Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 nov 2012 - Anul XVII, nr. 275 (5180)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Păcat, păcat de jocul arătat!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucescu senior poate spune cu năduf, dar şi cu regret privind persoana sa, că numai asta nu i se întâmplase în fotbal. Prima dată nu i se mai întâmplase să-i dea portarul advers gol cu capul, până când i-a dat. Acum, băiatul ăla din atac, Adriano, a făcut-o de oaie. Ba chiar în formă continuată. Sunt mai multe unghiuri din care putem judeca acea fază, dar inevitabil recurgem şi la presupuneri. Care pot fi greşite, aşa cum a fost cea lansată în Gazetă de cucoana pe care a făcut-o Gheorghe Copos femeie rea. Cică Willian a fost pervers că i-a pasat aşa irezistibil lui Adriano! Şi ăla când a văzut-o, ca unsă pe pâine, nu s-a mai putut abţine. Dar, la repunerea de la centru, Willian a plecat în lateral la Adriano, probabil explicându-i că mingea aia n-a fost o pasă. În timpul ăsta, un danez avansa nestingherit printre alţi doi adversari pasivi, iar un fundaş stătea şi el cu mânile în şold. Urmează a doua reacţie condamnabilă a lui Adriano: când a văzut că ai lui făceau pârtie, a alergat spre ei, protestând cu braţele desfăcute! Iar pe un ucrainean mai şovăielnic l-a convins şi acesta s-a hotărât să intervină. Varianta avansată ulterior a fost că nu înţeleseseră toţi mesajul. Eu cred că Lucescu n-a găsit puterea de a le transmite el mesajul ăsta. I-a lăsat pe jucători, iar aici a fost fiecare cu conştiinţa lui. Asta i-aş reproşa antrenorului român, că nu s-a manifestat clar pe margine, cum a făcut Wenger acum mai bine de 10 ani la un meci din Cupa Ligii, când Kanu a refuzat returnarea mingii, iar Overmars a înscris. Wenger a cerut şi obţinut rejucarea partidei, dar la Liga Campionilor ar fi imposibil aşa ceva. În ziua următoare, Lucescu a spus într-un interviu că golul doi al danezilor, reuşit în continuarea acelei faze, a fost facilitat de ai săi. Posibil, am urmărit cu atenţie plasamentul jucătorilor, am observat că “purtătorului de balon”, ca să vorbesc şi eu ca Ilie Dumitrescu, i se lăsa suspect de mult spaţiu, dar şi aici unii jucători au fost hăis şi alţii cea. În fine, ce mi se pare disproporţionat este anchetarea lui Adriano de UEFA. Pedeapsa lui Adriano trebuie să rămână ruşinea pe care a adus-o clubului său. În societate cum se pedepseşte un nesimţit altfel decât prin oprobiul celorlalţi?! Dacă Adriano primeşte vreo sancţiune palpabilă, atunci ar trebui procedat la fel şi cu simulatorii şi trişorii de pe terenul de fotbal. De ce nu s-a sesizat UEFA şi când Henry a manipulat, la propriu, mingea aia în urma căreia Franţa a eliminat Irlanda la baraj?!

Să zicem că scorul a mai estompat ruşinea, dar o victorie în ultimul meci ar fi şi mai convingătoare. Asta ar arăta că Şahtarul putea ocupa primul loc chiar şi cu înfrângere la Nordsjaelland. Nu închei fără să semnalez o atitudine din vremuri comuniste la ştirile Digisport. Cică Lucescu a făcut un gest care va fi apreciat în toată Europa! Pe ce lume or trăi unii?!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Păcat, păcat de jocul arătat!.
 Vizualizări articol: 921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Păcat, păcat de jocul arătat!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei