Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 nov 2012 - Anul XVII, nr. 263 (5168)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Administraţie

Cătălin Nechifor şi-a făcut primul bilanţ al activităţii de preşedinte al CJ Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a făcut ieri un prim bilanţ al activităţii sale de la preluarea acestei funcţii, subliniind că din 24 iunie a.c. şi până în prezent au fost rezolvate o serie de probleme importante cu care se confruntau localităţile judeţului, plecând de la problema depozitării deşeurilor şi până la asigurarea fondurilor necesare din partea Guvernului condus de Victor Ponta.

Cătălin Nechifor a declarat că o primă problemă rezolvată a fost cea a depozitării deşeurilor menajere, în condiţiile în care la începutul acestei veri localităţile din judeţ nu mai aveau unde să transporte gunoiul.

„Am reuşit să trecem peste o dificultate majoră, pentru că cei de dinainte nu au spus nimic despre iminenţa unui blocaj în ceea ce înseamnă gunoiul menajer din Suceava. În prag de vară am găsit soluţii pentru rezolvarea problemei cu deşeurile menajere din judeţul Suceava. Şi în continuare vom rezolva această problemă pentru că nu puteam să acceptăm să rămânem într-o situaţie complicată, fie cu deşeuri depozitate necorespunzător, fie cu situaţia în care deşeurile sucevene nu mai erau ridicate pentru că nu mai puteam să le depozităm nicăieri”, a spus Nechifor.

El a adăugat că tot în această perioadă s-a reuşit deblocarea licitaţiei pentru lucrările de construcţie a gropii ecologice de deşeuri de la Moara, subliniind că începând din anul 2014 sucevenii vor beneficia de un sistem modern de gestionare a deşeurilor. El a mai adăugat că în anul 2013, Consiliul Judeţean Suceava va aloca fondurile necesare pentru modernizarea drumurilor judeţene care fac legătură cu viitoarele depozite ecologice de deşeuri de la Moara şi Pojorâta, astfel încât costurile de transport a gunoaielor să fie cât mai reduse.

Cătălin Nechifor a subliniat că, de când a preluat preşedinţia CJ Suceava, a reuşit să refacă toate colaborările pe care administraţia judeţeană le are cu partenerii externi ai judeţului.

În acelaşi timp, preşedintele CJ Suceava a amintit că în aceste ultime luni a fost continuat programul de manifestări culturale, amintind în special de organizarea Festivalului Medieval, precum şi de două noi acţiuni, respectiv mitingul aviatic de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea şi de Târgul de Turism al Bucovinei, „târg abandonat timp de patru ani de fosta conducere a Consiliului Judeţean”.

„Vom continua aceasta abordare prin care promovăm Suceava ca destinaţie economică, turistică şi umană, pe un palier mai larg. Ne dorim să integrăm într-o viziune mai amplă nu doar partea de producători locali, în special din zona de alimentaţie publică, dar şi partea de turism şi partea economică”.

În acelaşi timp, Nechifor a mai precizat că o altă prioritate a fost şi continuarea proiectului de modernizare a Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Salcea, investiţie care se va realiza din fonduri europene.

 

Guvernul a alocat peste 400 de de miliarde de lei vechi pentru arieratele primăriilor din judeţ

În acelaşi timp, Cătălin Nechifor a ţinut să precizeze că de când a preluat preşedinţia CJ Suceava, Guvernul României condus de Victor Ponta a alocat judeţului peste 600 de miliarde de lei vechi. Nechifor a explicat că la o primă rectificare a bugetului, Guvernul a alocat judeţului peste 300 de miliarde de lei vechi, din care 150 de miliarde de lei vechi pentru plata datoriilor pe care primăriile le aveau către diverse firme, 30 de miliarde de lei vechi au fost alocaţi Consiliului Judeţean pentru echilibrarea bugetului, 80 de miliarde de lei vechi pentru plata ratelor şi datoriilor la proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu”, iar restul de bani pentru acoperirea unor cheltuieli ale administraţiilor publice locale.

În acelaşi timp, Cătălin Nechifor a mai declarat că la ultima rectificare bugetară, alte 68 de miliarde de lei vechi au fost alocate pentru plata ratelor şi restanţelor la proiectul „Utilităţi şi mediu”, 35 de miliarde de lei vechi au fost alocate pentru sistemele de termoficare din Suceava şi Vatra Dornei, şi 11 miliarde de lei vechi pentru plata salariilor din învăţământul special şi pentru suplimentarea supelor pentru alimentele oferite elevilor.

Preşedintele CJ Suceava a mai spus că până pe 16 noiembrie 2012 se vor aloca 101 miliarde de lei vechi pentru administraţiile publice locale, 20 de miliarde de lei vechi pentru proiectele de infrastructură finanţate prin Ordonanţa de Guvern nr. 5 şi 15 miliarde de lei vechi pentru proiecte de alimentări cu apă.

„Asta înseamnă că Suceava a beneficiat în această perioadă de peste 600 de miliarde de lei vechi, bani care se regăsesc în judeţ, care sunt acordaţi de Guvernul Ponta pe un principiu sănătos, în primul rând acela al rezolvării problemelor stringente. În al doilea rând banii au fost acordaţi pentru plata acestor arierate, cu care din păcate Guvernul PDL şi evident cei care au condus judeţul Suceava şi alte judeţe au făcut prăpăd”, a spus Nechifor, care a mai adăugat că la ultima rectificare a bugetului, Guvernul a alocat 140 de miliarde de lei vechi primăriilor sucevene care au datorii.Preşedintele CJ Suceava a ţinut să precizeze că valoarea totală a datoriilor pe care le au primăriile din judeţ este de 400 de miliarde de lei vechi.

„Guvernul Ponta a reuşit să găsească soluţii pentru circa 140 de miliarde de lei vechi. Din păcate, şi spun asta cu tristeţe, ceea ce a făcut fosta guvernare a fost să cheltuiască banii fără cap”, a spus Nechifor.

 

Nechifor spune că lucrările la şoseaua de centură vor continua

Nu în ultimul rând, Cătălin Nechifor a precizat că de când a preluat şefia CJ Suceava au fost realizate mai multe investiţii în modernizarea drumurilor judeţene decât s-au realizat pe tot parcursul anului 2011. Nechifor a declarat că tot în această perioadă s-a reuşit repornirea activităţii SC Drumuri şi Poduri SA Suceava.

„Singurul lucru pe care nu l-am rezolvat până acum în această componentă de drumuri, dar care nu aparţine în mod direct Consiliului, este situaţia de la şoseaua de centură a Sucevei”, a precizat Cătălin Nechifor. El a adus aminte că preţurile la această investiţie au crescut nejustificat, cu 62% din momentul demarării lucrărilor, de la 220 de milioane de lei la 370 de milioane de lei. El a precizat că la un calcul simplu se constată că un kilometru din şoseaua de centură a Sucevei costă 6,61 milioane de lei, adică cât ar costa un kilometru de autostradă.

„Am discutat cu premierul Victor Ponta şi cred că în perioada următoare, atunci când premierul va fi la Suceava, vom fi în măsură să anunţăm public faptul că această investiţie va fi continuată în mod categoric, dar trebuie ca cei care au crescut artificial şi incalificabil acest preţ să dea şi ei socoteală”, a declarat Nechifor.

El a mai adăugat că prin eforturile proprii ale Consiliului Judeţean a fost reparată o porţiune din drumul judeţean dintre Suceava şi Moara, pe care constructorul şoselei de centură a lăsat-o neasfaltată. „Am decis să facem cu fonduri proprii această porţiune care efectiv a fost lăsată de izbelişte şi ne vom adresa şi instanţei împotriva acestei companii private care nu îşi face treaba să recuperăm această investiţie”, a mai încheiat Cătălin Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălin Nechifor şi-a făcut primul bilanţ al activităţii de preşedinte al CJ Suceava.
 Vizualizări articol: 1984 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 19 voturi
Cătălin Nechifor şi-a făcut primul bilanţ al activităţii de preşedinte al CJ Suceava4.0519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vrajeli trimis de
( 9 nov 2012, 11:24:46
Din ce am citit in articolul de mai sus Nechifor n-a prea facut nimic de cand a devenit prin votul pensionarilor si asistatilor social capetenia judetului. Legat de deseuri, ce a facut, a prelungit un contract deja existent cu groapa de gunoi de la Botosani? A deblocat licitatiile pt groapa de gunoi de la Moara. Daca acele licitatii erau blocate inseamna ca au fost depuse contestatii , contestatii de a caror rezolvare se ocupa CNSC-ul si nu consiliul judetean, deci din nou isi asuma niste lucruri pe care nu le-a facut. A organizat targul de turism al Bucovinei, manifestare care zice USL-istul sef a fost abandonata de fosta conducere PDL a cj. Fals!!! Eu personal am fost la toate targurile de turism organizate in judet si pana anul acesta ultimul targ de profil a fost organizat de cj si camera de comert in 2008 , pe cand presedinte al cj era domnul Flutur. De altfel a fost si cel mai reusit targ. Daca tineti minte Flutur a adus mocanita de la Moldovita. Deci Nechifor ne minte din nou. Ca sa nu mai zic ca editia de anul acesta a targului de turism a fost cea mai prost organizata de cand exista acest targ. Daca nu erau cativa investitori mari in turism, cum ar fi cei de la Popas Turistic Bucovina, familia Chetraru, ar fi fost un esec total. Legat de arierate: daca nu ar fi presat UE guvernul Ponta sa plateasca din arierate stati fara grija ca nu se platea nimic, si oricum asta nu-i un merit al lui Nechifor. In ce priveste soseaua de centura nu inteleg cum mai are curaj sa deschida gura nesimtitul asta de Nechifor! Daca aveau de continuat lucrarile continuau fara sa se opreasca. De ce CNADNR-ul, companie din subordina Ministerului Transporturilor, nu a alocat bani si pentru continuarea lucrarilor la Suceava, dar a alocat sume importante pentru alte investitii din alte judete, asta in conditiile in care Ponta a declarat ca prioritare sunt investitiile aflate deja in curs de executie. In concluzie Nechifor nu a facut nimic!!!!
1.1  RE: Vrajeli trimis de
( 9 nov 2012, 11:33:16
La subiect..:) punct ochit punct lovit.... acu acu vine radu-masi sa iti dea replica , ca vezi tu doamne teorema lui thales ( nu a descoperito thales ) ci nichifor si banda usl ista
1.2  RE: Vrajeli trimis de
( 9 nov 2012, 12:38:08
Touché!
2.   Vai de capul nostru trimis de
( 9 nov 2012, 11:48:31
Deci Nechifor nu a facut decat sa asigure treburile curente? Nici un pas inainte? Ne anunta pompos ca avem unde sa ne ducem gunoiulbig grin? Ce tare e.

Asta e chiar jenanta: "a fost reparată o porţiune din drumul judeţean dintre Suceava şi Moara". Eu sper ca nu se refera la cei 20 de metri de asfalt din sensul giratoriu de la intersectia centurii cu drumul judetean ce merge la Moara!!! Daca la aia se refera e belea. Ditamai seful de consiliu judetean se lauda ca a asfaltat 20 de metri de drum?!? Flutur a despicat muntii prin Rarau nene si tu ai scuipat 20 de m de asfalt si mai deschizi gura?
3.   Sa radem ....sa plangem? trimis de
( 9 nov 2012, 11:53:49
Nici nu sti ce sa faci cand citesti cu ce se lauda Nechifor, sa razi sau sa plangi? Vai de capul nostru. Flutur si din opozitie facea mai multe.
4.   Ura ura ura trimis de
( 9 nov 2012, 11:58:10
Marsh bah si vine Cola acolo unde iti era locul ca poate treaba aia o faceai cu simtul raspunderii...nu mai veni si umple randurile ziarelor cu kakat usl-ist ca ne doare capu` de prostia care vegeteaza in bibilica aia a ta cu freza frumos pieptanata ca in anii `80.
5.   Traiasca partidul trimis de
( 9 nov 2012, 13:11:34
In concluzie NIMIK,basca nici macar ce incepuse Flutur si era gata 90%.Am pierdut si proiectul de la aeroport ca banii se duc la Iasi si multe altele.Nichifor esti subtirel tare!!!
6.   Sssssssst! trimis de
( 9 nov 2012, 13:42:01
Va rog frumos sa vorbiti in soapta ca e amiaza si domnul Nechifor doarme la ora asta. Si mai doarme si noaptea. Si dimineata. De fapt.... doarme tot timpul.
7.   Realizarile USL trimis de
( 9 nov 2012, 14:42:45
Flutur in patru ani nu a fost in stare sa faca groapa de gunoi .de la Moara.in acest timp gunoiul a fost dus la Falticeni si Botosani cu costuri foarte mari pentru suceveni si cu castiguri imense pentru SC Rosal -Prigoana.Noroc ca a venit Nechifor si a demarat lucrarile cu SC general Construct.Târgul de Turism al Bucovinei a avut prima editie in 2007 fiind organizat de Marza.A doua editie a fost anul acesta.referitor la soseaua de centura Flutur in patru ani nu a fost in stare sa faca 13 km de drum.
7.1  RE: Realizarile USL trimis de
( 9 nov 2012, 14:51:01
Ba da tu insisti cu minciuna frate. Iti repet : AM FOST LA EDITIA DIN 2008 A TARGULUI DE TURISM AL BUCOVINEI, care a avut loc, ca si prima editie , la Centrul Economic de la Salcea, langa aeroport. Dar ce sa ma astept de la un indoctrinat comunist ca tine.....numai minciuna e de voi. Nu numai ca nu ati facut nimic in astea 6 luni de cand v-ati instalat precum capusele la conducerea judetului, dar mai si denigrati ceea ce a facut domnul Flutur. Normal, ca daca voi nu sunteti in stare sa faceti nimic, macar sa minimizati si sa mintiti in legatura cu ce a realizat Flutur cat a fost presedinte la cj. Credeti ca astfel lumea va aprecia mai mult ce faceti voi, adca NIMIC? Oamenii nu sunt prosti, cu exceptia celor care au votat USL la locale.
8.   Catre monitorul trimis de
( 9 nov 2012, 14:45:08
Va rog sa stergeti comentariul nr.4 BOGDANCAREESTE care este obscen si pornografic.
Ziarul d-voastra este un ziar national de tinuta.Nu puteti permite asemenea comentarii
gretoase.
8.1  RE: Catre monitorul trimis de
( 9 nov 2012, 14:53:30
Asemenea comentarii gretoase sunt rezultatul comentariilor facute de tine, care sunt mincinuoase si nerealiste. Tu instigi la folosirea unui limbaj mai vulgar de unele persoane care-ti citesc comentariile.
9.   Carieristi pur singe! trimis de
( 9 nov 2012, 15:18:33

De cind s-au instalat USL-istii, ma refer pe plan local, nu s-a vazut mai nimic. S-a umblat la forma ( schimbari de personal, de la sefi pina la subordonati), dar la continut, se critica, fara a se pune altceva in loc.
Cind in timpul acesta ar fi fost bine pentru alegatori sa fi vazut o schimbare, o prefigurare de bune intentii un program credibil, de perspectiva, a judetului si a tarii!

Pensiile vor ramine iar pe loc fara sa se mareasca ! Bataia de joc a batrinilor, care au facut ceva pentru tara, continua!

Vorba multa la toti si multa nebuloasa!
Unii din cei ce urmeaza sa-i alegem sunt carieristii pur singe, ei ne sucesc mintile cu promisiuni.

Ma deranjeaza nesinceritatea si nu-i suport pentru ca sunt pusi pe capatuiala!

Se va vedea totul in scurt timp, dar va fi prea tirziu!
9.1  RE: Carieristi pur singe! trimis de
( 9 nov 2012, 15:40:46
Da,IOBOG,
asa este, proiectul de la Aeroport Salcea s-a terminat, banii s-au dus la Iasi si vom regreta totul mult mai tirziu!.
Scuze, vreau sa deviez de la subiect. Vreau sa va rog, Radumami, (deoarece sunteti penetrant si cu influenta pe sus), sa faceti presiune la primar sa pastram spatiile verzi in acest oras(poate vor dori si altii sa se asocieze cu noi!). Pina nu e prea tirziu, sa incercam sa salvam spatiile verzi ce au mai ramas in orasul nostru. Se stie ca de ani buni conducerea dezinteresata fura municipiului parcurile si asa f. mici! Orasul are mare nevoie de parcuri, flori si verdeața!
În Suceava se construieşte aiurea, spaţiile verzi sunt din ce mai puţine, iar aerul pe care îl respirăm devine tot mai nociv. Vinovatii, de 8 ani de zile, sunt Lungu si echipa sa, care nu se mai satura de spaga.
Ce ne facem cu acesti conducatori marunti, mediocri care distrug verdeata, implicit si sanatatea noastra?
Exemplu:
Langa podul de la Scheia, in padure, apar vilele!
La Patinoar este pe cale sa dispara partea a doua a parcului de linga cladirea noua cu Traditii Populare!
La Piata Mica, linga Politie dispare curind cochetul parculet. Sunt deja constructii desuete acolo.
Linga spital, parculetul cu doua banci arata jalnic, cred ca e pregatit pentru defrisare.

Se poate amenaja un nou LOC DE JOACA pentru copii:
Intre Statiunea Agricola si OMV este un loc potrivit pentru amenajarea unui minunat Spatiu de Joaca. Acolo sunt copaci inalti si loc suficient pentru amenajare, iar in acest fel ar fi descongestionat parcul de la Universitate si parcul nou de la monumentul Arhitectului Porumbescu. Vara sunt foarte multi micuti care nu mai incap in parcurile alea.
Sa determinam primarul sa nu mai ridice constructii, de nicio destinatie, decit la periferia orasului. Iar peste tot, oriunde se poate, chiar si intre blocuri, sa fie amenajate terenuri de joaca, terenuri de volei, tenis, mini fotbal pentru tineri, etc

10.   Nu stiu cine minte trimis de
( 9 nov 2012, 15:20:26
"Targul de Turism al Bucovinei se va desfasura Centrul Economic Bucovina, noul complex expozitional de la Suceava, in perioada 14-16 septembrie 2007. "
Acesta este articoluul din ziar.deci targul a avut loc in 2007 cand era Marza.
10.1  RE: Nu stiu cine minte trimis de
( 9 nov 2012, 16:46:52
Îmi amintesc. Ai dreptate. Din cauza distantei mari față de oraș, la târgul de care vorbești au fost doar o mână de paricipanți care nu au reușit ca din încasările făcute să-și plătească spațiul expozițional închiriat de mârza. Cum pe turiștii care treceau prin aeroport îi durea la bască de targul lui mârza, singurii câștigați de pe acolo au fost câinii comunitari care au căpătat produse care au expirat în așteptarea cumpărătorilor.

Centrul Economic Bucovina - cea mai proastă amplasare a unui astfel de edificiu. Aceasta a fost măreața realizare a lui mârza.
11.   Pdl e disperat trimis de
( 9 nov 2012, 17:10:05
Mai tata, daca e sa cred comentariile tampite comandate de pdl-istii ARD-isti, as zice ca toata lumea iubeste pdl-ul. Ma voi sunteti prosti, ori doar platiti s-o faceti pe prostii. Ce tot ii dati cu realizari de 6 luni ale USL-istilor? Ce mama dracu' au facut retarzii pdl-isti in 8 ani? Asta e intrebarea. Enumerati pe 2 degete marile realizari PDL in 96 luni apoi sa aveti pretentii la realizari dupa 6 luni. Cine mama dracu v-a taiat din salarii si pensii, cine a desfiintat scoli si spitale mai retardatilor pdl-isti, cine a construit parcuri in padure, terenuri de sport in panta, bazine de inot la tarani si telescaun acolo unde nu exista tipenie de om? Voi meritati executati in centrul orasului si sa vi se atarne de gat panouri cu "suntem retardati mintal, n-ar trebuie sa raspundem pentru elucubratile noastre". Iar tu, ala de te tot afisezi de prin Spania, mai bine ai grija de plodul tau, sa nu cumva sa capete din cutumele pdl, nu de alta dar vita de Kobe e scumpa si se pare ca nu-ti poti permite asta din salariul tau de capsunar rebegit.
12.   RADUMAMI minte!!!! trimis de
( 9 nov 2012, 17:54:43
Tu minti prin omisiune. Eu nu am contestat ca prima edtie a avut loc in 2007, dar am spus ca a doua editie a avut loc in toamna lui 2008. Ia cauta si articole legate de chestia asta. Dar ca de obicei ce s-a realizat in timpul lui Flutur voi ori "uitati" sa mentionati ori denigrati. Nu-i nimic, cine are ratiune si-a dat deja seama ce reprezinta USL-ul, o adunatura de gunoaie care a incercat sa profite de nemultumirea populara legata de masurile luate pentru reducerea efectelor crizei economice. Comentariile tale Radumami nu ma fac de cat sa va urasc si mai mult pentru ca trageti inapoi aceasta tara si pentru ca sunteti cei mai mari manipulatori ai prostimii romanesti. Inafara de bugetari, pensionari si asistati social nu o sa va voteze nimeni. Problema e ca astia, prin grija tuturor guvernelor postdecembriste acestia reprezinta aproape jumatate din populatia cu drept de vot. Cine munceste cu adevarat si isi da interesul la locul de munca, ce-i care au macar o idee despre economie si mersul acesteia, va detesta pe voi si politicile voastre populiste. Cu usl-ul la putere o sa redevenim o tara de asistati social si de fosti CAP-isti care vor pensii de 1000 de euro. Bine ati revenit in comunism!
13.   Tirg 2008 trimis de
( 9 nov 2012, 18:17:14
In toamna anului 2008, sa fi fost septembrie sau octombrie nu mai retin, in orice caz era vreme faina, mi-am luat familia in masina si niste prieteni si am fost la Centrul economic ala de linga aeroport la Tirgul de turism. Tin minte anul, pentru ca prietenii mei venisera din Canada si voiau sa caste gura pe-acolo, sa vada chestii traditionale. Deci sigur era al 2-lea tirg in 2008.
14.   Nechifor, deputat de Falticeni? trimis de
( 9 nov 2012, 20:07:55
Am citit doar titlul si nu ma intereseaza bilantul scurt al dlui Nechifor ca presedinte al Consiliului Judetean Suceava. Pe mine, ca falticenean, m-ar fi interesat bilantul dlui Nechifor ca deputat de Falticeni. Da' de unde?! In CV-ul de pe profilul facebook, dl Nechifor nici macar nu a consemnat ca a fost (si) deputat de Falticeni.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei