Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 nov 2012 - Anul XVII, nr. 259 (5164)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Reglementăm prin OUG ce e permis să se ofere în campanie; valoarea obiectelor, până în 10 lei

Luni, 5 Noiembrie 2012 (14:45:07)

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Guvernul va reglementa, marţi, prin Ordonanţă de Urgenţă, obiectele care pot fi oferite în campania electorală şi cele a căror oferire este interzisă, el arătând că valoarea obiectelor promoţionale cu caracter electoral nu poate depăşi zece lei.

"Propunerea mea ca prim-ministru este de a reglementa legal mâine (marţi, n.r.) prin Ordonanţă de Urgenţă ce a stabilit BEC cu alte ocazii, anume că sunt intezise în campanie oferirea de bunuri, bani, alimente, băuturi alcoolice, nealcoolice. Este permisă oferirea de obiecte în enumerare strictă - pixuri, brichete, afişe, şepci, cu obligativitatea de a fi inscripţionate cu numele candidatului sau a formaţiunii", a spus Ponta.

Premierul a spus că, potrivit reglementării legale, vor putea fi oferite alegătorilor obiecte de acelaşi tip, respectiv obiecte cu caracter electoral inscripţionate, dar a căror valoare să nu depăşească 10 lei.

"Aşa lucrurile sunt clar reglementate - ce e interzis, ce e permis, regulile valabile pentru toţi competititorii. Vom avea reglementat legal, alături de sancţiuni penale, evident, modul de desfăşurare normală a campaniei şi împiedicarea unor tentative de cumpărare de voturi sau, cum a fost la referendum, de a împiedica oamenii să vină la vot", a spus Ponta.

El a menţionat că marţi, în şedinţa de Guvern, va fi aprobată această OUG, având în vedere că vineri debutează campania electorală.

Ponta a spus că OUG va prelua textul BEC din 2008 referitor la acest subiect. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Reglementăm prin OUG ce e permis să se ofere în campanie; valoarea obiectelor, până în 10 lei.
 Vizualizări articol: 376 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Reglementăm prin OUG ce e permis să se ofere în campanie; valoarea obiectelor, până în 10 lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ...; trimis de
( 5 nov 2012, 16:40:11
dompnu ponta nu nu stie cum s-au desfasurat alegerile din 2008?nimeni de la psd-pnl suceava nu la informat ca plateau 50 lei pentru un vot care era dovedit printr-o poza cu telefonul?nu stie ca psd-pnl ofereau intentionat galeti,tricouri si alte alea in numele pdl?...haideti sa fim si seriosi si realisti...nu e pic de integritate in usl-ul ala si cu atat mai putin dorinta de bine pentru romania.....corectitudine?...n nu se poate discuta despre asa ceva...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei