Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 oct 2012 - Anul XVII, nr. 247 (5152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu: Peste 9.000 de elevi au fost afectaţi de organizarea clasei pregătitoare

Luni, 22 Octombrie 2012 (14:26:13)

 Peste 9.000 de elevi au fost afectaţi de introducerea clasei pregătitoare în sistemul de învăţământ, dintre care mai mult de 6.000 învaţă în spaţii inadecvate, iar alţi 3.000 au fost mutaţi din clasele în care au învăţat anterior, a declarat, luni, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

"Introducerea clasei pregătitoare a afectat serios sistemul de învăţământ. În prezent, peste 9.000 de elevi învaţă în condiţii improprii, iar alţi 3.000 din clasa I au fost afectaţi prin mutarea în alte spaţii decât cele destinate acestui nivel de pregătire", a spus ministrul Educaţiei, prezentă la deschiderea unei noi grădiniţe în incinta Şcolii Gimnaziale nr. 81, din Sectorul 3 al Capitalei.

Îm legătură cu deficitul de personal, ministrul Educaţiei a spus că acesta este şi consecinţa blocării posturilor în 2009.

"Nu pot spune că a fost uşor să găsim cadre didactice pentru clasa pregătitoare, dar şi blocarea posturilor în 2009 a afectat mult angajările în sistem", a precizat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei a mai spus că va încerca degrevarea de ore a directorilor de la grădiniţele cu program prelungit.

"Directorii de la grădiniţele cu program prelungit, prin hotărârea domnului Funeriu, nu mai sunt degrevaţi de norme. Eu cred că trebuie degrevaţi de aceste norme şi voi încerca să rezolvăm această problemă începând cu 1 ianuarie 2013", a adăugat ministrul Educaţiei.

Totodată, Ecaterina Andronescu le-a recomandat părinţilor "să mai facă copii, pentru că grădiniţe avem".

"Faceţi copiilor frăţiori, pentru că avem grădiniţe moderne pentru ei", le-a spus ministrul Andronescu părinţilor prezenţi la inaugurarea unităţii.

Grădiniţa inaugurată luni are program prelungit şi face parte din Şcoala Generală nr. 81.

"Grădiniţa Şcolii gimnaziale nr. 81 era o necesitate, întrucât nu era o astfel de unitate în acestă zonă a Capitalei. Este o grădiniţă de stat, cu arhitectură modernă, generos construită, cu holuri luminoase, care funcţionează în program prelungit, are patru grupe cu 120 de copii înscrişi, cu vârste între trei şi şase ani, respectiv grupă mică, două grupe mijlocii şi una mare. Cadrele didactice sunt educatoare calificate, care au participat la concurs, unele au venit prin transfer sau detaşate şi au dublă specializare", a declarat directorul compelxului şcolar, Georgeta Badea.

Pentru construcţia grădiniţei, Şcoala nr. 81 a cedat o mică parte din spaţiu, restul fiind un spaţiu public, alocat de Primăria Sectorului 3, a precizat directorul unităţii de învăţământ.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat că noua unitate de învăţământ este un obiectiv foarte important, pentru că în această zonă sunt prea puţine locuri la grădiniţe raportat la numărul de copii.

"În prezent ne facem planuri să o extindem. De asemenea, în cel mai scurt timp vom demara lucrările la o altă grădiniţă pe bulevardul Octavian Goga", a spus Robert Negoiţă.

Aceasta este prima grădiniţă cu program prelungit integrată unei şcoli generale din Sectorul 3.

Grădiniţa, cu o suprafaţă de 2.324 de metri pătraţi, este construită pe trei niveluri (S+P+1) şi cuprinde module educaţionale compuse din sală de activităţi şi de odihnă, grup sanitar pentru copii, inclusiv pentru cei cu dizabilităţi, vestiare, cabinet medical, izolator cu grup sanitar, bloc alimentar, oficiu alimente, centrală termică, adăpost de protecţie civilă, spălătorie şi depozit de rufe, precum şi un birou pentru educatori şi directori.

În prezent, în Sectorul 3 sunt 24 de grădiniţe cu personalitate juridică, care funcţionează în 45 de corpuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu: Peste 9.000 de elevi au fost afectaţi de organizarea clasei pregătitoare.
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andronescu: Peste 9.000 de elevi au fost afectaţi de organizarea clasei pregătitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei