Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 oct 2012 - Anul XVII, nr. 253 (5158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Parchetul ICCJ: 18 de preşedinţi de secţii de votare din Olt, puşi sub acuzare

Luni, 29 Octombrie 2012 (14:28:00)

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au început urmărirea penală împotriva a 18 preşedinţi de secţii de votare din Olt, precum şi faţă de alte şase persoane, pentru că în ziua referendumul privind demiterea preşedintelui traian Băsescu ar fi introdus în urne buletine de vot suplimentare.

"De exemplu, la cele 18 secţii de votare ai căror preşedinţi sunt învinuiţii din prezenta cauză, au fost identificate între 10 şi 78 de situaţii de voturi fraudate (per secţie), acestea constând, de regulă, în falsificarea unor semnături pe listele permanente sau suplimentare, în dreptul unor persoane care fie erau plecate din ţară, localitate, fie nu s-au prezentat la vot sau erau chiar decedate", informează, luni, Parchetul ICCJ.

Sursa citată arată că procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au derulat cercetări faţă de preşedinţii unor secţii de votare de pe raza judeţului Olt, precum şi faţă de alte persoane.

Astfel, la data de 23 octombrie 2012, procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuiţii: Florentin Silviu Tatomir, preşedintele unei secţii de votare din Piatra Olt (24 acte materiale), Liviu Davidescu, preşedintele unei secţii de votare din Scorniceşti (trei acte materiale), Emilian Păun, preşedintele altei secţii de votare din Piatra Olt (12 acte materiale), Sica Mihai, Valeria Radu, preşedintele unei secţii de votare din Scorniceşti, Sat Rusciori (patru acte materiale), Dragoş Ionuţ Marinescu, preşedintele altei secţii de votare din Scorniceşti (19 acte materiale), Florea Olaru, preşedintele unei secţii de votare din localitatea Chiţeasca (13 acte materiale), Ovidiu Marian Gheorghe, preşedintele altei secţii de votare din Scorniceşti (cinci acte materiale), Elena Tudose, preşedintele unei secţii de votare din Satul Leoteşti (patru acte materiale), Dumitru Radu, Ani Şişu, preşedintele unei secţii de votare din Circumscripţia nr. 30, Judeţul Olt (44 acte materiale), Verginica Cumpănaşu, preşedintele unei secţii de votare din Circumscripţia electorală nr. 30, Judeţul Olt (două acte materiale), George Cristian Iordache, preşedintele unei secţii de votare din satul Bobiceşti, Ionela Andreea Stanca, Verginica Stanca, Dumitru Ghiţă (două acte materiale), Liviu Porumbelu, preşedintele unei secţii de votare din Circumscripţia 30, Judeţul Olt (trei acte materiale), Georgeta Stîrlea, preşedintele unei secţii de votare din Circumscripţia nr. 30, Judeţul Olt (opt acte materiale), Elena Mitran preşedintele unei secţii de votare din localitatea Coloneşti (16 acte materiale), Florina Iova preşedintele unei secţii de votare din localitatea Bălăneşti (16 acte materiale), Maria Sima, preşedintele unei secţii de votare din localitatea Dejeşti (11 acte materiale), Maria Pielaru, preşedintele unei secţii de votare din comuna Coloneşti, sat Gueşti (15 acte materiale), Maria Popescu, preşedintele unei secţii de votare din Circumscripţia electorală nr. 30, Judeţul Olt (şase acte materiale), Florin Diaconescu preşedintele unei secţii de votare din Circumscripţia electorală nr. 30, Judeţul Olt (13 acte materiale) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art. 54 sau 55 din Legea 3/2000.

Potrivit anchetatorilor, în 29 iulie 2012, învinuiţii au utilizat diferite procedee în vederea introducerii în urne a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, prin falsificarea unor menţiuni, fie pe listele permanente, fie pe cele suplimentare, ceea ce a condus la situaţii de vot multiplu, respectiv de voturi fraudate.

În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi învinuiţi, în sarcina acestora a fost reţinut faptul că, fie conduceau alte persoane la mai multe secţii de votare cu scopul ca acestea să voteze de mai multe ori, fie au votat ele însele de mai multe ori. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parchetul ICCJ: 18 de preşedinţi de secţii de votare din Olt, puşi sub acuzare.
 Vizualizări articol: 610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parchetul ICCJ: 18 de preşedinţi de secţii de votare din Olt, puşi sub acuzare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "referendum"? trimis de
(29 oct 2012, 18:16:29
si uite asa vor tovarasii sa castige si in decembrie...
cred ca acum li se tzatzaie bumbu cu*ului de bucurie....."jos boc"
cu siguranta romanii stiu cat de daunatoare sunt insectele uls si vor gandi cu capul,se vor uita in urma si vor sti ce au de facut....altfel.....sa aveti viata din '92....cea care v-a dato tovarasul ion care rade ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei