Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 oct 2012 - Anul XVII, nr. 253 (5158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Candidez la Teleorman din calcul pragmatic, privind maximizarea numărului de mandate

Luni, 29 Octombrie 2012 (14:21:40)

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni, că a decis să candideze la Senat într-un colegiu din Teleorman, schimbându-şi astfel opţiunea iniţială pentru un colegiu din Bucureşti, dintr-un calcul pragmatic, impus de actuala legislaţie electorală, care priveşte maximizarea numărului de mandate.

"Am spus că intenţionez (să candidez la Bucureşti, n.r.), între timp, în condiţiile acestei legi - nu în ce mă priveşte, ci în ce priveşte maximizarea numărului de mandate în general şi peisajul general al alegerilor - am luat o altă opţiune", a spus Antonescu.

El a explicat că, fiind vorba despre un preşedinte de partid, a trebuit să se ia în calcul nu doar interesele sale de candidat, ci interesele în ansamblu ale USL.

"În cazul unui preşedinte de partid trebuie să intre în calcul nu doar interesele sale strict în calitate de candidat, ci ansamblul construcţiei politice din care face parte - şi în sensul acesta avem o lege electorală în vigoare care necesită calcule extrem de complicate", a spus Antonescu.

El a precizat că va candida la Senat la Teleorman şi a subliniat că este dreptul fiecărei formaţiuni politice, alianţă, partid sau candidat să deci într-o competiţie electorală unde candidează.

Antonescu a criticat PDL pentru faptul că a contestat la CC Legea iniţiată de el şi de Victor Ponta privind uninominalul pur, apreciind că actuala legislaţie este "complicată şi adesea perversă".

"Nu e vina noastră că avem o lege electorală complicată şi adesea perversă. În sensul acesta este obligaţia pragmatică de a face toate calculele referitor nu doar la un candidat", a mai spus Antonescu.

El a precizat că ar fi putut candida în orice colegiu din România, cu excepţia celor din judeţele Harghita şi Covasna.

Surse din USL declarau, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că preşedintele PNL, Crin Antonescu, va candida la alegerile parlamentare pentru un mandat de senator într-un colegiu în judeţul Teleorman, în tandem cu Liviu Dragnea şi Marin Almăjanu, respectiv în colegiul numărul 2.

Colegiul în care va candida Crin Antonescu se suprapune cu colegiile de deputat în care vor intra în cursă Liviu Dragnea şi Marin Almăjanu la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Iniţial, preşedintele PNL se hotărâse se intre în cursa pentru un nou mandat de senator în sectorul 3 din Capitală, după ce în 2008 a obţinut mandatul de senator în sectorul 1 din Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Candidez la Teleorman din calcul pragmatic, privind maximizarea numărului de mandate.
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Candidez la Teleorman din calcul pragmatic, privind maximizarea numărului de mandate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei