Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 oct 2012 - Anul XVII, nr. 253 (5158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Dacă Băsescu nu-l numeşte pe Ponta premier, declanşăm suspendarea

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, ieri, la emisiunea "După 20 de ani", transmisă de Pro TV, că Traian Băsescu va fi suspendat din nou, la sfârşitul acestui an, respectiv după alegerile parlamentare, dacă nu îl va numi premier pe Victor Ponta, în ipoteza în care USL câştigă alegerile.

Antonescu a precizat că nu crede că acest lucru se va întâmpla şi a menţionat că o nouă suspendare a lui Traian Băsescu nu reprezintă un punct de program al USL, nici declarat, nici nedeclarat.

 Întrebat de moderator dacă exclude o nouă suspendare a lui Traian Băsescu în 2013, Antonescu a imaginat scenariul suspendării chiar în 2012, în cazul în care Traian Băsescu ar refuza să ia act de voinţa politică exprimată de electorat la alegerile parlamentare.

 "Nu exclud. Nu am cum să exclud aşa ceva pentru că aşa ceva nu ţine de mine sau de noi. Imaginaţi-vă, de pildă, că în 2012 chiar, avem alegeri, alegerile dau o expresie clară de voinţă politică şi, împotriva spiritului Constituţiei, preşedintele refuză să ia act de asta şi numeşte un alt prim-ministru", a răspuns Antonescu la Pro TV.

Întrebat explicit ce se întâmplă dacă USL câştigă 50% plus unu din mandate şi preşedintele refuză nominalizarea premierului solicitat de Uniune, Antonescu a arătat că şeful statului va face obiectul unei noi proceduri de suspendare.

 "Se ajunge probabil la suspendare şi se ajunge încă în 2012. Eu nu am cum să ştiu asta. Presupun sau pronostichez că nu se va întâmpla şi, dacă nu se va întâmpla, o nouă suspendare a preşedintelui nu este un punct de program nici declarat, nici nedeclarat", a spus Antonescu.

 El a precizat că procedura de suspendare se va declanşa dacă şeful statului nu va dori să-l nominalizeze premier pe Victor Ponta sau va decide să facă o altă nominalizare, tot din rândul USL.

 Solicitat să comenteze scenariul în care USL câştigă alegerile cu 50% plus unu şi îl nominalizează pe Victor Ponta premier, iar preşedintele Traian Băsescu refuză să îl numească pe Ponta, solicitând un alt nume de la USL sau nominalizând pe altcineva din rândul USL, Antonescu a spus că în această situaţie se va declanşa procedura de suspendare.

 "Se declanşează procedura de suspendare. Dar eu chiar nu cred că se va întâmpla asta pentru că atâta vreme cât avem - cu o zi înainte, cu două zile înainte - pronunţarea populară, încă o dată - fără nici o posibilitate de a o mai interpreta - o asemenea acţiune a preşedintelui ar fi clar o încălcare a Constituţiei, o sfidare a votului popular şi ea nu are decât un răspuns democratic", a precizat Antonescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Dacă Băsescu nu-l numeşte pe Ponta premier, declanşăm suspendarea.
 Vizualizări articol: 1241 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 25 voturi
Antonescu: Dacă Băsescu nu-l numeşte pe Ponta premier, declanşăm suspendarea4.4525

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   NONSENS trimis de
(29 oct 2012, 13:03:10
Afirmatia lui Antonescu ca se va declansa suspendarea e un nonsens.Basescu este suspendat.El sta intr-o colivie aurita suspendat la 2 metri ca in Divertis.El nu mai reprezinta nimic.S-a ascuns in palatul Cotroceni si noaptea bantuie coridoarele fugarit de umbrele celor 7,5 milioane de romani care au votat sa plece.Zidurile reci ii spun sa plece.Tablourile ii spun sa plece.Mobilierul ii spune sa plece.Se uita in oglinda mare de Venezia si vede o fata ratacita si debusolata.
2.   Comentariu trimis de
(30 oct 2012, 07:25:12
Si eu ma uit la ce scrii tu si sunt convins ca faci parte din Divertis...
3.   Comentariu trimis de
(30 oct 2012, 09:20:35
Ei daca ar face parte din Divertis tot ar fi bine.Am fi atunci doar o tara vesela.Mai degraba face parte din Kafka si Stepen King.
4.   Uslas trimis de
(30 oct 2012, 10:05:35
mananci caca la greu radumamii.
5.   Limbaj trimis de
(30 oct 2012, 10:22:12
Acest limbaj nu apartine celor doi mentionati mai sus.In schimb apartine sigur profilului de basist.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei