Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 nov 2012 - Anul XVII, nr. 256 (5161)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tiberiu Niţu - propus pentru funcţia de procuror general, Ioan Irimie - procuror şef DNA

Joi, 1 Noiembrie 2012 (14:01:57)

Tiberiu Niţu a fost propus pentru funcţia de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iar Ioan Irimie a fost nominalizat pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a anunţat, joi, ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru.

Ministrul Justiţiei a declarat că, după evaluarea candidaturilor depuse pentru cele două funcţii şi a interviurilor susţinute de aceştia, comisia a indicat câte două persoane care au îndeplinit în cea mai mare măsură standardele impuse.

Mona Pivniceru a spus că pentru funcţia de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au fost selectaţi Elena Hach şi Tiberiu Niţu, iar pentru conducerea DNA au fost selectaţi Claudiu Dumitrescu şi Ioan Irimie.

Ministrul Justiţiei a adăugat că, în baza acestei liste scurte, a făcut o apreciere proprie a standardelor de evalaure şi a procedurilor, fiind propuşi Tiberiu Niţu ca procuror general al PICCJ şi Ioan Irimie la şefia DNA.

Pivniceru a mulţumit tutoror celor care au candidat pentru cele două funcţii, pentru "curajul că s-au înscris la concurs în condiţii de maximă agitaţie publică".

Propunerile ministeriale pentru cele două funcţii vor fi înaintate Consiliului Superior al Mgistraturii.

Potrivit regulamentului de numire a procurorilor şefi, CSM are termen 60 de zile până la emiterea unui aviz (consultativ) la propunerea înaintată de ministrul Justiţiei, decizia finală urmând a fi luată de preşedintele României.

Surse judiciare declarau, miercuri, pentru MEDIAFAX, că, în urma deliberărilor, cele mai mari şanse le are Tiberiu Niţu, candidat pentru funcţia de procuror general al României, în timp ce pentru şefia DNA, opţiunile se împart între Ioan Irimie şi Claudiu Dumitrescu.

Pentru funcţia de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) s-au înscris magistratul militar Gheorghe Cornescu, Elena Hach, Gheorghe Moţa, Tiberiu Niţu, fost prim-adjunct al procurorului general al României Codruţa Kovesi, Constantin Sima, Viorica Stoica. Sima şi Stoica s-au înscris şi pentru funcţia de procuror-şef al DNA.

Pentru şefia DNA s-au înscris: Claudiu Dumitrescu, detaşat în funcţia de şef al Departamentul de Luptă Anti-Fraudă (DLAF), Codruţa Kovesi, detaşată la Ministerul Afacerilor de Externe (MAE), Vasile Ioniţă, Ioan Irimie şi Paula Tănase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tiberiu Niţu - propus pentru funcţia de procuror general, Ioan Irimie - procuror şef DNA.
 Vizualizări articol: 515 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tiberiu Niţu - propus pentru funcţia de procuror general, Ioan Irimie - procuror şef DNA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei