Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 aug 2012 - Anul XVII, nr. 197 (5102)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Hlizeala lui Adrian Năstase

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu-mi iese din cap titlul acelei cărţi scrise de Adrian Năstase, în urmă cu mai bine de-un deceniu. Intitulată „Umor parlamentar”, deşi mult mai potrivit ar fi fost „Hlizeală parlamentară” sau „Băşcălie parlamentară”. A apărut în anul 1996, a fost editată de „Regia Autonomă Monitorul Oficial” şi conţine, înşirate pe lungimea a 176 de pagini, un şirag de „perle” deputăţeşti şi senatoriale. Spre deziluzia mea, este ilustrată de un grafician pe care în general îl apreciam, Mihai Stănescu.

Atâta a înţeles Năstase din îndelungata sa activate de om politic. Că parlamentul ţării este un cadru de film unde se toarnă poante cu nemiluita, voluntare sau involuntare. Un decor amenajat special ca să te râzi până te pişi pe tine, frate. Să ne mai mire imaturitatea clasei politice, când tonul neseriozităţii vine de la cel mai de sus nivel, de la un lider de partid, lider al Camerei Deputaţilor, lider al Guvernului ?

Parcă simţi dorinţa să-i trimiţi o ilustrată lui Năstase în locul unde se află acum şi să-i urezi cam cum i-a urat furnica lui La Fontaine greierului: „Mai hlizeşte-te şi acum, dacă îţi arde, fraiere !”

Am citit şi eu ultimele postări pe blog ale lui Năstase din pârnaie, unde el se consideră „în cantonament”. În primul rând m-a frapat motto-ul ales pentru blog „Cititorii mei sunt mai inteligenţi decât scriitorii altora”. Motto definitoriu pentru un arogant de profesie. Te scarpini în cap şi te întrebi unde bate. E atâta de profund, că nici el nu înţelege ce vrea să zică.

Eu nu cred că cititorii lui sunt inteligenţi. Parcurgând impresiile din cantonamentul unde se află, am rămas impresionat doar de lipsa de talent scriitoricesc a lui Năstase. Vorbea de condiţiile de trai din detenţie, de şobolanii de companie, de colegii care socializează de după gratii... Totul descris cu răceală, fără să transmită cea mai mică vibraţie. Relatarea rece a unui ins lipsit nu doar de minimum de talent, ci şi de minimum de inimă.

Dacă ar fi o fire mai practică, Năstase n-ar mai scrie nimic în viaţa lui. Ar economisi timpul. Iar instrumentul de scris şi l-ar putea băga în orificiul acela unde-i place lui mai mult şi mai mult.

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hlizeala lui Adrian Năstase.
 Vizualizări articol: 1281 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Hlizeala lui Adrian Năstase3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pamflet... desuet trimis de
(24 aug 2012, 14:41:03
Sunt bune remarcile, despre un Nastase premier ironizand parlamentul. Totusi, nu i se pare ceva autorului? Imensa neactualitate a temei. Nastase e la puscarie, nu la conducerea guvernului. Si, o fi scris acea carte, omul are dreptul la exprimare. Care e atunci tema... pamfletului? Am citit undeva, un pamflet, chiar al dlui Nastase, care descria o Constitutie umoristica: "presedintele nu are voie sa dizolve parlamentul de doua ori in aceeasi zi". Desi e vorba de Nastase, mi-a placut remarca, si am... hlizit. Erata! Se pare ca presedintele "revenac" poate dizolva poporul de cate ori doreste in aceeasi zi. Cel putin cu ajutorul jandarmeriei. "Atata a inteles Nastase din indelungata sa activitate politica". Se pare ca nici onor autorul nu si-a actualizat scrierile. Si daca, totusi, a inteles, intre timp, ceva? (ramanand, desigur, tot arogant). Ma gandeam mai mult la aroganta lui Basescu, impotriva a 7,4 milioane (tema oricum mai actuala). Insa acum, "dizolvarea" e pe bune. Iar hlizeala urmeaza doar dupa reusita "dizolvarii". Poporului.
2.   Narcisisme...arogante trimis de
(24 aug 2012, 18:08:06
Sunt una dintre cititoarele la care faceti referire in scrierea dvs. si va asigur ca atat QI-ul meu, atestat nu imaginar, cat si cel al d-lui Nastase este la distanta superioara de ani-lumina fata de al dvs. Va comunic, pentru ca observ ca aveti indoieli.
Va asigur de asemenea ca in nici una din fantasmele dvs. nu veti putea fi „frate” nici cu AN, nici cu cititorii lui, nu neaparat din cauza QI-ului mai sus mentionat, cat a limbajului utilizat si pe care nu il voi reproduce.
Va mai informez ca verbul „a rade” nu este reflexiv. Daca nu stiti ce inseamna „reflexiv”, sunt convinsa ca aveti un motor de cautare la dispozitie, intrucat de acolo ati luat desigur „citatul” din fabula. Intrucat se pare ca sunteti departe de anii de scoala, va amintesc ca ghilimelele se pun atunci cand citatul este din textul original si nu cand va treziti fabricand ceea ce vi se par a fi versuri. Sau poate va imaginati ca sunteti frate si cu La Fontaine...
Daca scrierile d-lui Nastase vi se par reci, nu generalizati si nu considerati ca toata lumea are impotenta dvs. afectiva.
De asemenea, comentariile legate de talentul bloggerului sunt hilare (adica provoaca hlizeala, ca sa intelegeti la ce ma refer) avand in vedere colectia de propozitii puse cap la cap de dvs. intr-un simulacru de articol pentru care imi este greu sa cred ca sunteti si platit.
Cat despre lipsa dvs. de vibrare (anorgasmie se numeste, by the way) si incercarea zadarnica cu introducerea obiectului de scris, va asigur ca va compatimesc pentru experienta nefericita. Nu fiti invidios, e loc si timp pentru toata lumea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei