Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 33 (5240)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cioloş, despre scandalul cărnii de cal:Nu e o problemă de siguranţă alimentară, ci un risc de fraudă

Luni, 11 Februarie 2013 (15:23:10)

Scandalul cărnii de cal nu reprezintă o problemă de siguranţă alimentară, ci una de risc de fraudă, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş.

"Nefiind portofoliul meu nu vă pot da detalii. Eu sunt plecat din Bruxelles de câteva zile. Din elementele pe care le avem, în primul rând nu e o problemă de siguranţă a alimentelor sau o problemă sanitară. E o problemă de risc de fraudă, deci de utilizare frauduloasă a cărnii de cal, vândută drept carne de vită", a spus Cioloş.

El a adăugat că până în prezent autorităţile române au colaborat bine cu Comisia Europeană, care prelucrează datele obţinute.

"Pânâ în momentul de faţă, Comisia Europeană nu are date care să incrimineze un stat membru sau altul sau un agent economic sau altul. Verificările sunt în curs", a spus Cioloş.

Prezent la conferinţă, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că din România nu a fost exportată carne de cal greşit etichetată, autorităţile verificând cele două abatoare menţionate de firma franceză, dar suspiciunile nu s-au confirmat, astfel că frauda s-a produs "undeva dincolo de graniţele României".

Cantităţi importante de carne de cal - până la 100% - au fost descoperite în Marea Britanie în carne pentru friptură, apoi în lasagna şi spaghete bolognese care ar fi trebuit să conţină vită. Carnea pentru friptură a fost furnizată de companii britanice şi irlandeze, iar lasagna şi spaghetele bolognese de compania franceză Comigel. Aceasta din urmă s-a aprovizionat de la compania franceză Spanghero, care afirmă că a cumpărat carne din România. Asociaţiile profesionale româneşti din domeniul alimentar au respins însă aceste acuzaţii, afirmând că originea problemei nu este în România.

Premierul Victor Ponta a declarat luni că Ministrul Agriculturii şi celelalte autorităţi cu atribuţii în domeniu vor solicita în numele României ca firmele vinovate de scandalul cărnii de cal, "din Franţa, Luxemburg sau altă parte", să răspundă direct, deoarece România nu trebuie tratată ca "suspectul de serviciu".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cioloş, despre scandalul cărnii de cal:Nu e o problemă de siguranţă alimentară, ci un risc de fraudă.
 Vizualizări articol: 520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cioloş, despre scandalul cărnii de cal:Nu e o problemă de siguranţă alimentară, ci un risc de fraudă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei