Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 33 (5240)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Min.Muncii: Directorul de cabinet al ministrului Muncii, Iulia Coruţ, a demisionat luni dimineaţă

Luni, 11 Februarie 2013 (14:53:19)

Directorul de cabinet al ministrului Muncii, Iulia Coruţ, şi-a prezentat demisia de onoare luni dimineaţă, pentru ca acţiunea penală să nu afecteze imaginea ministerului şi a ministrului, acesta nefiind înştiinţat pe nicio altă cale de această procedură, informează Ministerul Muncii.

Ministerul Muncii precizează că a luat act de comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie prin care s-au făcut publice numele angajaţilor ministerului faţă de care s-a dispus măsura de începere a urmăririi penale.

"Menţionăm că directorul de cabinet al ministrului, Iulia Coruţ şi-a prezentat demisia de onoare în cursul acestei dimineţi, pentru ca acţiunea penală să nu afecteze imaginea ministerului şi a ministrului", arată ministerul.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Munci, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), Iolanda Stăniloiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Paula Mănuceanu, consilier la cabinetul ministrului, faţă de care s-a început urmărirea penală, este în concediu.

"Aşa cum a declarat zilele trecute, poziţia ministrului Muncii este că autorităţile abilitate trebuie să-şi facă datoria pentru a face lumină în acest caz. Ministrul nu a fost înştiinţat pe nicio altă cale de această procedură şi nici nu a fost invitată de instituţia sus-menţionată. Aşa cum menţionează şi DNA, începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. Având în vedere stadiul cercetărilor, în acest moment, informaţii suplimentare nu sunt deocamdată publice", se mai arată într-un comunicat al ministerului.

MMFPSPV mai precizează că nu deţine alte informaţii despre această speţă în afară de cele făcute publice de DNA.

Directorul de cabinet al ministrului Muncii, Iuliana Coruţ, este acuzată că primit mită pentru a permite unui bărbat să intre în posesia subiectelor la examenul pentru ocuparea funcţiei de consilier pentru afaceri europene în cadrul Direcţiei Generale Autoritatea de Management pentru POSDRU.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă de Iuliana Coruţ, director la cabinetul ministrului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (la data faptelor), în sarcina căreia s-au reţinut următoarele infracţiuni luare de mită, instigare la infracţiunea de permitere a accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii, instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

De asemenea, s-a început urmărirea penală faţă de Paula Mănuceanu - consilier la cabinetul ministrului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (la data faptelor), pentru permitere a accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, instigare la infracţiunea de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi sustragere de înscrisuri; Simona Dumitriu - funcţionar public în cadrul unei autorităţi naţionale, pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită şi complicitate la infracţiunea de dare de mită; Cristiana Bigan - funcţionar public în cadrul unei autorităţi naţionale, pentru dare de mită, complicitate la infracţiunea de permitere a accesului unei persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi Paul Cristian Ferchedău - persoană fără calitate specială, pentru folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii, fals material în înscrisuri oficiale şi complicitate la infracţiunea de uz de fals.

"În cursul lunii octombrie 2012, ca urmare a intervenţiei învinuitei Coruţ Iuliana, director de cabinet al ministrului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, învinuita Paula Mănuceanu, consilier la cabinetul ministrului, a făcut demersuri pentru ca Ferchedău-Paul Cristian să intre în posesia subiectelor la examenul pentru ocuparea funcţiei de consilier pentru afaceri europene în cadrul Direcţiei Generale Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (DG AM POSDRU) – Serviciul Evaluare Programe, organizat de minister în cursul lunii decembrie 2012. Pentru a-l favoriza pe Ferchedău-Paul Cristian în ocuparea acestui post, învinuita Coruţ Iuliana a pretins şi primit o sumă de bani de la Bigan Cristiana, mama candidatului, prin intermediul învinuitei Dumitriu Simona, sora învinuitei Coruţ Iuliana", a explicar DNA, în urma solicitărilor jurnaliştilor privind acest caz.

În zilele de 7 şi 11 februarie 2013, învinuiţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, a mai precizat DNA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Min.Muncii: Directorul de cabinet al ministrului Muncii, Iulia Coruţ, a demisionat luni dimineaţă.
 Vizualizări articol: 678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Min.Muncii: Directorul de cabinet al ministrului Muncii, Iulia Coruţ, a demisionat luni dimineaţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei