Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 nov 2012 - Anul XVII, nr. 280 (5185)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAE alocă 1,9 milioane lei pentru recepţii şi 19.732 euro pentru alte activităţi de Ziua Naţională

Joi, 29 Noiembrie 2012 (17:37:42)

Ministerul Afacerilor Externe a alocat în 2012 misiunilor diplomatice ale României pentru sărbătorirea Zilei Naţionale suma de de 1.956.055 lei pentru recepţii şi acţiuni de protocol, dar şi 19.732 euro pentru alte evenimente cultural-artistice.

"Cheltuielile necesare organizării Zilei Naţionale a României în străinătate au fost suportate din bugetele alocate misiunilor diplomatice la articolul de cheltuieli protocol. Pe lângă economiile realizate în cursul anului de către misiunile diplomatice la articolul 20.30.02 «cheltuieli de protocol» a fost necesară suplimentarea bugetului misiunilor diplomatice cu suma de 1.956.055 lei (echivalent 257.050 USD si 226.522 EUR), angajarea acestei sume fiind făcută în baza HG nr. 325 din 10 mai 1996 privind modul şi condiţiile în care misiunile diplomatice, oficiile consulare şi celelalte reprezentanţe oficiale ale României în străinătate pot să organizeze acţiuni de protocol şi reprezentare", evidenţiază MAE, într-o precizare transmisă, joi, la solicitarea MEDIAFAX.

De asemenea, MAE "a răspuns, punctual, solicitărilor primite de la anumite misiuni diplomatice în vederea organizării de evenimente pentru marcarea Zilei Naţionale".

Suma totală alocată de MAE până în prezent pentru astfel de evenimente se ridică la 19.732 euro.

Astfel, printre aceste evenimente se numără un concert de muzică populară, cu participarea solistei Nicoleta Voica şi a formaţiei acesteia, la sediul Haus der Begegnung din Viena (2.500 de euro); Săptămâna culturii româneşti la Havana, în Cuba (2.400 de euro), concert de gală la Nicosia, în Cipru, cu participarea naistului Nicolae Voiculeţ (4.500 de euro); expoziţia artistei Marilena Preda Sânc la Copenhaga (1.500 de euro); concertul artistei Fabienne Ambuhle, în cadrul Galei Românilor în Elveţia (832 de euro); concertul naistului Nicolae Voiculeţ la New Delhi (1.000 de euro); serie de evenimente organizate de Consulatul General al României la Milano (5.000 de euro); expoziţia "Basarabia 1812 – 1947. Oameni, locuri, frontiere" la Cahul (2.000 de euro).

De asemenea, pe fondul crizei economice şi din cauza faptului că nu a existat un buget special alocat pentru acţiuni, multe misiuni ale României în străinătate, fie au beneficiat de colaborarea cu alte instituţii (Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Institutul Cultural Român), fie au identificat pe plan local sponsori/parteneri pentru organizarea acţiunilor de diplomaţie publica, ori s-au limitat la organizarea recepţiei dedicate Zilei Naţionale.

În 2011, MAE a alocat circa 100.000 de euro pentru recepţiile de sărbătorire a Zilei Naţionale, ministerul precizând că în condiţiile bugetului de austeritate nu a alocat fonduri şi pentru alte evenimente.

În 2010, misiunile româneşti din străinătate nu au avut bani alocaţi de la buget pentru marcarea Zilei Naţionale a României, astfel că fie au apelat la sponsorizări pentru organizarea unor evenimente, fie au renunţat la acestea.

În 2009 MAE a alocat din bugetul propriu aproximativ 1,15 milioane lei pentru recepţiile organizate de ambasade şi consulate pentru a marca Ziua Naţională, acestei sume adăugându-i-se şi sponsorizări contractate de misiuni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE alocă 1,9 milioane lei pentru recepţii şi 19.732 euro pentru alte activităţi de Ziua Naţională.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAE alocă 1,9 milioane lei pentru recepţii şi 19.732 euro pentru alte activităţi de Ziua Naţională0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei