Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 sep 2012 - Anul XVII, nr. 207 (5112)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comisia pentru industrii a Camerei respinge cererea de reexaminare a legii privind organizarea ANRE

Miercuri, 5 Septembrie 2012 (16:18:25)

Deputaţii din Comisia pentru industrii au respins, miercuri, cererea preşedintelui Traian Băsescu de reexaminare a proiectului de lege privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie.

Preşedintele Comisiei, Iulian Iancu a declarat că raportul va fi trimis în plen, iar săptămâna viitoare va fi vot final, după care va fi trimis la Senat.

"Proiectul nu se modifică în sensul dorit de preşedintele Traian Băsescu, pentru că tot preşedintele, care a cerut acum să introducem legea de organizare a ANRE în legea-cadru a energiei, a promulgat deja Legea energiei electrice, făcând imposibilă cererea pe care a făcut-o acum. Dacă ar fi să ducem la bun sfârşit această solicitare, ar trebui să reluăm discuţiile pe Legea energiei electrice, adică am da peste cap toată funcţionarea întregului sistem în baza unei legi care produce efecte. Parlamentul îşi menţine poziţia, legea energiei şi gazelor produce efecte, iar la cea referitoare la organizarea şi funcţionarea autonomă a ANRE Parlamentul îşi menţine poziţia", a precizat Iancu.

El a spus că solicitarea de reexaminare este "absolut ciudată", pentru că preşedintele consideră că este obligatoriu ca legea de funcţionare a unei instituţii să fie parte a legii-cadru a energiei electrice şi gazelor naturale.

"Nicăieri în lume nu este normal să ai o lege de organizare şi funcţionare a unei instituţii parte a legii-cadru. Parlamentul nu a făcut acest lucru, el a aprobat legea-cadru care se adresează tuturor prevederilor din domeniul energiei şi gazelor naturale şi a făcut o lege distinctă privind organizarea şi funcţionarea ANRE, dar în regim de independenţă, adică preşedintele, vicepreşedinţii şi echipa din Comitetul de reglementare sunt numiţi de către Parlament. Înainte erau numiţi de către prim-ministru, iar PDL a cerut să fie în subordinea preşedintelui României. Deci nici vorbă de a asuma o independenţă", a mai arătat iulian Iancu.

Preşedintele Traian Băsescu a transmis Parlamentului, la începutul verii, o cerere de reexaminare a legii pentru aprobarea OUG 33/2007 privind modificarea şi completarea legilor energiei şi gazelor, propunând preluarea în noua Lege-cadru a dispoziţiilor referitoare la organizarea ANRE.

În document, preşedintele menţiona că legea supusă reexaminării are ca obiect de reglementare aprobarea cu modificări a OUG 33/2007 privind modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi Legii gazelor, iar prevederile conţinute de ordonanţa aprobată, dar şi modificările aduse prin legea de aprobare vizează organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.

"Învederăm faptul că prezenta lege de aprobare abrogă dispoziţii ale Legii energiei electrice şi Legii gazelor, care sunt, la rândul lor, menţinute în vigoare de către noua Lege-cadru a energiei electrice şi a gazelor naturale. Întrucât noua lege-cadru, cât şi legea care face obiectul prezentei cereri de reexaminare şi transmise la promulgare au un domeniu similar de reglementare, semnalăm necesitatea asigurării unei legislaţii unitare. În acest scop propunem adoptarea de către Parlament a unei Legi de respingere a OUG nr. 33/2007 şi preluarea în noua Lege-cadru a energiei electrice şi a gazelor naturale a dispoziţiilor referitoare la organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei", se arată în cererea de reexaminare.

Preşedintele Băsescu solicită reexaminarea Legii pentru aprobarea OUG 33/2007, în sensul respingerii ei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisia pentru industrii a Camerei respinge cererea de reexaminare a legii privind organizarea ANRE.
 Vizualizări articol: 432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisia pentru industrii a Camerei respinge cererea de reexaminare a legii privind organizarea ANRE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei