Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 52 (5259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Sunt îngrijorat de situaţia politică din Republica Moldova, nu e de bun augur

Marţi, 5 Martie 2013 (15:34:10)

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat că este îngrijorat de situaţia politică din Republica Moldova după demiterea Guvernului în urma unei moţiuni de cenzură, adăugând că nu este de bun augur,deoarece alianţa care susţinea orientarea proeuropeană a ţării vecine ar fi trebuit să reziste.

"E un lucru, după părerea mea, nu de bun augur pentru că, din păcate, faptul că acea Alianţă pentru Europa, care ar fi trebuit să aibă ca numitor comun politica proeuropeană a Republica Moldova, ar fi trebuit să reziste, să treacă peste toate incovenientele", a afirmat Antonescu.

El a arătat că ştie cât de greu este de menţinut o alianţă politică, însă interesul major în ţara vecină era ca AIE să fie menţinută.

"Toţi facem politică, toţi am fost sau suntem în alianţe, toţi ştim ce greu e să ţii o alianţă, înţelegem toate aceste lucruri, cred eu însă că interesul major al Republicii Moldova era ca o forţă politică ce s-a putut constitui din votul cetăţenilor şi care avea, repet, drept ţintă această politică proeuropeană, să reziste. Sunt îngrijorat şi vom vedea ce se poate întâmpla mai departe", a spus preşedintele Senatului.

El a arătat că e nevoie pentru R.Moldova de "forţe politice coerente, stabile", care să subordoneze totul scopului fundamental al apropierii de UE.

"Cred însă că e nevoie, dacă se va recurge la alegeri anticipate sau dacă se va găsi o altă formulă, nici alegerile anticipate nu pot rezolva mare lucru dacă nu există nişte forţe politice coerente, stabile, în jurul unui scop fundamental căruia să îi subordoneze totul. Dar până la urmă, e vorba de politica altui stat şi mai mult decât atât nu îmi îngădui să spun", a concluzionat Antonescu.

Guvernul moldovean condus de premierul Vlad Filat a fost demis în urma unei moţiuni de cenzură votate marţi în Parlament, relatează PRO TV Chişinău.

Moţiunea, depusă de Partidul Comuniştilor din R.Moldova, a fost votată de 54 de parlamentari.

Potrivit Info-Prim Neo, în termen de trei zile, prim-ministrul Vlad Filat trebuie să prezinte demisia Cabinetului de miniştri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Sunt îngrijorat de situaţia politică din Republica Moldova, nu e de bun augur.
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Sunt îngrijorat de situaţia politică din Republica Moldova, nu e de bun augur0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei