Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 nov 2012 - Anul XVII, nr. 259 (5164)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Identitate

Bălan susţine că ARD este singura forţă politică a dreptei pentru alegerile din 9 decembrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secretarul general al Organizaţiei Judeţene a PDL, deputatul Ioan Bălan, susţine că Alianţa România Dreaptă (ARD) este singura forţă politică a dreptei pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, baza ei fiind românii din clasa de mijloc.

Bălan, care deţine și funcţia de secretar general adjunct al PDL la nivel naţional, a arătat că ARD s-a format pentru că România avea nevoie de o alianţă politică pro-europeană şi pro-democratică, hotărâtă să susţină puternic integrarea europeană a ţării şi să apere statul de drept în România.

”Forţele antieuropene şi antidemocratice au avansat puternic în România şi e nevoie de o opoziţie fermă faţă de ele”, a spus Ioan Bălan.

Alianţa România Dreaptă, a subliniat deputatul PDL, adună toate curentele politice importante ale dreptei de astăzi. ”În ARD se întâlnesc democraţi de centru-dreapta, se întâlnesc liberali, creştin-democraţi, conservatori. ARD reprezintă fără nici un fel de îndoială dreapta românească. ARD reprezintă azi ceea ce reprezenta Alianţa DA acum zece ani de zile – democraţie, capitalism, cotă unică, reformă, justiţie corectă”, a explicat Bălan.

 

”USL duce România pe un drum greşit, ARD îşi propune să îndrepte România”

Potrivit parlamentarului democrat-liberal, alegerile din 9 decembrie reprezintă înfruntarea tradiţională dintre stânga şi dreapta: în stânga se află USL, iar în dreapta se află ARD.

”E o confruntare între cei care vor dezvoltarea României şi cei care vor să o ţină pe loc sau s-o întoarcă în trecut. USL duce România pe un drum greşit, ARD îşi propune să îndrepte România”, a spus Bălan.

El consideră că baza politică a ARD este clasa de mijloc care trebuie să devină tot mai numeroasă.

”ARD consideră că românii din clasa de mijloc au nevoie de şanse, nu de pomeni. Românii din clasa de mijloc au nevoie de un stat care să facă ordine, să limiteze corupţia, să aducă cât mai multe reguli europene în România şi să-i lase pe cei harnici să prospere prin munca lor”, a mai spus Ioan Bălan, care candidează pentru un nou mandat în Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor ce cuprinde cartierul Burdujeni din municipiul Suceava, orașul Salcea și comunele Adâncata, Ipotești, Mitocu Dragomirnei și Pătrăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bălan susţine că ARD este singura forţă politică a dreptei pentru alegerile din 9 decembrie.
 Vizualizări articol: 1014 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.93/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.9 din 15 voturi
Bălan susţine că ARD este singura forţă politică a dreptei pentru alegerile din 9 decembrie1.9515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   FILOSOFIA POLITICĂ A UNEI DREPTE INTEGRATOARE trimis de
( 5 nov 2012, 11:13:56
PNL a afirmat încă din 1990 că este un partid de centru-dreapta şi nu a făcut, în nicio împrejurare, concesii în legătură cu identitatea sa politică. PNL a împărţit acest culoar politic, prin alianţe, cu PNŢ-CD, partid istoric la rândul său, poziţionat după 1990 pe zona creştin-democraţiei şi, după ieşirea acestuia din scena parlamentară, prin confruntare cu PD care, după 15 ani de social-democraţie post-comunistă, şi-a arogat în mod pur declarativ şi fundamental fraudulos, o identitate de dreapta. Astăzi, PDL nu prezintă, teoretic şi practic, nici un element politic de dreapta, cu excepţia apartenenţei conjuncturale la structurile Partidului Popular European. Astăzi PDL reprezintă, de fapt, o structură non-ideologică, centrată exclusiv pe administrarea puterii şi resurselor bugetare în regim clientelar, o structură cvasi-militarizată cu un discurs populist şi total incoerent din perspectiva oricărei doctrine politice.
2.   Vrem fapte !! trimis de
( 5 nov 2012, 12:53:51
Domnule Balan, va rog sa citit articolul unde o tanara a fost violata de o "sprcaciune" care a fost lasat in libertate dupa ce a facut o fapta similara... ce se intampla cu legea castrarii violatorilor ? de anul trecut e in parlament si ce a fost rezolvat ? Cand o sa ne reprezinte parlamentarii pe deplin? Danemarca ,Suedia ,Polonia cum au reusit sa adopte aceasta lege? Daca data viitoare o sa fie violata o membra a familiei dmv sau a judecatorului care a lasat in libertate aceast violator? poate atunci o sa reactionati. faceti fapte si votam, altfel ne-am saturat sa fim gunoiul Europei.
3.   ;;;; trimis de
( 5 nov 2012, 13:47:11
...nu e foarte greu de inteles daca are dreptate sau nu...probele sunt decat din partea tovarasilor usl...de cand au pierdut prima data nu fac decat sa tina tara in loc sau sa incerce sa o traga inapoi...acu ca mai e si tovarasul marza pe fir...il are pe tovaraselul nechifor in suceava...vai viata voastra...eu unul imi doresc sa mearga treaba si sa fie bine in tara...dar adesea imi doresc sa aveti inca odata parte de comunismul orb din aii '90 ca sa fiti umpluti de "fericire"...vb pentru sustinatorii usl care voteaza,nu de cei care sunt ai lor;;;pe aia nu ii plangeti...asta e ...oricum daca nu le iese miscarea...trag tare la televizor,organizeaza un referendum,o cerere la CC si incep sa iasa in evidenta...de ce nu raspunde nimeni din usl in legatura cu pozitia ferma care a avuto usl in ridicarea imunitatii lui nastase,si de ce are inca milioanele alea furate?e dovedit clar ca a furat,..,de ce nu i sa confiscat tot?indiferent daca are informatii despre un alt politician din alt partid sau din familia prezidentiala...nu enici un bai daca sunt arestati toti...justitia doarme?judecatorii si procurorii dormesc?tovarasul voiculescu inca mai are atat de multa putere asupra lor?
4.   Mai lasa-ne, "mama soacra" trimis de
( 5 nov 2012, 14:11:56
Dl Balan nu ne explica de ce este nevoie neaparat de (cel putin!) o "forta" a dreptei. In Statele Unite, cele doua partide (singurele) care conteaza sunt de centru. E drept, exista si acolo o "forta" de dreapta, anume fascistii, care nu am auzit sa conteze in alegeri. In Romania interbelica, de asemenea, erau la concurenta doua forte de centru: PNL si PNT. Existau doua sau trei formatiuni de dreapta, care insa n-au reusit sa acceada la putere in perioada democratiei de atunci. Si, deci, dle Balan: am inteles si ras-inteles ca sunteti singura formatiune de dreapta (si cu apucaturi fasciste, as adauga eu). Dupa ce terminati cu laudele la adresa propriei orientari politice, v-as ruga sa-mi explicati: de ce nai.ba are nevoie tara noastra de o forta de dreapta? Atat timp cat America, (inca) cea mai buna democratie a lumii, "rezista" fara forte semnificative de dreapta? Sau noi romanii suntem mai fraieri si mai usor de furat?
5.   Afirmatii ingrijoratoare trimis de
( 5 nov 2012, 14:39:26
”Forţele antieuropene şi antidemocratice au avansat puternic în România şi e nevoie de o opoziţie fermă faţă de ele”, a spus Ioan Bălan.Aceasta afirmatie ma ingrijoreaza deoarece suna ca o amenintare la adresa cetatenilor.Mai ales daca vedem din cine e compus ARD. E compus din PDL.partid instrument al lui Basescu pentru a-si exercita regimul dictatorial totalitar si corupt.E format din MRU,securistul care infuleca vita de Kobe si isi cumpara pasta de dinti de la buget.De Adrian Papahagi .Ultralaudaros, extrem de obraznic si agresiv cu oricine sta langa el la masa, Adrian Papahagi, unul dintre noii favoriti ai lui Traian Basescu, alaturi de Ungureanu si Neamtu, Papahagi a spus despre cei 7,4 milioane de romani care au votat pentru demiterea lui Basescu ca sunt niste „borfasi”.Si mai ales de legionarul Mihail Neamtu liderul de la Noua Republică care nu intamplator are "Manualul de lupta".
6.   ... trimis de
( 7 nov 2012, 14:48:57
..."jos boc"....:))))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei