Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 47 (5254)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Până în 15 mai se vor putea depune propunerile de modificare a Constituţiei

Miercuri, 27 Februarie 2013 (18:23:14)

Preşedintele Comisiei pentru revizuirea Constituţiei, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, la finalul şedinţei acestui for, că până în 15 mai se vor putea depune propunerile pentru amendarea Constituţiei, acest calendar fiind adoptat prin consens de membrii Comisiei.

Antonescu a precizat că la nivelul Comisiei pentru revizuirea Constituţiei a fost adoptat regulamentul de funcţionare, deciziile urmând a fi luate printr-o majoritate de două treimi.

El a mai anunţat că următoarea şedinţă a Comisiei va avea loc în 13 martie, iar până în 11 martie grupurile parlamentare sau parlamentari, individual, vor putea depune propunerile de modificare a legii fundamentale pe teze.

"Calendarul nostru, aşa cum este convenit, schiţat acum, în consens la nivelul Comisiei, este ca undeva în jurul datei de 15 mai sau până în 15 mai să se depună toate aceste propuneri (de amendare a Constituţiei, n.r.) pe grupuri sau de către fiecare parlamentar, individual. De asemenea, Forumul care îşi va desfăşura în paralel lucrările să inventarieze toate propunerile care vin din partea societăţii civile", a mai explicat Antonescu.

El a menţionat că Senatul va putea sprijini activitatea Forumului constituţional coordonat de politologul Cristian Pârvulescu prin a pune la dispoziţie spaţii sau birouri, iar sprijinul financiar va putea să vină din mediul privat.

Preşedintele Comsiei de revizuire a menţionat că membrii acestui for vor participa în 7 martie la o dezbatere organizată de către Academia Română în ceea ce priveşte revizuirea Constituţiei.

În ceea ce priveşte accesul presei la lucrările Comisiei de revizuire, Antonescu a declarat că la începutul fiecărei şedinţe se va decide "dacă şi cât presa participă la lucrări".

"Presa va fi în permanenţă informată cu tot ceea ce se decide şi se discută şi în sensul acesta veţi avea după fiecare şedinţă o informare oficială făcută de mine sau de altcineva în numele Comisiei, dar de bună seamă Comisia este compusă din senatori şi deputaţi ai României, care sunt în sine o instituţie şi oricare din aceştia va comunica fără niciun fel de restricţie cu presa", a mai spus Antonescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Până în 15 mai se vor putea depune propunerile de modificare a Constituţiei.
 Vizualizări articol: 608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Până în 15 mai se vor putea depune propunerile de modificare a Constituţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei