Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 47 (5254)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Investiţie

Memorial al Holocaustului la noul Muzeu de Istorie care se va construi la Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În oraşul Siret va fi construit un nou Muzeu de Istorie, a anunţat marţi directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu. El a declarat că investiţia, care va costa 1,546 de milioane de euro fără TVA, va revigora zona, întrucât va atrage mulţi turişti, în special din Israel. Şi asta pentru că în incinta muzeului va fi amenajat un Memorial al Holocaustului, singurul autentic din România.

„Acum muzeul se află într-o stare de degradare vizibilă. Este un muzeu mic care nu se bucură de o vizitare foarte importantă. Pe de altă parte, turismul hasidic ajunge astăzi la Cernăuţi şi rar trece graniţa spre Siret în legătură, evident, cu cele două cimitire evreieşti de maximă importanţă pentru România. Puţini din cei care trec graniţa trec şi prin muzeul nostru. Anul trecut s-a reuşit finanţarea studiului de fezabilitate pentru un nou muzeu care va pune accent pe drama evreilor bucovineni. Ne place sau nu ne place, în Bucovina trebuie să vorbim de Holocaust, pentru că, din cifre, peste 50.000 de evrei bucovineni nu s-au mai întors acasă după cel de-al Doilea Război Mondial. Practic muzeul nu este foarte mare, însă curtea va fi amenajată ca un Memorial al Holocaustului, o datorie morală pe care şi noi o avem”, a declarat Ursu.

Emil Ursu a precizat că în realizarea investiţiei va primi sprijin în special pe partea de documentare de la Yad Vashem, Memorialul Victimelor Holocaustului de la Ierusalim, instituţie oficială a Israelului. Pentru finanţarea construirii noului muzeu sunt vizate două surse, şi anume investitori privaţi sau fonduri europene prin Programul 2014-2020.

 

Nechifor a anunţat că CJ va aloca banii necesari pentru realizarea proiectului investiţiei de la Siret

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a anunţat că, prin bugetul pe 2013, va aloca banii necesari executării proiectului tehnic al investiţiei de la Siret.

„O să gândim o modalitate prin care să putem finaliza această lucrare importantă, pentru că faptul că aici au trăit şi trăiesc în continuare şi etnici evrei pentru noi a însemnat un plus de valoare. Bucovina a fost o regiune unde lucrurile s-au petrecut normal, cu înţelegere pentru toate minorităţile, şi cred că asta a însemnat de fapt o moştenire autentică a noastră, pe care trebuie să o ducem mai departe”, a declarat Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Memorial al Holocaustului la noul Muzeu de Istorie care se va construi la Siret.
 Vizualizări articol: 3273 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 6 voturi
Memorial al Holocaustului la noul Muzeu de Istorie care se va construi la Siret1.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CONCLUZIE...... trimis de
(27 feb 2013, 21:30:11
SINGURUL TAU POST LINISTIT AR PUTEA FI UN SPITAL PSHIATRIC.
2.   Trimis trimis de
(27 feb 2013, 21:31:54
BINEINTELES MESAJUL E PT NAZISTUL

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei