Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 nov 2012 - Anul XVII, nr. 275 (5180)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Romgaz a preluat 10% din două proiecte de hidrocarburi din Marea Neagră

Vineri, 23 Noiembrie 2012 (15:10:43)

Romgaz a preluat o participaţie de 10% la două proiecte de explorare şi producţie a hidrocarburilor în Marea Neagră, din care 8% de la Lukoil Overseas, divizie a grupului rus Lukoil, şi 2% de la Vanco International, firmă înregistrată în Insulele Bermude.

Lukoil Overseas a anunţat vineri că a semnat un acord pentru realocarea către Romgaz a unei participaţii de 8% din drepturile şi obligaţiile deţinute prin acordurile de concesiune pentru exploarea, dezvoltarea şi producţia hidrocarburilor din blocurile Rapsodia Est şi Trident, din sectorul românesc al Mării Negre.

Anterior acordului, Lukoil Overseas deţinea o participaţie de 80% la cele două proiecte, iar 20% revenea Vanco International.

În urma tranzacţiei, participanţii la proiecte sunt Lukoil Overseas cu 72%, Vanco International cu 18% şi Romgaz cu 10%.

Proiectele au fost alocate Lukoil Overseas şi Vanco International în urma câştigării unei licitaţii organizate în iunie 2010. Acordurile de concesionare a proiectelor au fost semnate în februarie 2011 şi ratificate de Guvernul României în luna octombrie a acelui an.

Cele două blocuri sunt localizate sub ape cu adâncimi între 90 şi 1.000 metri, la o distanţă de 60-100 kilometri de coastă. Lukoil Overseas a deschis un birou la Bucureşti pentru a administra aceste proiecte.

Lukoil Overseas a anunţat în septembrie că a început studiul geologic al blocurilor Rapsodia Est şi Trident, care urmează să fie finalizat în noiembrie, operaţiunile marcând prima activitate Lukoil pe segmentul upstream într-o ţară membră a Uniunii Europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Romgaz a preluat 10% din două proiecte de hidrocarburi din Marea Neagră.
 Vizualizări articol: 489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Romgaz a preluat 10% din două proiecte de hidrocarburi din Marea Neagră0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei