Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 52 (5259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Voinţa locatarilor

Salarii micşorate şi schimbări la conducerea asociaţiilor de proprietari din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Nemulţumirile locatarilor, puternic afectaţi de criza economică, dar şi de măsurile de recuperare a datoriilor către furnizorii de utilităţi, s-au făcut simţite la toate adunările generale ale asociaţiilor de proprietari care au avut loc până acum în municipiul Suceava, rezultatul acestora fiind surprinzător în unele situaţii.

Cele mai vizibile schimbări au avut loc în cadrul Asociaţiei 33 din Burdujeni, care administrează peste 1.400 de apartamente. După trei încercări eşuate de a ţine adunarea generală a asociaţiei de proprietari, din care ultima s-a soldat cu intervenţia mai multor echipaje de Poliţie, ce-a de-a patra convocare a dus la micşorarea drastică a salariilor celor aflaţi la conducerea asociaţiei, precum şi la înlocuirea preşedintelui.

Prin votul celor prezenţi, salariul administratorului Asociaţiei 33, Carmen Benchea, a fost redus de la 2.000 de lei net la 1.400 de lei net, cel al preşedintelui de asociaţie, de la 800 de lei pe trimestru la 600 de lei pe an, iar cel al operatorului de calculator, de la 1.700 de lei net lunar, la 1.000 de lei net.

Cea mai drastică reducere de salariu a fost votată de locatari în cazul casierului asociaţiei, care, de la 1.700 de lei net, cât câştiga până acum, va mai primi doar 700 de lei.

Locatarii nu s-au mulţumit doar cu aceste măsuri, ci au schimbat şi preşedintele de asociaţie, funcţia fiind preluată de Dumitru Matei, în vreme ce comitetul executiv al asociaţiei a primit ca misiune să se ocupe de reorganizarea activităţii asociaţiei.

Vântul schimbării s-a făcut simţit şi la alte asociaţii de proprietari unde a avut loc Adunarea Generală a proprietarilor, până acum fiind schimbaţi preşedinţii a trei asociaţii: 25, 5 şi 33.

Viceprimarul Ovidiu Doroftei a precizat că până acum au avut loc adunări generale la 34 de asociaţii de proprietari, la care s-au prezentat, în medie, 12% - 15% dintre locatari.

„Foarte important este faptul că oamenii au înţeles că numai mergând la şedinţele asociaţiei pot lua decizii care îi privesc în mod direct, pot corecta anumite situaţii care îi nemulţumesc. De aceea le recomand tuturor să facă efortul de a fi prezenţi la adunarea generală a asociaţiei de proprietari”, a spus Ovidiu Doroftei.

Până la finele lunii martie vor mai avea loc adunări generale la 68 de asociaţii de proprietari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salarii micşorate şi schimbări la conducerea asociaţiilor de proprietari din Suceava.
 Vizualizări articol: 3357 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Salarii micşorate şi schimbări la conducerea asociaţiilor de proprietari din Suceava5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sigur ca da trimis de
( 5 mar 2013, 11:20:07
Cineva ar trebui sa munceasca pe degeaba la peste 1400 de apartamente, sa raneasca zapada si sa curete gardul viu suplimentar si fara bani! Toti nechematii ajung sa-si dea cu parerea despre rolul asociatiei de proprietari dar unul de ras n-a studiat legislatia! Cea mai mare asociatie de proprietari din Suceava, respectiv asociatia 33 avea niste salarii de bun simt in raport cu marimea ei; se vorbeste de mii de comune care nu se pot autofinanta datorita incasarilor mici din taxe de impozite, se vorbeste de comasarea comunelor; lasati asociatiile de proprietari mari, nu le faramitati, altfel o sa platiti cheltuieli comune din ce in ce mai mari!
2.   Fara asociatii de locatari trimis de
( 5 mar 2013, 11:40:21
Solutia este desfiintarea asociatiilor de locatari.Trebuie facute contracte individuale cu Acet,Termica,Eon-electrica,Eon gaz ,.Avem contoare,apometre,repartitoare,care e problema .Iar ce nu avem sa puna firmele ca de aia au salarii enorme si platim de trei ori mai mult decat face.Un contor de gaze pot sa monteze pe apartament din banii lor. De asemenea aceste firme trebuie sa vina sa incaseze banii de la cetateni ca banu nu se castiga asa usor cum cred ei.Nu avem nevoie de administrator si femeie de servici.Fiecare poate sa-si mature in fata usii si o va face mai bine.Administratori,presedinti de cenzori,o gasca de oameni pe care ii platim si despre care nu stim ce fac cu banii.

2.1  RE: Fara asociatii de locatari trimis de
( 5 mar 2013, 13:00:29
Ai dretate,platim dublu din cauza capuselor numite Asociatii de proprietari,platim presedinte,casier,administrator,cenzori,etc,plus obiecte de inventar,consumabile,chiria pentru spatiu,rezulta o suma enorma pe care o platim degeaba,putem platii direct la furnizori,pe baza de contract individual,sa putem avea si drepturi,nu numai obligatii.
3.   Sa nu ne mai intre in case la citirea contuarelor! trimis de
( 5 mar 2013, 11:42:11
Daca s-a iesit la sedinte, inseamna, ca nu se mai poate, s-a ajuns la disperare. Pina acuma locatarii nostri, s-au obisnuit sa se stea pe sant si sa ,,critice”.
Este un inceput! Bine ca s-a inteles ca trebuie de facut schimbari! Forma de organizare a asociatilor de proprietari ar trebui sa fie schimbata radical, sa fie mai aproape (chiar controlata) de cei ce platesc.
Pacat ca la celelalte centre, n-au avut parte de asemenea dezbateri constructive.
4.   Capusele trimis de
( 5 mar 2013, 13:55:49
Pai da , din 500 lei pe luna daca , daca ... 250 sunt efectiv consumul , restul banilor asigura 4 salarii babane pt asociatii , alte salarii la termica pt vreo 500 de angajati parca atatia erau . Sper sa se faca o regula cu aceste "capuse" cat mai curand , au saracit lumea efectiv , nu se mai poate asa
5.   Ruby ... pe bune ??? trimis de
( 5 mar 2013, 14:24:45
Te deranjeaza tare de acolo din Irlanda? Nu ai nici cea mai mica idee cum se calculeaza consumul, dar iti dai cu parerea. Ramai in Irlanda....ca avem destui critici in Romania.
6.   OMU14 trimis de
( 5 mar 2013, 14:32:38
Cat plateste mami sau tati asociatia e bine ca tu nu stii cum e sa mergi cu banii munciti 1 luna si sa-i dai teanc pentru niste cheltuieli nejustificate , da? Bronzeaza-te in continuare
7.   Pe care bune? trimis de
( 5 mar 2013, 18:25:20
...mai exact cu e se ocupa asociatiile de proprietari?...din cate stim in majoritate sunt pensionari care sunt presedinti,sefi de scari si etc...pe langa pensii au si subventii de la primarie au si un salariu..cat de mic...dar il au....proprietarii trebuie sa tunda gardurile,tot ei tre' sa dea zapada,si tot ei au de platit maximul la utilitati daca din lipsa de timp nu au dus contoarele de apa si etc....(pentru ca programele sunt fixe, si al dreaq se intampla ca programul de de lucru la asociatii este exact ca la oamenii normali,care muncesc de dimineta pana seara...)si al dreaq tot ei se plang...
8.   Sigur ca da trimis de PRAGMATIC trimis de
( 5 mar 2013, 20:40:43
Cineva ar trebui sa munceasca pe degeaba la peste 1400 de apartamente, sa raneasca zapada si sa curete gardul viu suplimentar si fara bani! Toti nechematii ajung sa-si dea cu parerea despre rolul asociatiei de proprietari dar unul de ras n-a studiat legisla.
Dragul meu ,sau Draga mea explică-mi efortul unui administrator care are în subordine casier { rolul său fiind de a încasa banii a elibera chitanțe și o face plătile către furnizori.capitol închis} operator calcul [introduce idexurile apometrelor respectiv toate celelalte servicii facturate de la furnizori ,gaz ,electrica,termica,acet ,curatenie întrun program de calculator ca mai apoi acesta să fie pasat la primărie unde se emit listele de asociații.alt capitol închis] aaaa înțeleg are responsabilitate mare de a semna statul de plată pentru nesimțitul salar de 2000 ron net. CELOR CE NU LE VINE BINE SALARUL DE ADMINISTRATOR ȘI LE PARE GREA MUNCA NU AU DECÎT SĂ DEMISIONEZE SUNT ATÎȚIA ALȚII CARE AU ATESTAT DE ADMINISTRATOR ȘI ȘI-AR DORI UN SALAR DE 1000 RON NET PE LUNA LA CĂLDUȚ PE SCAUN oadevărată afacere în comparație cu alte locuri de muncă prost plătite și totodată mult mai grele manipulator,politruc ect
9.   Sigur ca da trimis de PRAGMATIC trimis de HORMAN trimis de
( 5 mar 2013, 20:53:23
n-a studiat legislația? care legislație ? aia de a țintui cîți mai mulți da proști în dreptul de a vota cum vreți voi ?salarii mari .Aveți numai drepturi dar de obligații ați uitat să le citiți în legislații deștepților? PROȘTII AȘA CUM ÎI CREDEȚI VOI SAU DEȘTEPTAT.Sunt convins dacă sar face control de o firmă de audit financiar nonguvenamentală ar ieși mulțimea neregulilor la majoritatea asociațiilor ,cenzorii verifică numai să bată încasările cu plățile și adesea nici acestea nu sunt făcute în totalitate
10.   OPINIE trimis de
( 6 mar 2013, 10:23:14
Problema este in felul urmator...Daca si-ar misca fundul..ma scuzati, toti proprietarii de apartament la aceste Adunari Generale si sa se discute despre toate problemele dintr-un cartier sa zicem, poate s-ar simti mai mult importanta asociatiilor. Sunt si asociatii care se preocupa cu adevarat de bunastarea imobilelor, se ocupa de reparatii, sfatuiesc proprietarii, verifica consumurile, sa nu se adune prea multe restante dar sunt si altele care nu stiu decat sa fure si sa bage banii din protocol in buzunare.Voi, proprietarii sunteti principalii vinovati, mergeti la Adunari , spuneti-va parerea viz-a viz de salarii , despre ceea ce trebuie de facut.Daca stam acasa si comentam , o sa faca altii ce vor de capul lor si apoi sa nu va plangeti. La prima adunare trebuie sa fie jumatate din locatari plus unul pentru a decide, dar la urmatoarea daca vin 10 persoane alea 10 decid...asa ca...ciocu' mic si faceti ceva pentru voi nu pentru altii..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei