Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 nov 2012 - Anul XVII, nr. 263 (5168)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Analiză

Nechifor spune că nu a găsit nici acum milionul de euro pe care Flutur spunea că l-a adus zilnic în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că nu a găsit încă unde este milionul de euro pe care fostul şef al administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, spunea că l-a adus în judeţ în fiecare zi a mandatului său. Nechifor a declarat că a căutat acest milion de euro despre care „în epoca coloneilor” se spunea că ar fi fost adus în fiecare zi în judeţ din fonduri europene, însă până în momentul de faţă nu a reuşit să ajungă la suma pe care o invoca Gheorghe Flutur.

Cătălin Nechifor a spus că, în urma unei analize a proiectelor cu fonduri europene implementate în perioada în care Consiliul Judeţean a fost sub conducerea lui Gheorghe Flutur, s-a constatat că valoarea totală a acestora este de 59,54 milioane de euro.

Nechifor a enumerat proiectele europene realizate în perioada 2008 – 2012 de către administraţia judeţeană sub conducerea lui Flutur, respectiv Reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei – 11,5 milioane de euro, Sistemul de management integrat al deşeurilor (parţial finanţat) – 20 de milioane de euro, precum şi modernizarea drumurilor judeţene Dolhasca - Probota - 1,2 milioane de euro, Salcea - Vereşti – 3 milioane de euro, Vatra Dornei – Şaru Dornei – 8,4 milioane de euro, Dărmăneşti – Calafindeşi - Siret - 3,6 milioane de euro şi Pojorâta – Rarău – 6,8 milioane de euro.

Cătălin Nechifor a ţinut să precizeze că cele cinci proiecte pentru modernizarea drumurilor judeţene menţionate anterior au fost precontractate în perioada în care preşedinte al CJ Suceava a fost Gavril Mîrza.

Preşedintele CJ Suceava a adăugat că la aceste proiecte se mai adaugă altele cu o valoare mai mică, respectiv „O viaţă normală la Sasca” - 700.000 de euro, Gospodina – Sasca – 400.000 de euro, Centrul Naţional de Informare Turistică - 380.000 euro, „Crăciun în Bucovina” - 200.000 de euro, „Paştele în Bucovina” – 200.000 de euro, Hora Bucovinei – 161.000 de euro, Pelerin în Bucovina 218.000 de euro, Strategia de Dezvoltare a Judeţului Suceava – 67.000 de euro, Sistemul integrat pentru performanţă în actul administrativ - 457.000 euro, promovarea folclorului ucrainean în judeţul Suceava – 128.000 de euro, monografia folclorică a ucrainenilor - 118.000 de euro, modernizarea drumul judeţean Siret - Frătăuţi - 668.000 de euro, modernizarea drumului judeţean Benea – Moldova Suliţa – 711.000 euro, şi Centrul transfrontalier de afaceri - 202.000 euro.

„Dacă analizăm aceste programe, vedem că cele făcute efectiv de Gheorghe Flutur au valori la nivelul a sute de mii euro. Cele făcute înainte erau peste un milion de euro. Adunate, aceste proiecte se ridică la 59,54 milioane de euro în toţi cei patru ani. Dacă împărţim la numărul de zile, 1.424 de zile, cât a fost mandatul lui Gheorghe Flutur, de la milionul de euro pe care acesta spune că l-a adus în judeţ, ajungem la 41.813 de euro. Până la un milion de euro mai trebuie încă aproape 960.000 de euro. Flutur ori mai dă explicaţii, ori mai găsim pe undeva. Însă i-am căutat şi nu sunt”, a încheiat Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor spune că nu a găsit nici acum milionul de euro pe care Flutur spunea că l-a adus zilnic în judeţ.
 Vizualizări articol: 737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.96/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 26 voturi
Nechifor spune că nu a găsit nici acum milionul de euro pe care Flutur spunea că l-a adus zilnic în judeţ5.0526

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   In cautarea milionului fantoma trimis de
( 9 nov 2012, 16:32:47
S-a spus mereu ca Flutur si Lungu au atras o multime de fonduri europene.Realitatea este alta.In judet in patru ani au fost 280 programe operationale POR.Dintre acestea primaria a atras doar 5(cinci)programe iar consiliul judetean 25(douazeci si cinci).restul au fost atrase de privati.Primaria si consiliul trebuiau sa atraga sute de programe europene.Mai mult Consiliul Judeţean Suceava trebuie să returneze 2,58 de milioane de lei din proiectele finanţate cu fonduri europene. Este vorba de contracte încheiate în perioada 2008-2011 la care s-au constatat nereguli.
1.1  RE: In cautarea milionului fantoma trimis de
( 9 nov 2012, 20:46:21
Domnu' Radumamii, in primul rand '25' se scrie, in litere, legat. In al doilea rand... In al treilea rand... In fine, nu vreau sa va mai obosesc si eu dupa criza de diabet. Dl Nechifor cauta milioanele pe care nu le-a adus dumnealui in judet. Sau pe care le-a adus, cateva, in mandatul judetean al dlui Mirza, dar la care astazi nici macar cainii maidanezi nu mai pun botul (Centrul Economic Bucovina este exemplul suprem al unei investitii din bani europeni fara nicio finalitate). Baiete, inca un rand!
2.   Comentariu trimis de
( 9 nov 2012, 22:17:43
Normal ptr. ca acesta(dl.Nechifor) este un neica nimeni in pseudoalianta comunisto-liberala, pe cand dl.Flutur este cineva in PDL, si-n toate guvernele era un om respectat, care a dezvoltat Bucovina , cum n-a fost niciodata .
3.   .... trimis de
(11 nov 2012, 13:01:59
Domnule presedinte Nichifor,daca veti cauta prin preturile investitiilor si pe la fonduri structurale,veti gasi buna parte din bani,mai ales in perioada de dinainte de europarlamentare,tocmai in campania lui EBA,prin conturi,prin vacante exotice si chiolhanuri PDL-iste(si lor le e rusine cu vechea sigla,ca daca ardeau tot ce prindeau ca soarele portocaliu,acum pdl-ul ARD-e fara rusine prin denumirea in sine).TUPEUL N-ARE LIMITA.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei