Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 47 (5254)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANSVSA: Carnea aruncată pe malul lacului Tarniţa din Cluj este de cal

Miercuri, 27 Februarie 2013 (17:52:02)

Analizele probelor prelevate din cele peste 900 de kilograme de carne congelată găsite sâmbătă pe malul lacului Tarniţa din judeţul Cluj au arătat că această carne este de cal, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Analizele au fost realizate la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV), din cadrul ANSVSA, din Capitală.

O cantitate de aproximativ 922 de kilograme de carne congelată a fost descoperită sâmbătă în lacul Tarniţa şi pe malul apei, Poliţia şi Direcţia Sanitar-Veterinară (DSV) Cluj declanşând o anchetă în acest caz, a transmis la momentul respectiv corespondentul MEDIAFAX.

Directorul DSV Cluj, Nicolae Pivariu, declara că din primele informaţii reieşea că nu este vorba despre carne alterată.

În acest caz au fost prelevate probe de apă din lacul Tarniţa, pentru a se verifica în ce măsură aceasta ar fi fost infestată, ţinând cont că lacul este cel care alimentează cu apă municipiul Cluj-Napoca.

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a cerut, duminică, DSV Cluj controale "la sânge" la procesatorii şi depozitele de carne din judeţ, afirmând că este "inadmisibil" ca aproximativ o tonă de carne congelată să fie depozitată şi autorităţile să nu ştie. El spunea că are informaţii potrivit cărora ar funcţiona în judeţ şi depozite ilegale de carne şi a cerut verificarea datelor, avertizând că este vorba despre "situaţii penale".

Vuşcan ceruse DSV Cluj să îi prezinte, luni dimineaţă, un raport asupra situaţiei de la lacul Tarniţa.

La rândul său, şeful Laboratorului Sanitar-Veterinar Cluj, Marian Mihaiu, declara că pe baza aspectului cărnii găsite în lacul Tarniţa, a structurii fibrei, aspectului grăsimii şi a consistenţei acesteia "subscrie pentru carne de cal".

La locul de colectare nu au fost găsite elemente de identificare a cărnii care să ateste producătorul, transportatorul sau "alte indicii care să constituie puncte de plecare în continuarea anchetei", se arată într-un comunicat emis luni de Prefectura Cluj, în urma raportului pe care instituţia l-a primit de la DSV Cluj.

Cantitatea de 922 de kilograme de carne recuperată din zona lacului Tarniţa urma să fie dirijată către o unitate specializată şi autorizată spre neutralizare, SC Protan SA Dej, mai arăta, luni, Prefectura Cluj.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANSVSA: Carnea aruncată pe malul lacului Tarniţa din Cluj este de cal.
 Vizualizări articol: 681 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANSVSA: Carnea aruncată pe malul lacului Tarniţa din Cluj este de cal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei