Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 nov 2012 - Anul XVII, nr. 275 (5180)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatorul PNL Mircea Diaconu, trimis în judecată pentru cinci fapte de conflict de interese

Vineri, 23 Noiembrie 2012 (15:08:08)

Senatorul PNL Mircea Diaconu a fost trimis în judecată pentru cinci fapte de conflict de interese, informează, vineri, Ministerul Public.

Inculpatul Mircea Diaconu (senator în Parlamentul României), în calitate de director al Teatrului "C.I. Nottara", a participat la negocierea condiţiilor contractuale şi apoi a semnat, la data de 27 aprilie 2007, contractul de drepturi intelectuale (regie) având ca obiect realizarea de către soţia sa a unui spectacol, contract în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceasta, precizează sursa citată.

Tot în calitate de director al teatrului, inculpatul a participat la negocierea condițiilor contractuale pentru punerea în scenă a altor trei spectacole, după care a semnat contractele de drepturi conexe (autor) cu soţia sa, care urma să îndeplinească diverse funcţii (cum ar fi: regizor, scenograf, colaborator şi colaborator-actor), contracte în baza cărora s-a realizat în mod direct un folos material pentru acesta.

De asemenea, la data de 13 august 2007, în îndeplinirea aceleiaşi funcţii, inculpatul Mircea Diaconu ar fi prezidat Comisia de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic la această instituția publică de cultură (după ce, anterior, aprobase și tematica de concurs pentru regizorul artistic și cunoştea cu exactitate că numai soția sa se va prezenta la această competiţie pentru promovarea în funcție), i-a acordat calificative maxime, iar apoi a emis o decizie de promovare a soţiei sale, act administrativ în baza căruia acesta a realizat un folos material direct concretizat în creşterea salarială aferentă.

Potrivit probatoriului administrat în cursul urmăririi penale, prin cele patru contracte acordate de către inculpatul Mircea Diaconu, a fost realizat un folos material penrtu soţia sa în cuantum total de 29.112 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul PNL Mircea Diaconu, trimis în judecată pentru cinci fapte de conflict de interese.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatorul PNL Mircea Diaconu, trimis în judecată pentru cinci fapte de conflict de interese0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei