Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 aug 2012 - Anul XVII, nr. 197 (5102)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Baconschi: Ministrul francez Fabius şi-a anulat vizita la Bucureşti; Izolarea internaţională,opera USL

Vineri, 24 August 2012 (14:08:00)

 

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi susţine că ministrul francez al Afacerilor Externe, Laurent Fabius, şi-a anulat vizita programată la Bucureşti la începutul lunii septembrie, el opinând totodată că "adevărata izolare internaţională a României abia a început" şi "este opera USL".

"După ce susţinuse, din opoziţie, că Traian Băsescu e izolat internațional, USL a încercat să prezinte reacţiile Occidentului faţă de situaţia pe care a generat-o de când a preluat puterea doar ca pe o formă de solidarizare a PPE cu PDL. Mă întreb atunci de ce tocmai şi-a anulat vizita la Bucureşti socialistul Laurent Fabius, ministrul francez de externe? Adevărata izolare internațională a României abia a început. Ea este opera USL, însă factura va fi plătită de toţi românii, indiferent de ce sau dacă au votat la referendumul din 29 iulie", afirmă Baconschi, într-un text postat vineri pe blogul său.

De asemenea, el spune că pe fondul "acestei realităţi negative, USL se face că plouă, deşi seceta diplomatică la care au condamnat ţara noastră a compromis orice recoltă geopolitică normală, suspendând capacitatea României de a-şi fructifica avantajele naţionale, regionale şi comunitare".

Baconschi menţionează că în 2012 România a avut deja patru miniştri de externe şi "a spart orice normă în materie de instabilitate politică". "Derapajele grave de la standardele democraţiei funcţionale ne-au singularizat negativ în lumea euro-atlantică unde ne făcusem loc atât de greu. Niciun şef de stat, de guvern sau de diplomaţie occidentală nu a mai venit la Bucureşti în ultimele luni. Am primit în schimb, de la Bruxelles, Londra, Berlin sau Washington admonestări de o maximă severitate, avertismente, cartonaşe roşii. Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul Europei, Comisia de la Veneţia s-au pronunțat în termeni foarte critici asupra cavalcadei de abuzuri prin care USL a încercat să confişte, în folos partizan, instituţiile statului de drept", acuză Baconschi.

El mai arată că "liderii actuali ai USL au atacat grosolan mari puteri prietene - precum Germania sau SUA - şi au prezentat reacţiile lor drept ingerinţe nepermise în «treburile noastre interne»".

Fostul ministru de Externe al USL Andrei Marga declara, în 23 iulie, că omologul francez, Laurent Fabius, a confirmat alături de Catherine Ashton, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate, că va onora invitaţia adresată de a participa la Reuniunea anuală a diplomaţiei române programată a se desfăşura la Bucureşti pe 3-5 septembrie.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, actualul şef al diplomaţiei Titus Corlăţean a avut joi cu Laurent Fabius o convorbire telefonică pe tema proiectelor de incluziune socială a romilor, ocazie cu care "cei doi demnitari au stabilit, în principiu, realizarea unei întâlniri în marja reuniunii Gymnich a miniştrilor de externe din ţările UE, care se va desfăşura la Paphos, în Cipru, în perioada 7-8 septembrie".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Baconschi: Ministrul francez Fabius şi-a anulat vizita la Bucureşti; Izolarea internaţională,opera USL.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Baconschi: Ministrul francez Fabius şi-a anulat vizita la Bucureşti; Izolarea internaţională,opera USL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei