Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 sep 2012 - Anul XVII, nr. 207 (5112)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Părinţii, sfătuiţi să meargă cu copiii la un consult medical general, înainte de începerea şcolii

Miercuri, 5 Septembrie 2012 (17:01:32)

Medicii consideră oportun ca, înainte de începerea şcolii, părinţii să îi ducă pe copii la un consult medical general, să respecte schemele de vaccinare obligatorii, dar şi recomandările specialiştilor, şi să atragă atenţia profesorilor cu privire la cazurile de elevi cu alergii.

"Începerea şcolii înseamnă o schimbare pe toate planurile. Copilul va face eforturi mari fizice şi psihice pentru a se adapta, iar părinţii trebuie să se asigure că el le poate susţine, mergând cu el la un consult medical general. Un consult medical va identifica corect eventuale probleme de sănătate ale celui mic. Medicul poate evalua dacă acesta este apt pentru orele de sport, daca funcţia vizuală este în parametri normali, dacă tensiunea arterială este normală şi per ansamblu, dacă el este pregătit fizic pentru a face faţă schimbărilor aduse de noul stil de viață. Această consultaţie trebuie efectuată cu câteva luni înainte de începerea şcolii şi reluată în septembrie pentru un bilanţ exact", a declarat, miercuri, dr. Evelina Moraru, medic pediatru la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria" din Iaşi.

Următorul pas şi cel mai important este acela că părinţii trebuie să ţină cont de sfatul medicului în ceea ce priveşte administrarea medicaţiei.

"Am întâlnit părinţi care au redus perioada de tratament recomandată de medic sau dozele medicamentelor, dar şi părinţi care, din dorinţa de a îmbunătăţi starea de sănătate a celor mici cât mai repede, au dat medicamente fără să consulte un medic. Medicamentele nu sunt bomboane și trebuie tratate cu seriozitate. Întrebați medicul înainte de a presupune diagnosticul sau de a trata copilul, recomandăm să nu modificaţi prescripţia medicală și să nu actionaţi după sfaturi neautorizate", a adăugat medicul pediatru.

Medicii recomnadă de asemenea, respectarea schemelor de vaccinare.

"Copiii, după cum bine ştiu părinţii, sunt vaccinaţi conform schemei naţionale de vaccinare împotriva bolilor grave precum poliomielita, tuberculoza, hepatita B, difteria, tetanosul, rujeola etc. Pe lângă acestea, există şi alte vaccinuri în categoria celor opţionale, iar părinţii care, din diverse motive, nu au reuşit să le facă ar trebui să discute cu medicul pediatru despre posibilitatea şi necesitatea de a le face acum, dată fiind schimbarea de mediu şi creşterea riscului de îmbolnăvire", a mai spus dr. Evelina Moraru.

În timp ce oportunitatea vaccinării antigripale, de exemplu, este mereu discutată, mulţi părinţi preferă numeroase medicamente sau imunostimulante pentru pregătirea confruntării cu aglomeraţia şi sezonul rece. În funcţie de reacţia copilului la răceală şi de simptome, medicul pediatru poate hotărî dacă este necesară vaccinarea sau administrarea de medicamente pentru întărirea sistemului imunitar. Tot medicul este cel care poate recomanda şi tratamentul, în cazul în care cel mic se îmbolnăveşte.

"Conform unui studiu efectuat anul acesta de Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente, majoritatea părinţilor dau medicamente copiilor fără recomandarea medicului pentru a trata simptomele răcelii, unii dintre ei îi tratează chiar cu antibiotice, fără a şti că aceste medicamente nu au niciun efect în cazul infecţiilor virale. Este foarte important să luaţi legătura cu medicul atunci când copilul se îmbolnăveşte. Numai el vă poate recomanda cel mai potrivit tratament", a subliniat dr. Moraru.

De asemenea, specialiştii le recomandă părinţilor ca, la începutul anului şcolar, vor semnala profesorilor, învăţătorilor, educatorilor sau diriginţilor problemele alergice ale copiilor, astfel încât aceştia să fie feriţi de riscul un probleme grave.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părinţii, sfătuiţi să meargă cu copiii la un consult medical general, înainte de începerea şcolii.
 Vizualizări articol: 516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Părinţii, sfătuiţi să meargă cu copiii la un consult medical general, înainte de începerea şcolii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei