Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 nov 2012 - Anul XVII, nr. 259 (5164)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Cartel Alfa" semnalează premierului greşeli de calcul în stabilirea pensiei şi lipsa transparenţei

Luni, 5 Noiembrie 2012 (14:09:05)

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" semnalează premierului Victor Ponta, într-o scrisoare deschisă transmisă luni, o lipsa de transparenţă în calculul pensiilor şi asigurărilor sociale, precum şi o serie de greşeli ale funcţionarilor, solicitând rezolvarea acestei probleme.

CNS "Cartel Alfa" precizează în scrisoarea transmisă premierului că situaţia actuală creează o serie de probleme grave, uneori dramatice pentru unii pensionari sau beneficiari ai asigurărilor de stat.

"Este vorba despre lipsa transparenţei în calcul, cât şi a greşelilor de calcul ale funcţionarilor ce stabilesc în general valori mai mici şi rareori valori mai mari decât cele cuvenite, pentru pensie sau asigurări sociale. Nu beneficiarii pensiilor şi aigurărilor sociale îşi stabilesc valoarea indemnizaţiilor primite, ci funcţionari aflaţi în structurile subordonate Ministerului Muncii, deşi prin prisma transparenţei administrative ar trebui ca fiecare să îşi poată verifica drepturile care i se acordă", se arată în documentul transmis şefului Executivului.

Sindicaliştii precizează că au semnalat această chestiune tuturor miniştrilor Muncii în funcţie din ultimii ani, inclusiv actualului ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, însă fără rezultat.

"Ştim că persoanele în cauză au ca soluţie calea justiţiei, dar aceasta generează o altă serie de probleme. Lipsa de transparenţă a metodologiei de calcul din partea structurilor Ministerului Muncii duce la încărcarea nejustificată a tribunalelor, care au în solutionare şi relaţiile de muncă. Dosarele de acest tip se soluţionează în intervale de timp aberant de mari (şi trebuie luat în calcul situaţia persoanelor de care vorbim, căci vorbim de pensionari, oameni în vârstă, oameni cu venituri limitate, cu posibilităţi de deplasare reduse şi care au multe alte probleme). Această îngreunare se datorează şi mecanismului introdus de Consiliul Superior al Magistraturii de normare pe puncte a dosarelor, care nu este just", se mai arată în scrisoarea trimisă lui Victor Ponta.

CNS "Cartel Alfa" solicită soluţionarea acestei probleme, considerată a fi "jenantă" pentru un stat care aspiră să-şi menţină, în primul rând, calitatea de apărător al intereselor cetaţenilor.

Sindicaliştii sugerează şi căile prin care poate fi rezolvată problema, respectiv emiterea unui buletin analitic pentru fiecare pensionar, stabilirea unui model clar şi uşor de utilizat pentru procedura de calcul a pensiei, pus şi actualizat pe site-ul Casei Naţionale de Pensii şi Asigurări Sociale şi responsabilizarea angajatorilor şi a Inspecţiei Muncii, în condiţiile în care adeverinţele de muncă sunt responsabilitatea acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Cartel Alfa" semnalează premierului greşeli de calcul în stabilirea pensiei şi lipsa transparenţei.
 Vizualizări articol: 533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Cartel Alfa" semnalează premierului greşeli de calcul în stabilirea pensiei şi lipsa transparenţei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei