Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 52 (5259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANPC are pregătită o lege pentru reglementare firmelor de recuperare a creanţelor

Marţi, 5 Martie 2013 (16:20:08)

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) va promova o lege de reglementare a companiilor specializate în recuperarea creanţelor, inclusiv cele bancare, pentru a limita unele abuzuri asupra debitorilor, a declarat directorul direcţiei armonizare legislaţie din ANPC, Mihai Meiu.

"Se spune că până la urmă consumatorul nu este interesat cui dă banii înapoi. S-a constat că aceste cesiuni de creanţe fac ca societatea de recuperare să fie mult mai activă (...) Sunt cazuri în care s-au dat 30-40-50 de telefoane pe zi, s-au sunat şi vecinii, şi copiii.... dar vom reglementa şi asta. Avem o lege de reglementare a acestor societăţi de recuperare, ne-am inspirat din ce au făcut alţii nu am inventat-o noi", a spus Meiu la colocviul "Consecinţe juridice generate de intrarea în vigoarea a modificărilor Legii nr.193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesionişti şi consumatori", eveniment inclus în seria de manifestări Colocviile juridice al BNR .

El a precizat că ANPC a mai înaintat în Parlament un proiect de lege pentru reglementarea firmelor de recuperare de creanţe, care a fost însă respins, la presiunea comunităţii bancare.

Întrebat dacă este posibil ca noul proiect să fie promovat prin ordonanţă de guvern, Meiu nu a putut confirma, arătând că preferă să nu comenteze mai mult pe acest subiect.

În ultima scrisoare de intenţie transmisă FMI, autorităţile s-au angajat să nu promoveze legea falimentului personal sau legea privind colectarea creanţelor şi să amâne pe o perioadă de şase luni modificarea Legii 193/2000, care ar permite ANPC sau asociaţiilor de consumatori să desfiinţeze prin instanţă clauzele abuzive practicate de bănci din tot portofoliul de împrumuturi deţinut de o instituţie de credit.

Potrivit jucătorilor din piaţă, creditele de consum sunt vândute de bănci în prezent şi la sub 10% din valoarea împrumutată.

Pe de altă partel, debitorii beneficiază în multe cazuri de condiţii mai bune din partea firmelor de recuperare, care negociază chiar şi până la 50% din valoarea împrumuturilor, în timp ce instituţiile bancare oferă ca soluţie pentru clienţi doar refinanţărea întregii valori a creditului, pentru a nu crea precedente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANPC are pregătită o lege pentru reglementare firmelor de recuperare a creanţelor.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANPC are pregătită o lege pentru reglementare firmelor de recuperare a creanţelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei