Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 18 (5225)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FEN şi Federaţia "Spiru Haret" au fuzionat, preşedintele noii formaţiuni este Marius Nistor

Joi, 24 Ianuarie 2013 (17:09:55)

Două organizaţii sindicale din învăţământul preuniversitar, respectiv Federaţiei Educaţiei Naţionale şi Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret" au fuzionat, devenind Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", având ca preşedinte pe Marius Nistor.

Noua formaţiune sindicală va avea, în urma fuziunii, 90.000 de membri. Conferinţa extraordinară a Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret" şi a Federaţiei Educaţiei Naţionale, prin care s-a oficializat procesul de fuziune dintre cele două organisme sindicale, a avut loc, joi, la Sinaia.

Cea mai reprezentativă federaţie sindicală din preuniversitar este însă Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), care are, potrivit reprezentanţilor săi, peste 190.000 de membri.

La conferinţa de joi a fost prezent şi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Cu această ocazie, ministrul a semnalat importanţa rolului jucat de profesori, dascăli, universitari şi savanţi, în procesul de consolidare a "coloanei vertebrale a statului român", început în perioada de dinainte de 24 ianuarie 1856 şi consfinţit atât de Unirea Ţării Româneşti cu Moldova, cât şi de momentele ce au urmat până la crearea României Mari.
Ministrul a declarat că repoziţionarea cadrelor didactice, din punct de vedere social şi profesional, este strâns legată şi de calitatea actului educaţional al cărui beneficiari sunt elevii, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale.

În acest sens, un prim punct propus de ministru a fost posibilitatea organizării unui Congres naţional al profesorilor, la care să fie dezbătute problemele actuale ale şcolii româneşti.

De asemenea, Remus Pricopie a precizat că alte două componente esenţiale pentru definirea poziţiei cadrelor didactice le reprezintă traseul de formare continuă şi salarizarea. Ministrul Educaţiei le-a promis sindicatelor că şi aceste teme se vor afla pe agenda de lucru.

Pricopie a afirmat, cu aceeaşi ocazie, că este important dialogul mai ales atunci când sunt schimbări structurale în sistem.

"Ne-au trebuit o sută de ani să înţelegem ceea ce Spiru Haret a spus-o deja: poţi avea o reformă superbă, dar dacă aceasta nu este discutată, dacă ea nu este înţeleasă de profesori, adică tocmai de aceia care o aplică la catedră, atunci nu văd care este sensul acestei schimbări, iar schimbarea aşteptată nu se va produce niciodată. De aceea, e important să reintroducem instituţia dialogului în sistemul de învăţământ. Ministrul e doar un actor, el nu ia decizii de unul singur, fără să se consulte cu sindicatele, cu universitarii, cu părinţii, elevii şi studenţi", a spus ministrul Educaţiei Naţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FEN şi Federaţia "Spiru Haret" au fuzionat, preşedintele noii formaţiuni este Marius Nistor.
 Vizualizări articol: 702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FEN şi Federaţia "Spiru Haret" au fuzionat, preşedintele noii formaţiuni este Marius Nistor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei