cum iti asterni, asa vei dormi"! Noapte Buna!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei