Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 47 (5254)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte

Consiliul Judeţean Suceava declanşează ofensiva pentru atragerea investitorilor străini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat că instituţia pe care o conduce va declanşa o ofensivă pentru atragerea de investitori străini în judeţ. Nechifor a arătat că în urma unei analize a resurselor proprii, a banilor primiţi de la bugetul central şi a fondurilor europene nerambursabile s-a constatat că toate aceste resurse nu acoperă necesarul de fonduri pentru rezolvarea tuturor problemelor existente. „Din acest motiv am declanşat o ofensivă, în sensul de a încerca să găsim investitori şi ajutor din alte zone decât cele din finanţări interne sau europene. Vrem să ne deschidem către potenţialii investitori care sunt în lumea întreagă. Şi chiar dacă încă este criză financiară, eu consider că Suceava are atuuri importante din foarte multe puncte de vedere, şi istoric, şi tradiţional, dar şi din punctul de vedere al resurselor umane şi naturale”, a declarat Cătălin Nechifor.

Astfel, el a spus că la începutul lunii martie va avea o întâlnire cu reprezentanţii conducerii regiunii Cernăuţi, din Ucraina, în cadrul căreia vor fi stabilite detaliile pentru organizarea unui forum economic la care să participe agenţi economici ucraineni şi români, în special din judeţul Suceava. Nechifor a spus că în perioada 15 – 17 martie a.c., la Suceava vor fi prezenţi ambasadorii în România din Quatar, Kazahstan şi Emiratele Arabe Unite, cărora li se vor prezenta oportunităţile de investiţii în construcţia celui de-al doilea campus al Universităţii „Ştefan cel Mare”, din comuna Moara.

Şeful administraţiei judeţene a mai precizat că în luna aprilie a acestui an se va întâlni cu reprezentanţii Ambasadei Austriei în România, întâlnire în cadrul căreia se vor stabili detaliile pentru organizarea la Suceava a forumului „Dialog bucovinean”. La acest forum ar urma să participe firme sucevene, austriece, dar şi agenţi economici din regiunea Cernăuţi. Nu în ultimul rând, Cătălin Nechifor a declarat că în data de 21 martie a.c. va participa la a patra ediţie a seminarului cooperării franco-române. La acest seminar vor fi prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor publice, preşedinţi de Consilii Judeţene şi primari de municipii reşedinţă de judeţ care au relaţii de cooperare cu autorităţi publice din Franţa. Judeţul Suceava are încheiate acorduri de parteneriat cu două regiuni din Franţa, Mayenne şi Departamentul de Nord.

Nechifor a mai precizat că va avea discuţii şi cu reprezentanţii Ambasadei Rusiei în vederea găsirii unor soluţii pentru dezvoltarea de parteneriate între oamenii de afaceri suceveni şi cei ruşi.

„În cadrul acestor întâlniri vreau să le prezint tuturor un set de idei, de propuneri, de posibilităţi de a dezvolta afaceri în Suceava, care să pună în vedere potenţialul nostru. Suceava are un potenţial destul de important, în domeniul agricol, al energiei verzi, în cel zootehnic, universitar, dar şi pentru dezvoltarea unor activităţi comerciale sau în domeniul serviciilor”, a declarat Cătălin Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean Suceava declanşează ofensiva pentru atragerea investitorilor străini.
 Vizualizări articol: 3479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Consiliul Judeţean Suceava declanşează ofensiva pentru atragerea investitorilor străini1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(27 feb 2013, 12:46:34
Hahahahahahahahahahaha!
1.1  RE: Comentariu trimis de
(27 feb 2013, 14:16:06
...multa logoree, vise..cind se va intimpla asta!?
2.   Se revine la normalitate trimis de
(27 feb 2013, 14:28:04
Dupa patru ani de guvernare PDL care au nenorocit tara din toate punctele de vedere incet incet se revine la normalitate.Adica fiecare trebuie sa-si faca treaba .basescu a fost trimis la Cotroceni si nu se mai poate amesteca in treaba guvernului si a parlamentului,in CSM are loc o reforma benefica,in sensul ca nu politicul trebuie sa dea directia,deci toate institutiile statului isi revin incet incet dupa guvernarea dictatoriala si corupta a PDL.Iata ca si la Consiliu Judetean se intra in normalitate,adica sunt preocupari reale pentru atragerea de investitii si nu doar,targuri,paste,craciun in Bucovina si alte paranghelii.Banul se aduce prin programe si profesionalism si nu prin aducerea Elenei Udrea pentru a decarta de la Ministerul dezvoltarii .
3.   ABERATII PSD-iste trimis de
(27 feb 2013, 14:30:41
Infrastructura YOC, forta de munca calificata YOC, legislatie coerenta YOC.
E clar. O sa auzim peste 4 ani. cand o sa pice si astia ca au cheltuit vreo 2 milioane de euro pe plimbari aiurea fara nicio finalitate si ca DNA ii cauta de parale si la socri(vezi cazul Todirut). Eventual o sa mai bage inca ceva bani si pentru studii de fezabilitate.
4.   INTREBARE trimis de
(27 feb 2013, 14:35:01
CE DIFERENTE VEDETI INTRE BANDELE CARE SE PERINDA LA PUTERE?
AU ACELASI SCOP-JAFUL,MINCIUNA SI DISTRUGEREA!!!
5.   Catre raducu lu" mamuca trimis de
(27 feb 2013, 16:41:40
Buna toasu" !!! vor venii investitorii straini in judet cind voi avea eu 1500 de euro salariu lunar!!!!! jejejejejejje....ce sa faca in aceasta regiune?doar sa mai taie ceva fier vechi si sa taie restul de padure ....si astea daca mai sint...lasati-va de opinii cind aveti orgasme mentale ...sinteti jalnici penalilor,
6.   Comentariu trimis de
(27 feb 2013, 21:23:37
BAI GUNOIULE DE NAZIST IARA TE GASESC COMENTIND CA UN TEMBEL.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei