Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 23 (5230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gavrilă: Sancţiunile în cazul copiilor legaţi pot merge până la desfacerea contractelor de muncă

Miercuri, 30 Ianuarie 2013 (16:10:34)

Reprezentanţii Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean Buzău, care au luat în discuţie, miercuri, cazul copiilor legaţi de paturi, au anunţat că în prezent sunt vizate de sancţiuni şeful Secţiei de pediatrie şi asistentul şef, acestea putând merge până la desfacerea contractelor de muncă

Laurenţiu Gavrilă, preşedintele consiliului de Administraţie al spitalului şi al comisiei de anchetă în acest caz, a declarat, miercuri, că s-a decis ca joi să aibă loc o şedinţă a conducerii unităţii mediciale, cu şefii de secţii şi cu asistenţii medicali, iar până vineri să fie elaborate "proceduri care să prevină apariţia unor situtaţii de genul celei înregistrate la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Buzău".

"După finalizarea anchetelor vom analiza rezultatele acestora şi vom dispune şi alte măsuri. În momentul de faţă, sunt vizate (n.r. de sancţiuni) şeful Secţiei de pediatrie şi asistentul şef al secţiei şi, dacă comisia de anchetă va mai constata că şi alte persoane au răspunderi, în funcţie de gravitatea faptelor, vor fi sancţionate şi acestea şi se va merge până la desfacerea contractelor de muncă", a spus Gavrilă.

Potrivit acestuia, de la 1 februarie, la Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Buzău vor fi angajate două asistente, însă la această secţie rămâne un deficit de cinci asistente, o infirmieră şi o îngrijitoare. "Alte 28 de asistente vor fi angajate, de la aceeaşi dată, în alte secţii ale spitalului", a precizat Gavrilă.

El a mai spus că nici până la ora actuală la Consiliul Judeţean nu există nicio plângere privind situaţia copiilor legaţi de paturi şi că există doar imaginile difuzate în presă.

"Am dispus ca azi şi mâine (n.r. - miercuri şi joi) să se facă verificări în toate secţiile spitalului şi în toate structurile medicale aflate în subordinea CJ pentru a ne asigura că nu mai există asftel de practici", a conchis Gabrilă.

Mai multe imagini cu copii legaţi de paturi cu feşe, în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Buzău, au fost difuzate, luni, pe posturile centrale de televiziune, fiind vorba despre copii instituţionalizaţi, cu vârste cuprinse între doi şi 12 ani, de care nu se ocupă nimeni pe perioada internării.

Într-un comunicat de presă transmis luni seară, conducerea Spitalului Judeţean Buzău a condamnat modul în care a fost prezentat acest subiect în mass-media.

Preşedintele Colegiului Medicilor Buzău, Ion Japie, şi Nicolae Enache, şeful Secţiei de Neuropsiahitrie a Spitalului de Neuropsihiatrie pentru copii şi adolescenţi din Buzău şi membru al Colegiului Medicilor, au explicat, marţi, într-o conferinţă de presă comună, că în cazul copiilor legaţi de pat, ei susţinând că a fost aplicată legea, care prevede că pacienţii cu probleme severe de sănătate mintală pot fi contenţionaţi pe durata intervenţiilor referitoare la stabilirea unui diagnostic sau pe durata administrării tratamentului.

Medicul psihiatru Nicolae Enache a susţinut că legarea de paturi a copiilor cu probleme de sănătate mintală este în favoarea lor, pentru că îşi pot face rău.

Laurenţiu Gavrilă, preşedintele comisiei de anchetă constituită în acest caz de Consiliul Judeţean Buzău, a declarat că Spitalul Judeţean avea obligaţia să consemneze aceste măsuri într-un registru special, iar conducerea secţiei de pediatrie trebuia să ceară acordul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Gavrilă a mai spus că a cerut reprezentanţilor Spitalului Judeţean sancţionarea conducerii secţiei de pediatrie şi "înlocuirea în regim de urgenţă" a şefei de secţie. El a precizat că ulterior în cazul conducerii secţiei de pediatrie trebuie luate măsuri de retrogadare sau desfacere a contractului de muncă.

Laurenţiu Gavrilă a mai spus că atunci când a ajuns la spital a găsit legaţi doi copii şi că datele primite de la conducerea unităţii erau tot despre doi copii, deşi în filmări apar cel puţin patru.

Conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău susţine că primele concluzii ale anchetei declanşate la Spitalul Judeţean Buzău arată că micuţii care provin din centre de plasament beneficiau de îngrijire medicală corespunzătoare.

Într-un comunicat de presă transmis marţi seară, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Buzău spun că la momentul declanşării anchetei în cazul copiilor legaţi de pat la Spitalul Judeţean, respectiv luni, în unitatea medicală erau internaţi şase copii care beneficiază de măsura de protecţie specială.

În plus, conducerea instituţiei a precizat că va continua verificările pentru a stabili dacă copiilor instituţionalizaţi care erau internaţi în spital "le-a fost pusă în pericol integritatea fizică ori le-a fost adusă vreo atingere fizică sau psihică ce poate constitui elementele unui abuz".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gavrilă: Sancţiunile în cazul copiilor legaţi pot merge până la desfacerea contractelor de muncă.
 Vizualizări articol: 522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gavrilă: Sancţiunile în cazul copiilor legaţi pot merge până la desfacerea contractelor de muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei