Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 nov 2012 - Anul XVII, nr. 280 (5185)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 380 de cadre ale MAI vor defila la parada de 1 Decembrie

Joi, 29 Noiembrie 2012 (17:49:29)

Peste 380 de lucrători ai Ministerului Administraţiei şi Internelor vor trece, pe sub Arcul de Triumf, în cadrul paradei militare organizate, sâmbătă, de Ziua Naţională a României, informează MAI.

Din cele 384 de cadre MAI, 51 sunt studenţi ai Academiei de Poliţie.

Angajaţi ai MAI mobilizaţi pentru paradă au fost organizaţi în patru subunităţi, care implică jandarmi, pompieri, studenţi ai Academiei de Poliţie şi câte un detaşament de tehnică aparţinând Poliţiei, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei şi de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi o formaţiune de cavalerie a Jandarmeriei.

Detaşamentele de tehnică sunt formare din nouă echipaje moto şi 19 autospeciale de transport intervenţie şi autolaboratoare ale Poliţiei Române, trei echipaje moto şi nouă autospeciale de transport şi intervenţie ale Jandarmeriei, trei ATV-uri şi 13 autospeciale folosite de Poliţia de Frontieră, precum şi două echipaje moto şi autospeciale de intervenţie, stingere incendii, salvare, descarcerare, accidente colective, folosite de pompierii militari în misiunile specifice.

În faţa blocului de defilare al Ministerului Administraţiei şi Internelor se va afla Garda port drapel, urmată de un detaşament de gardă şi ceremonii militare, constituit din 59 de jandarmi care prezintă onorul.

Cel de-al doilea detaşament al Ministerului Administraţiei şi Internelor care va acorda salutul militar spectatorilor este format din 51 de jandarmi-luptători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei "Vlad Ţepeş" - Acţiuni Speciale.

În continuarea efectivelor Jandarmeriei Române, va trece pe sub Arcul de Triumf detaşamentul reprezentativ al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, constituit din echipaje de servanţi pompieri, structuri de intervenţie destinate localizării şi stingerii incendiilor, echipaje SMURD echipaje de salvatori de la înălţime, echipaje de pirotehnişti şi echipaje de intervenţie la urgenţe chimice, radiologice sau nucleare.

Blocul de defilare al tehnicii MAI va fi deschis, din aer, de o formaţiune compusă din trei elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie, de tip MI-17, IAR-316B şi EC-135 destinat SMURD.

Manifestările din Capitală pentru Ziua Naţională a României încep sâmbătă, la ora 8.00, cu depuneri de coroane de flori la Monumentul "Eroilor militari romani căzuţi la datorie" din faţa Palatului Naţional al Copiilor şi la Monumentul "Ostaşului Necunoscut" din Parcul Carol I.

Începând de la ora 11.00, în zona Arcului de Triumf încep alte manifestări dedicate Zilei Naţionale a României, încheiate cu o paradă militară.

În acest an, Jandarmeria Capitalei participă la parada de 1 Decembrie, alături de militari, cu un Detaşament de Cavalerie format din 25 de călăreţi jandarmi.

Ministerul Apărării Naţionale participă la paradă cu peste 1.300 de militari, tehnică de luptă a tuturor categoriilor de forţe, inclusiv aeronave de luptă şi transport, fiind prezentă pentru prima dată şi maşina blindată de tip MRAP (Mine Resistant Ambush Protected), folosită în Afganistan de militarii români.

Pentru desfăşurarea manifestărilor de 1 Decembrie, circulaţia autovehiculelor în zona adiacentă Arcului de Triumf va fi restricţionată sâmbătă, a anunţat Brigada Rutieră a Capitalei.

Astfel, traficul rutier va fi restricţionat sâmbătă, între orele 5.00 şi 9.00, pe axul central al Bulevardului Kiseleff şi pe banda I de circulaţie, pe tronsonul cuprins între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Arcul de Triumf.

De asemenea, între orele 9.00 şi 14.00 va fi închisă total circulaţia pe Bulevardul Kiseleff, între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Victoriei, pe strada Alexandru Constantinescu, între Piaţa Arcul de Triumf şi Bulevardul Mărăşti, pe Bulevardul Mareşal Alexandru Averescu, între Piaţa Arcul de Triumf şi Bulevardul Mărăşti şi pe Bulevardul Constantin Prezan, între Piaţa Arcul de Triumf şi Piaţa Charles de Gaulle.

Traficul va fi restricţionat temporar şi pe strada Arhitect Ion Mincu, între Bulevardul Aviatorilor şi Bulevardul Ion Mihalache.

În perioada restricţiilor de trafic şoferii pot circula pe mai multe rute ocolitoare, respectiv Şoseaua Bucureşti-Ploieşti - Piaţa Presei Libere - Piaţa Montreal - Bulevardul Mărăşti - strada Alexandru Constantinescu - Piaţa Domenii - Bulevardul Ion Mihalache, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti - Piaţa Presei Libere - Piaţa Montreal - Bulevardul Mărăşti - Bulevardul Mareşal Averescu - strada Turda - Podul Grant, Piaţa Victoriei - Bulevardul Aviatorilor - Bulevardul Nicolae Caramfil - Bulevardul Aerogării - DN1 şi Şoseaua Stefan cel Mare - strada Barbu Văcărescu - Bulevardul Aerogării - DN 1.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 380 de cadre ale MAI vor defila la parada de 1 Decembrie.
 Vizualizări articol: 540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 380 de cadre ale MAI vor defila la parada de 1 Decembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei