Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 nov 2012 - Anul XVII, nr. 263 (5168)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Campanie a MMFPS şi MS pentru verificarea situaţiei copiilor părăsiţi în unităţi sanitare

Vineri, 9 Noiembrie 2012 (15:36:44)

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, prin Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, şi Ministerul Sănătăţii au iniţiat o campanie naţională comună de verificare a situaţiei copiilor părăsiţi în unităţile sanitare, se arată într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) precizează că decizia de demarare a campaniei a fost luată după ce în presă au apărut informaţii privind creşterea numărului copiilor părăsiţi în maternităţi şi spitale, precum şi condiţiile precare de îngrijire a acestora în unităţile sanitare.

"Această campanie se va derula, la nivel naţional, cu echipe mixte de control formate din medici şi inspectori sociali, în maternităţile şi secţiile de pediatrie în care au fost identificaţi copii aflaţi în situaţii de risc şi a căror situaţie medicală le permite externarea din unităţile sanitare şi dispunerea unei măsuri de protecţie specială", se arată în comunicat.

MNFPS precizează că Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi s-a autosesizat în cazul Spitalului de Copii Sf. Maria din Iaşi şi a demarat verificarea informaţiilor apărute în presă.

"În urma verificărilor la care a participat şi un inspector social din partea AJPIS Iaşi, informaţia referitoare la numărul de 57 de copii părăsiţi în această unitate sanitară nu s-a confirmat, doar cinci din cei 21 de copii asupra cărora exista o prezumţie de risc putând fi externaţi. Pentru aceştia, în data de 24.10.2012, DGASPC Iaşi a emis dispoziţii de urgenţă pentru plasamentul la asistent maternal profesionist", se mai arată în comunicat.

Peste 760 de copii au fost abandonaţi, în primele şase luni ale anului, în maternităţi şi în unităţi sanitare, 656 au fost externaţi, însă doar pentru 264 dintre ei a fost posibilă întoarcerea în familie, preciza, în 10 octombrie, Direcţia pentru protecţia copilului din MMFPS, într-un răspuns solicitat de MEDIAFAX.

Numărul copiilor părăsiţi în maternităţi şi în alte unităţi sanitare, în perioada ianuarie - iunie 2012, a fost de 768. Dintre aceştia, 469 au fost părăsiţi în maternităţi, 218 în secţii de pediatrie şi 81 în alte secţii de spital, a precizat, în răspunsul transmis agenţiei MEDIAFAX, Direcţia pentru protecţia copilului din MMFPS.

Dintre cei 768 de copii abandonaţi în unităţi sanitare, 656 au fost externaţi. Dintre aceştia, 264 s-au reîntors în familie, cinci au fost plasaţi la familia extinsă, 14 la o familie sau o persoană, 288 la asistenţi maternali, 31 în centre de plasament, 12 în centre de primire în regim de urgenţă, iar 42 sunt în alte situaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campanie a MMFPS şi MS pentru verificarea situaţiei copiilor părăsiţi în unităţi sanitare.
 Vizualizări articol: 466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Campanie a MMFPS şi MS pentru verificarea situaţiei copiilor părăsiţi în unităţi sanitare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei