Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 nov 2012 - Anul XVII, nr. 280 (5185)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Conducerea AEP a discutat despre sistemul electoral cu misiunea OSCE de observare a alegerilor

Joi, 29 Noiembrie 2012 (18:20:13)

Conducerea AEP s-a întâlnit, joi, cu misiunea restrânsă a OSCE pentru observarea alegerilor din 9 decembrie, căreia i-a pus la dispoziţie versiunea tradusă a legislaţiei electorale din România şi care a cerut date tehnice privind instituţiile şi procedurile implicate în sistemul electoral.

Reprezentanţii conducerii AEP s-au întâlnit joi cu membrii misiunii restrânse a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa - Biroul pentru Democraţie şi Drepturile Omului (OSCE-ODIHR) de observare a alegerilor din 9 decembrie 2012, condusă de Konrad Olszewski, se arată într-un comunicat al AEP remis agenţiei MEDIAFAX.

AEP şi-a manifestat, potrivit comunicatului, disponibilitatea de a colabora cu misiunea OSCE-ODIHR şi de a sprijini activitatea acesteia în România.

"În discuţiile cu oficialii misiunii au fost abordate chestiuni tehnice privind stadiul pregătirii alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012. AEP a pus la dispoziţia observatorilor OSCE-ODIHR legislaţia electorală din România tradusă în limbi de circulaţie internaţională. Delegaţia OSCE-ODIHR a solicitat date tehnice privind sistemul electoral din România, rolul şi implicarea reprezentanţilor AEP în procesul electoral, competenţele BEC, procedurile privind actualizarea listelor electorale, constituirea birourilor electorale ale secţiilor de votare, procedurile privind contestaţiile despuse de competitorii electorali şi modalităţile de recurs", se arată în comunicat.

AEP precizează că membrii delegaţiei OSCE-ODIHR au mulţumit pentru informaţiile şi clarficările tehnice oferite şi şi-au manifestat interesul de a ţine legătura cu reprezentanţii Autorităţii pe perioada desfăşurării misiunii sale în României.

"Din partea AEP, la discuţii, au participat domnul vicepreşedinte Marian Muhuleţ, domnul secretar general Tiberiu Csaba Kovacs, domnul Cristian Leahu, directorul Direcţiei Legislaţie şi legătura cu Parlamentul şi domnul Bogdan Popescu, şef al Serviciului Relaţii Externe", se arată în comunicat.

AEP mai precizează că preşedintele Autorităţii, Ana Maria Pătru, a primit, miercuri, delegaţia Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE) condusă de vicepreşedintele Wolfgang Grossruck.

Întrevederea a avut loc la solicitarea Adunării Parlamentare a OSCE iar discuţiile au vizat stadiul pregătirii alegerilor parlamentare desfăşurate pe 9 decembrie 2012, atribuţiile AEP şi ale Biroului Electoral Central (BEC) în procesul electoral din România, proiectul de Cod Electoral elaborat de AEP şi stadiul implementării Registrului Electoral. Preşedintele AEP Ana Maria Pătru i-a informat pe membrii delegaţiei AP a OSCE cu privire la aspectele de interes pentru aceştia şi i-a asigurat de întregul său sprjijin.

Din delegaţie au mai făcut parte ambasador Andreas Nothelle, reprezentant special al AP OSCE, Lukas Mussi secretar al delegaţiei Austriei la AP OSCE şi Andreas Baker, consilier al şefului misiunii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea AEP a discutat despre sistemul electoral cu misiunea OSCE de observare a alegerilor.
 Vizualizări articol: 493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conducerea AEP a discutat despre sistemul electoral cu misiunea OSCE de observare a alegerilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei