Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 nov 2012 - Anul XVII, nr. 259 (5164)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Viu şi nevătămat

Nelu Hânţar a fost eliberat de cei care l-au sechestrat în India şi s-a întors în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Povestea de răpire a lui Nelu Hânţar, patronul firmei Supermag Imperial Câmpulung Moldovenesc, cu punct de lucru Slobozia-Milişăuţi, s-a terminat mai rapid decât s-ar fi aşteptat oricine. Nelu Hânţar şi Vasile Mireuţă, angajat şi acesta la firma de reşapat cauciucuri de la Slobozia, au stat sechestraţi cel mult două zile.

Ministerul de Externe a anunţat, vineri seară, că cei doi români care ar fi fost lipsiţi de libertate în statul Kerala, din sudul Indiei, au fost eliberaţi şi că pe parcursul călătoriei de întoarcere în România beneficiază de protecţie consulară.

"În urma demersurilor întreprinse de Ministerul Afacerilor Externe, cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii, al Poliţiei Române şi al consulului onorific al României din Chennai (India), cei doi cetăţeni români care ar fi fost lipsiţi de libertate în statul Kerala, din sudul Indiei, se află în momentul de faţă în libertate. Aceştia vor părăsi teritoriul Indiei în dimineaţa de 3 noiembrie 2012 şi vor beneficia, pe tot parcursul călătoriei de întoarcere în România, de protecţie consulară din partea misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare române", se menţiona în comunicatul MAE remis, vineri seară.

Aşa se face că sâmbătă după-amiază, Nelu Hânţar şi Vasile Mireuţă au aterizat la Bucureşti, iar ieri se aflau deja acasă, la Suceava.

Pentru mai multe amănunte despre acest caz de răpire am încercat să luăm legătura cu patronul firmei Supermag Imperial, dar acesta nu a răspuns la telefon.

Surse din apropierea familiei spun că suma pe care indienii au cerut-o pentru a-i elibera pe cei doi s-a ridicat la aproximativ 100.000 de euro şi a fost plătită. Cel mai probabil, aceşti bani reprezentau o restanţă pe care Nelu Hânţar o avea de achitat partenerilor de afaceri din India pentru materia primă importată de acolo, iar eliberarea patronului firmei de reşapat cauciucuri şi a angajatului acestuia a fost condiţionată de plata acelei sume de bani.

 

Firma lui Nelu Hânţar, in insolvenţă pentru datorii de 12 milioane de euro

Nelu Hânţar este cunoscut în Suceava ca un adevărat cal breaz. În urmă cu mai mulţi ani, când se numea Ioan Lungu, el a fost arestat pentru evaziune fiscală cu cauciucuri reşapate.

Între timp, firma de la Slobozia-Milişăuţi a continuat activitatea, iar anul trecut a fost în centrul unor probleme foarte grave. În interiorul fabricii s-a produs o explozie urmată de un incendiu, eveniment în urma căruia doi oameni au murit, iar un altul s-a ales cu arsuri serioase pe mai multe zone ale corpului.

La începutul acestui an, comisarii Garzii Financiare Suceava au descoperit la Supermag Imperial multiple nereguli şi o evaziune fiscala de 1,62 milioane de lei, adică 375.000 de euro. Mai nou, firma lui Nelu Hânţar a intrat în insolvenţă, chiar la cererea propriului administrator. Motivul pentru care s-a ajuns aici sunt datoriile de peste 50 de milioane de lei (11 milioane de euro) pe care Supermag Imperial le-a acumulat, în special faţă de bănci, dar şi faţă de alţi furnizori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nelu Hânţar a fost eliberat de cei care l-au sechestrat în India şi s-a întors în Suceava.
 Vizualizări articol: 2563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Nelu Hânţar a fost eliberat de cei care l-au sechestrat în India şi s-a întors în Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa si..?? trimis de
( 5 nov 2012, 11:14:15
daca omu are o firma cu care a incercat sa faca ceva si nu i.a mers..voi ii dati cu bata in cap?? cine ..niste persoanaje care nu au reusit sa faca altceva in viata decat sa ajunga "jurnalisti " ieftini. Omul asta a reusit sa faca macar ceva..voi jurnalistilor????
2.   Si... trimis de
( 5 nov 2012, 18:55:02
Ei confunda excavatoarele cu buldoexcavatoare!!!
Un mic jurnalist ca,asta de la Monitor,habar nu are cum e sa-ti bati capul luna de luna cum sa faci rost,sa recuperezi,sa imprumuti bani etc. sa platesti salarii la zeci si zeci de oameni. Ei doar dau din papagal,atat!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei