Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 47 (5254)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Leii şi urşii ridicaţi de la reşedinţa lui Nuţu Cămătaru, aduşi pentru o lună şi jumătate la Bucov

Miercuri, 27 Februarie 2013 (17:58:14)

Leii şi urşii ridicaţi de la reşedinţa lui Nuţu Cămătaru au fost aduşi, miercuri după-amiază, la Grădina Zoologică de la Bucov, situată lângă Ploieşti, unde vor rămâne timp de o lună şi jumătate, hrana animalelor urmând să fie asigurată de către reprezentanţii Zoo.

Cei patru lei şi cei doi urşi ridicaţi de la reşedinţa lui Nuţu Cămătaru au ajuns, miercuri după-amiază, la Grădina Zoologică de la Bucov situată la câţiva kilometri de Ploieşti şi aflată în cadrul Parcului Memorial Constantin Stere din subordinea Primăriei municipiului Ploieşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cele şase animale începuseră să-şi revină de sub efectul tranchilizantelor în momentul în care au fost introduse în ţarcurile unde vor fi găzduite.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Ploieşti, Alina Istrătescu, a declarat că animalele vor rămâne în incinta Grădinii Zoo de la Bucov timp de o lună şi jumătate.

Potrivit lui Istrătescu, după această perioadă, leii urmează să fie duşi într-o rezervaţie din Africa, iar în prezent reprezentanţii Primăriei Ploieşti nu ştiu ce se va întâmpla cu urşii în condiţiile în care reprezentanţii Rezervaţiei de Urşi de la Zărneşti nu doresc să primească cele două animale în rezervaţie.

Istrătescu a mai declarat că leii mănâncă nouă kilograme de carne pe zi fiecare, iar pentru hrana fiecăruia dintre cei doi urşi, care nu include doar carne, este nevoie de 12 kilograme de alimente.

Pe perioada în care animalele au fost introduse în cuşti accesul în Grădina Zoo Bucov a fost interzis.

Reprezentanţii Vier Pfoen au declarat că Grădina Zoo va fi cea care va asigura hrana pe perioada cât va găzdui animalele, patru lei şi doi urşi.

Fundaţia Vier Pfoten, care s-a ocupat de tranchilizarea şi transportul animalelor sălbatice deţinute de Nuţu Cămătaru, susţinea că, potrivit normelor europene, leii acestuia aveau nevoie de un spaţiu de trei ori mai mare decât cel disponibil în curtea liderului interlop.

Totodată, îngrijitorii de la Bucov au afirmat că animalele adulte sunt mai mici decât ar fi fost normal pentru vârsta lor, dar acest lucru nu înseamnă că animalele nu au fost îngrijite corespunzător.

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu care au descins luni pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru au constatat că acolo erau crescuţi patru lei - doi adulţi şi puii lor - şi doi urşi, fără documentele aferente.

Celelalte animale de pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru, printre care cai şi canari, sunt deţinute în legalitate, au precizat reprezentanţii Gărzii de Mediu.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru MEDIAFAX că, în urma percheziţiilor făcute la ferma lui Nuţu Cămătaru, au găsit doi urşi, patru lei, 20 de câini de rasă, 30 de cai de rasă, dintre care unii sunt pursânge olandezi al căror preţ ar ajunge la 100.000 de euro, precum şi mai multe păsări exotice.

Liderii clanului Cămătarilor, Ion şi Vasile Balint, precum şi Radu Cristian Roşca, liderul grupării Sportivilor, au fost arestaţi preventiv în 23 februarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Leii şi urşii ridicaţi de la reşedinţa lui Nuţu Cămătaru, aduşi pentru o lună şi jumătate la Bucov.
 Vizualizări articol: 682 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Leii şi urşii ridicaţi de la reşedinţa lui Nuţu Cămătaru, aduşi pentru o lună şi jumătate la Bucov0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei