Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 nov 2012 - Anul XVII, nr. 263 (5168)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mircea Diaconu spune că ziariştii au înţeles greşit că el se retrage din politică

Vineri, 9 Noiembrie 2012 (17:08:29)

Senatorul PNL Mircea Diaconu, cercetat pentru conflict de interese, a declarat, vineri, la Piteşti, că ziariştii au înţeles greşit că el se retrage din politică, susţinând că el doar a spus atunci că nu va mai candida pentru Senat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu mă retrag din politică, nu mai vorbiţi prostii, scuzaţi-mă. Că sunt nişte fete reporteriţe pe colo, pe colo şi nu înţeleg ce spui, pentru că trebuie să ştii limba română exact ca să pricepi. Dar la dumneavoastră nu admit chestia asta. N-am zis niciodată că mă retrag din politică, am spus că nu mai candidez, e o mare diferenţă. Pot face politică foarte bine şi obligatoriu ca simplu cetăţean. Şi chiar mai bine. (...) Încă ceva ce trebuie să precizez, am spus o dată, mai zic o dată, nu mă retrag din politică, rămân vicepreşedinte PNL şi cu gura cât şura, cum am fost şi până acuma. (...) De filme şi de teatru nu m-am lăsat niciodată. În acest interval, de patru ani, am făcut vreo cinci filme cred, ceea ce e foarte bine. Am făcut un film care se cumeşte «Cu buletinul la Paris», dar amărâtul ăla pe care îl joc eu nu ajunge niciodată la Paris, visează să ajungă şi el, n-are bani. După aia, la primăvară, mai am încă două de făcut, filme vreau să spun, dar între timp plec şi la Bruxelles să joc un spectacol. În noiembrie, pe 27, am foarte multă treabă! Pe de altă parte mai zic o dată nu mă retrag din politică. Asta ca să n-aibă bucuria unii că m-am retras", a afirmat Mircea Diaconu.

Întrebat de jurnalişti dacă va mai candida în 2016 pentru Parlament, Mircea Diaconu a răspuns: "Nu, nu, nu, nu, nicidecum! Deci acest lucru nu-l mai fac, vorbesc de Parlamentul României, nu mă mai interesează pur şi simplu fiincă e o zonă în mare măsură pasivă. Pentru mine, care am alt ritm, eu sunt aşa mai vioi, mai iute, mai aşa... îmi place să iau o treabă să depindă de mine şi să o fac până la capăt, oricare ar fi ea, de orice fel, inclusiv... Orice."

De asemenea, întrebat dacă vrea să candideze pentru un post de europarlamentar, Diaconu a spus că deocamdată nu este interesat de acest lucru.

"Nu ştiu, vedem. Cert e că nu mai vreau să candidez la parlamentare. Deocamdată, nu mă mai interesează lucrul ăsta cred că voi sau pot fi mai folositor în alte părţi, sunt chiar sigur", a spus Mircea Diaconu.

Referitor la cei patru miniştri acuzaţi de incompatibilitate, Mircea Diaconu a spus că este vorba despre "săpăturile de toamnă, săpăturile de primăvară".

"Sunt patru, sunt loturi, loturi, loturi, loturi. Eu când am plecat de acolo acum câteva luni, mai în glumă, mai în serios «atenţie c-o să vă ia unul câte unul». Uite că n-am avut dreptate şi au luat câte mai mulţi odată", a declarat Mircea Diaconu.

Marţi, Mircea Diaconu declara, la sediul Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei, că se retrage din viaţa politică, că revine la statutul lui de cetăţean simplu, precum şi la maşina lui de suflet, un ARO 10, precizând că în cinci zile începe un film - "Cu buletinul la Paris" - în care va avea rolul principal.

"S-ar putea odată să nu mai ies. Mai sunt trei zile senator, iar în rest am decis să nu mai candidez şi m-am retras din viaţa asta politică imediată. Asta pentru că mi-am ales singur demnitatea cea mai importantă, aia de cetăţean", spunea Diaconu.

Actorul Mircea Diaconu, fost ministru al Culturii, a venit, marţi, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru a fi audiat în legătură cu acuzaţiile ce i se aduc de procurori ca urmare a încheierii unor contracte cu soţia sa în calitate de director al Teatrului Nottara.

Reclamat procurorilor de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru că s-ar afla în conflict de interese, anchetatorii Parchetului instanţei supreme au extins cercetările în cazul lui Mircea Diaconu şi au început urmărirea penală împotriva sa pentru că, în calitate de director la Teatrul Nottara, şi-a ajutat soţia, actriţa şi regizoarea Diana Lupescu, să primească anumite contracte.

În 2011, inspectorii ANI au sesizat Parchetul ICCJ în legătură cu incompatibilitatea în care s-ar fi aflat pe atunci senatorul Mircea Diaconu, care ocupa simultan şi funcţia de director al Teatrului Nottara din Bucureşti. ANI a reclamat totodată şi un posibil conflict de interese în care s-ar fi aflat Diaconu, care, din poziţia de director al teatrului, a promovat-o pe soţia sa în funcţia de regizor artistic al instituţiei, realizând, potrivit procurorilor, "în mod direct un folos material pentru soţia sa".

Pentru aceste fapte procurorii au început, în 4 ianuarie 2012, urmărirea penală împotriva lui Diaconu.

Liderul PSD, Victor Ponta, preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi cel al PC, Daniel Constantin, precum şi Mircea Diaconu şi Liviu Dragnea, au participat, vineri, la Piteşti, la lansarea candidaţilor USL în Argeş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mircea Diaconu spune că ziariştii au înţeles greşit că el se retrage din politică.
 Vizualizări articol: 698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mircea Diaconu spune că ziariştii au înţeles greşit că el se retrage din politică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 9 nov 2012, 22:21:07
D-le MIRCEA DIACONU, tot respectul ptr. realizarile dvs. din teatru si televiziune, dar ca politician sunteti la fel ca si liderul dvs, un minciunos si un baietas fara ''cohones''.
Pacat ca va discreditati ca persoana publica , cramponandu-va de putere!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei