Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 nov 2012 - Anul XVII, nr. 259 (5164)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Proiect încremenit

Modernizarea drumului naţional Suceava - Botoşani, un vis tot mai îndepărtat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Modernizarea drumului naţional DN 29 care leagă Suceava de Botoşani nu mai este de actualitate. Chiar dacă licitaţia pentru acest obiectiv a fost finalizată încă de anul trecut, iar beneficiarul, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), a şi semnat contractul pentru execuţia lucrărilor, acestea nu vor mai începe anul acesta, iar probabilitatea să se schimbe ceva în 2013 este foarte mică.

Investiţia, în valoare de 68,3 milioane de lei, trebuia realizată de UMB Spedition, aparţinând omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, firmă care a fost declarată câştigătoarea licitaţiei de execuţie. Printre altele, modernizarea DN 29 trebuia să însemne şi lărgirea carosabilului, astfel încât pe fiecare sens de mers să existe o bandă de circulaţie şi una de refugiu, exact ca pe drumul european 85, care leagă Suceava de Bucureşti.

Reprezentanţii CNADNR recunosc că nu au bani pentru a-i direcţiona în vederea modernizării drumului Suceava - Botoşani, chiar dacă acesta este de o importanţă foarte mare pentru zona noastră, dovadă în acest sens fiind şi traficul intens, atât al maşinilor de mare tonaj, cât şi al celorlalte autovehicule.

„Ordinul de începere pentru acest obiectiv nu a fost dat din cauza insuficienţei fondurilor alocate de la bugetul de stat pentru acest an. Astfel s-a luat hotărârea ca bugetul alocat să fie direcţionat către obiectivele începute, cu finalizare imediată. În contextul celor menţionate mai sus, precizăm că până la data prezentei nu s-au înregistrat datorii pentru acest obiectiv”, se arată într-un răspuns oferit redacţiei „Monitorul de Suceava” de către conducerea CNADNR.

 

CNADNR a redirecţionat fonduri, însă la Suceava nu a ajuns nici un leu

Interesant este că deşi cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România spun că au direcţionat bani către obiective aflate în lucru, Suceava a fost ocolită de la finanţări.

Cel mai la îndemână exemplu este şoseaua de centură a municipiului Suceava, lăsată de izbelişte de constructor încă din luna august. Motivul pentru care cei de la SCCF Iaşi şi-au retras utilajele şi oamenii angrenaţi în realizarea investiţiei de la şoseaua de centură a Sucevei a fost acelaşi: lipsa finanţării lucrărilor.

Potrivit celor de la CNADNR, stadiul fizic al lucrărilor la acest obiectiv este de 78%, ori tocmai având în vedere stadiul avansat de execuţie apare întrebarea logică de ce nu s-au găsit bani la Bucureşti pentru a fi trimişi către Suceava.

„În prezent, lucrările sunt sistate din cauza epuizării fondurilor de la buget pentru anul 2012. Decontarea lucrărilor executate de către antreprenor a fost realizată în limita bugetului alocat pentru acest obiectiv. De asemenea, menţionăm că au fost făcute demersurile pentru obţinerea fondurilor necesare pentru finalizarea lucrărilor rămase de executat. În funcţie de posibilităţile de finanţare de la bugetul de stat, fondurile aferente obiectivului se vor aloca în 2013”, au menţionat reprezentanţii CNADNR.

Cu alte cuvinte, cel puţin pentru anul în curs situaţia este extrem de clară: Suceava nu va mai primi nici un leu de la Bucureşti pentru lucrări de infrastructură. Cât despre 2013, Dumnezeu cu mila!

Din păcate, în timp ce lucrările sunt sistate, hoţii îşi fac de cap nestingheriţi la şoseaua de centură. Asta va însemna bani în plus pentru finalizarea lucrărilor, la care se vor mai adăuga costuri şi pentru a repara ce s-a degradat în această perioadă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Modernizarea drumului naţional Suceava - Botoşani, un vis tot mai îndepărtat.
 Vizualizări articol: 1571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Modernizarea drumului naţional Suceava - Botoşani, un vis tot mai îndepărtat5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bani? trimis de
( 5 nov 2012, 11:37:30
Normal ca la Suceava nu vor mai ajunge bani cu acuala conducere. Cum sa trimita aia de la Bucuresti bani, daca conducerea judetului a intrat in hibernare? Domnul Nechifor, dupa ce s-a vazut in functie, de cate ori a fost sa bata la usi la Bucuresti?
Daca nu stie, Flutur era saptamanal la Bucureti . Dar na, cine il baga in seama pe Nechifor?
1.1  RE: Bani? trimis de
( 5 nov 2012, 20:19:23
Se pare ca la Suceava, toti care ocupa functiile administrative, sunt preocupați de aranjamentele lor personale.
2.   USL-ul = moartea clinica a judetului Suceava trimis de
( 5 nov 2012, 11:59:17
Daca tot astia raman la guvernare si dupa alegerile parlamentare noi sucevenii o sa ne mancam de sub unghii. USL-isti suceveni sunt = 0 in ochii celor de la Bucuresti. NELLO spunea mai sus ca Nechifor trebuie sa mearga la Bucuresti sa bata pe la usi, corect, dar cine-i deschide ? Flutur era primvicepresedinte al partidului aflat la guvernare, Nechifor e un simplu si banal presedinte de filiala judeteana. Asta este oameni buni. Asa am votat asa avem. Partea proasta e ca la vot se prezinta si voteaza cu preponderenta persoanele varstnice, asistatii social si alte categorii usor manipulabile cu sticla de ulei si care au poza lui nea Ion Iliescu in loc de icoana. Astia ne hotarasc noua celor mai tineri si care muncim, soarta pe urmatorii 4 ani. Sincer, asa cum tinerii pana in 18 ani nu au drept de vot pentru ca se considera ca nu pot fi rationali si responsabili in luarea deciziilor, asa ar trebui considerate si persoanele peste 60 de ani.
2.1  RE: USL-ul = moartea clinica a judetului Suceava trimis de
( 5 nov 2012, 20:24:30
Se intelege ca vrei ca batrinii sa fie eutanasiati!!
3.   Comentariu trimis de
( 5 nov 2012, 12:39:36
DADDY_CAZ
Ca mare dreptate mai ai, asa e si e pacat , cum o parte minoritara a societatii noastre decide soarta noastra a tuturor, cred ca ar trebui sa se cam trezeasca simtul civic din noi toti si sa mergem sa votam ce credem fiecare ca e mai bine , pentru noi, pentru judet, pentru Romania.
Deocamdata cei veniti in mai ne amagesc doar cu vorbe si vorbe tot avem de 23 ani.
4.   Pt. DADDY_CAZ trimis de
( 5 nov 2012, 13:06:51
Da sa bata la usi. Tupeul conteaza in ziua de azi. Flutur poate era in alta pozitie. Dar iti mai dau un exemplu viabil. Primarul din Malini, unul din primarii care nu au nevoie de campanie electorala. Mereu a deschis usile de la Bucuresti cu pumnii, tupeu si cu dorinta de a face ceva... Poate ai fost in Malini. Rezultatele se vad de la sine...
Concluzie, cine e gospodar gospodar ramane si se vede ceva dupa el...iar cine nu tot coada de caine este.
4.1  RE: Pt. DADDY_CAZ trimis de
( 5 nov 2012, 13:58:17
Eu iti mai dau un exemplu: primarul din Panaci, care, daca nu ma insel e la al 4-lea mandat. A fost si este PSD-ist si cu toate acestea a facut treaba buna si atunci cand a fost PDL-ul la guvernare si opozitia se plangea ca dau bani numai la primarii portocalii. Exact cum ai zis si u: cine e gospodar si se zbate pentru oamenii care l-au ales face treaba indiferent de culoarea politica si indiferent de guvernare. Totusi, cred ca asta se aplica mai mult la nivel de primarii. Cand vorbim de consiliul judetean se cam schimba datele problemei, in sensul ca un presedinte de cj nu trebuie doar sa faca parte din partidul de guvernamant ci trebuie sa fie cineva in acel partid. Daca nu , cum e si cazul Sucevei, se vor aloca de la guvern fonduri cat sa nu murim, si poate nici alea.
4.2  RE: Pt. DADDY_CAZ trimis de
( 5 nov 2012, 14:12:26
Te referi probabil la primarul de la Saru Dornei, Catalin Iordache.....asta da primar!
4.3  RE: Pt. DADDY_CAZ trimis de
( 5 nov 2012, 14:46:52
Nu-l cunosc pe domnul Catalin Iordache. Ma refeream la Vasile Cozan, primarul comunei Panaci si presedintele filialei judetene a Asociatiei Comunelor din Romania.
5.   Pt RADUMAMI trimis de
( 5 nov 2012, 14:02:48
Dar de ce nu ne "incanti" cu comentariile tale si la acest articol? Sau nu e pe placul tau pentru ca spune adevarul despre efectele pe care le are asupra judetului nostru monstruoasa guvernare USL?
6.   ARTICOL 20.05.2011 trimis de
( 5 nov 2012, 14:25:13
Încep lucrările de modernizare a drumului Suceava-Botoşani
Lucrările de reabilitare a drumului naţional 29, care face legătura între Suceava şi Botoşani, vor începe în scurt timp. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că investiţia poate demara, întrucât s-a semnat contractul cu firma constructoare „Spedition UMB”. Proiectul este în valoare de 21 de milioane de euro.Firma „Spedition UMB” îi aparţine omului de afaceri băcăuan Dorinel Umbrărescu, supranumit „regele asfaltului”.e aceeasi situatie ca la soseaua de centura.In patru ani Flutur n-a fost in stare sa faca 13 km de sosea.La soseaua Suceava-Botosani intr-un an n-a demarat nici o lucrare.

6.1  RE: ARTICOL 20.05.2011 trimis de
( 5 nov 2012, 14:41:04
Incep pe dracu. Toti suntem prosti numa tu si Nechifor al tau sunteti destepti. Pai daca incep de ce nu ii acuzi pe cei de la Monitorul de minciuna si sa le soliciti sa rescrie articolul si sa zica ca incep lucrarile. Cat ne mai luati de fraieri? Poti sa ne minti cu ce vrei dar cu ce vede fiecare om cu ochii lui nu ne poti minti. Si toata lumea a vazut ca pe cand era Flutur presedinte la cj si PDL la guvernare au inceput lucrarile la soseaua de centura si se lucra chiar intr-un ritm foarte bun. Lumea vede ce s-a construit, pentru ca nu puteti sa ascundeti soseaua de centura si sa ziceti ca Flutur nu a facut nimic, nu ca n-ati vrea, dar nu puteti. In schimb de cand e USL la guvernare si de cand a venit si Nechifor la Cj Suceava nimeni nu a mai vazut utilaajele la lucru pe santierul soselei de centura. Mai minte-ma odata si spune-mi ca nu-i asa.
7.   ... trimis de
( 5 nov 2012, 15:05:10
si asta e doar inceputul...asteptati sa castige alegerile din decembrie si sa vedeti atunci...
8.   Comentariu trimis de
( 5 nov 2012, 17:13:09
Eu am un prieten cu care ma intepam tot timpul. Eu eram cu Lungu, el cu Baisanu. I-am spus inainte de alegeri, ca daca iese Nechifor la CJ ne vom roade unghiile, iar daca iese si Baisanu primar, ne mutam cu totii din Suceava. Din fericire am ramas doar la rosul unghiilor. Deocamdata. Problema este ca cei care l-au votat pe Nechifor si le rod atat de tare, ca le-a dat sangele. Dar de, ei au vrut-o!
9.   Catre DADDY_CAZ trimis de
( 5 nov 2012, 21:22:10
Nu ai fost deloc atent la ce am scris.Am citat un articol de ziar din 20.05.2011:
"Încep lucrările de modernizare a drumului Suceava-Botoşani"-asta era titlul articolului
Si aceste cuvinte au fost spuse de Gheorghe Flutur in 2011,nu de mine.Cat despre soseaua de centura a Sucevei vom discuta pe larg acest subiect de la A la Z(Din 2008).
10.   Comentariu trimis de
( 5 nov 2012, 23:13:33
Radule esti o l* ichea si un pupinc urist de care romanii chiar nu au nevoie. Nu realizezi ca prin tine si posturile tale doar confirmi natura mincinoasa a partidului tau? Ineptiile tale sunt doar o insulta pentru toti cei care au ochi sa vada si minte sa gandeasca pt ei. Sunt nevoit din nou sa iti spun ca ai o minte mica rau astfel incat nu intelegi ca atunci cand e vorba de proiecte de milioane de euro, termenul "in scurt timp" se masoara in multe luni iar la semnarea unui contract se specifica un termen de incepere respectiv finalizare a lucrarii lucru pe care tu nu il mai specifici. Flutur nu a mai avut timp sa puna in practica SI ACEST PROIECT ca sucevenii au ales. Radule, a trecut jumate de an aproape si tu tot ameninti ca-ti iei cei 10 lopatari si mergeti si terminati centura aia; doar asta faceti voi astia rosii, latrati si atat, inveninati oamenii, nimic constructiv. Vrei sa stii de ce nu a terminat centura Flutur (sper sa o termine Nechifor)? Pt. ca jigodii din opozitia de la acea vreme a aflat ca se face o centura si mai ales pe unde se face si au cumparat pamanturi ieftine de la tarani si apoi au cerut sume exorbitante ulterior cand a venit constructorul, d'aia a trebuit sa se astepte o lege a exproprierilor pt lichele. D'aia nu s-a reusit finalizarea, din cauza lichelelor PSD si PRM care brusc aveau pamanturi pe unde trecea centura.
11.   Catre PADRE trimis de
( 6 nov 2012, 08:00:46
Noi ce de aici suntem societatea civila.Si e vorba in primul rand de banii pe care ii dam din buzunarul nostru si pe munca noastra pentru taxe si impozite.Acesti bani trebuie sa se reintoarca la populatie intr-o forma sau alta.Si faptul ca nu se intorc trebuie amnalizat cu foarte multa atentie.trebuie vazut exact ce se intampla cu acesti bani.Nu mergem pe declaratii si afrimatii sforaitoare si demagogice de felul:"Flutur a fost gospodar" "Flutur a adus bani".trebuie fapte concrete care sa demonstreze acest lucru.Si faptul ca ma faci lichea si pupincurist imi intareste ideea ca basistii sunt oameni fara educatie,fara bun simt si care ar vrea sa nu mai existe nimeni cu alte pareri decat ale lor.Halal sa-ti fie.
12.   Raducu trimis de
( 6 nov 2012, 10:15:18
Sunt intru totul deacord cu prima parte a mesajului tau! In ce priveste "Si faptul ca ma faci lichea si pupincurist" nu eu te-am facut, asa ai ales tu sa fii ca urmare si apelativele. Lichea pt. ca ataci pe la spate si fara argumente solide, defapt nici tu nu crezi ce scrii dar scrii pt. ca asa ai ordin si pupincurist pt. ca te-ai injosit sa fii unealta imorala a cuiva in speranta ca te va remarca si vei prinde un ciolanel. Nu tin cu PSD, nici cu PDL ori alt partid sau om politic insa nu pot sta planta la atacurile tale daca nu nefondate cel putin nedrepte catre un om care a facut lucruri concrete, vizibile, palpabile pt judet, mai multe decat a facut PSD din '90 si pana in ziua de azi. O zi buna.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei