Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 23 (5230)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Creţu:Raportul MCV conţine atacuri împotriva libertăţii presei româneşti şi clişee ale fostei puteri

Miercuri, 30 Ianuarie 2013 (14:36:30)

Europarlamentarul PSD Corina Creţu susţine că raportul MCV, prezentat miercuri, conţine atacuri împotriva libertăţii presei româneşti, precum şi clişee ale fostei puteri, ea apreciind că documentul riscă să fie folosit împotriva intereselor României.

"Ceea ce surprinde extrem de neplăcut în actualul raport este atacul celor care l-au întocmit la adresa presei româneşti. Este inimaginabil aşa ceva într-o democraţie. Procurori, judecători, membri ai CSM sau CC sunt persoane publice, plătite din bani publici şi orice informaţie care priveşte moralitatea lor, comportamentul în spaţiul public şi deciziile pe care le iau sunt legitime. Nu există democraţie în care deciziile Justiţiei să nu fie criticate", precizează Corina Creţu, vicepreşedinte al PSD, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit europarlamentarului social-democrat, ascunderea sub preş a erorilor sau reaua credinţă si neprofesionalismul unor procurori şi judecători nu folosesc nimănui. "Acestea nu sunt acte de intimidare din partea presei, ci servirea interesului public. Judecătorii şi procurorii au protecţia necesară pentru a nu se teme de nimic, dacă îşi fac datoria cum scrie în Constituţie şi în lege. Dar nici nu pot avea un statut de impunitate când greşesc şi trimit la închisoare oameni nevinovaţi", precizează Corina Creţu.

Ea consideră că raportul MCV conţine clişeele pe care fosta putere din România le repetă cu "obstinaţie" de ani de zile. "Nu uită nimeni cererile de la Comisia Europeană privitoare la prezentarea stadiului şi conţinutului dosarelor care îi priveau doar pe anumiţi politicieni, invariabil de la PSD sau PNL. Asta, în timp ce se criticau presupusele ingerinţe ale politicului în actul de justiţie din România", argumentează Corina Cretu.

În opinia vicepreşedintelui social-democrat, fosta putere din România a admis ca MCV să fie folosit împotriva intereselor României, cum e cazul aderării la Spaţiul Schengen, pentru a utiliza o parte a Justiţiei în eliminarea adversarilor politici.

"Din păcate, din motive care ţin în primul rând de modul în care se face politică în România, în perioada guvernării portocalii MCV a devenit un instrument al luptei politice împotriva USL", menţionează Corina Creţu.

Europarlamentarul PSD reproşează, totodată, transformarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare într-unul de control al deciziilor care se iau la Bucureşti de către instituţii alese în mod democratic.

Executivul UE a primit plângeri de la reprezentanţi ai CC, CSM şi ICCJ printre altele în legătură cu atacuri de intimidare şi hărţuire prin media, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Mark Gray.

El a spus că au existat multe cazuri, nu doar unul sau două, în care reprezentanţi de înalt nivel au fost supuşi presiunii prin intermediul presei.

"Am avut multe cazuri, nu doar unul sau două, ci un număr destul de mare de cazuri în care reprezentanţi de înalt nivel, judecători şi nu doar judecători, au fost supuşi presiunii, unor atacuri de fapt, hărţuire, intimidare, prin intermediul presei", a arătat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene.

El a subliniat că aceasta nu este o problemă nouă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creţu:Raportul MCV conţine atacuri împotriva libertăţii presei româneşti şi clişee ale fostei puteri.
 Vizualizări articol: 440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Creţu:Raportul MCV conţine atacuri împotriva libertăţii presei româneşti şi clişee ale fostei puteri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei