Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 23 (5230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gray: Barroso şi Ponta vor discuta săptămâna viitoare şi despre Raportul MCV

Miercuri, 30 Ianuarie 2013 (14:07:24)

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray, a declarat, miercuri, că săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire între preşedintele Comisiei, Jose Manuel Barroso, şi premierul român Victor Ponta, la solicitarea lui Ponta, în care se va discuta şi despre Raportul MCV.

"Întâlnirea fost solictată de premierul român. Cred că e momentul oportun de a ne întâlni cu premierul român. Urmează un Consiliu european important, acolo se va discuta cadrul financiar multianul, probleme comerciale. E momentul potrivit pentru o întâlnire cu premierul român. La această întâlnire se vor discuta foarte multe subiecte, sunt convins că va exista un schimb şi în legătură cu MCV. Sunt sigur că se va discuta despre utilizarea fondurilor structurale ca stimulent pentru creştere economică şi ocuparea locurilor de muncă în România. E o ocazie bună pentru cei doi de a se întâlni", a spus Mark Gray.

El a mai spus că Raportul MCV prezentat miercuri poate fi folosit de către autorităţile române, pentru că le oferă o orientare foarte clară în legătură cu ceea ce trebuie făcut.

"Sperăm că 2013 va duce la un mediu politic mai stabil şi la respectarea recomandărilor", a spus Mark Gray.

El a mai arătat că, din punctul de vedere al Comisiei Europene, Raportul MCV prezentat miercuri reprezintă un "semnal de încurajare", astfel încât să nu se mai asiste la "haosul politic din ultimul an".

"Aveţi un nou Guvern, există un Parlament nou, cu un madat foarte clar. Ambele instituţii, în special Guvernul, şi-au luat angajamentul clar în public de a combate corupţia, de a asigura respectarea statului de drept şi independenţa sistemului judecătoresc. Iată deci că în acest moment li se oferă şansa de a face ceva. Noi am prezentat factual ce s-a făcut şi ce nu. S-au făcut progrese, desigur, dar noi am fi vrut ca toate cele zece recomandări să fie respectate fără să apară discuţii legate de independenţa sistemului judiciar, de exemplu", a mai spus Mark Gray.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gray: Barroso şi Ponta vor discuta săptămâna viitoare şi despre Raportul MCV.
 Vizualizări articol: 482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gray: Barroso şi Ponta vor discuta săptămâna viitoare şi despre Raportul MCV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei