Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 aug 2012 - Anul XVII, nr. 197 (5102)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Argintărie de 1,5 milioane de euro de la Brukental, la Muzeul Bucovinei Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O expoziţie cu piese de argintărie de excepţie este oferită publicului de către Muzeul Bucovinei din Suceava, în perioada 20 septembrie-10 octombrie a.c. „Capodopere de orfevrărie din colecţiile Muzeului Naţional Brukental”, cuprinde piese de tezaur cu valori de zeci de mii de euro pentru a căror asigurare de transport muzeul sucevean mai caută sponsori. Obiecte de artă decorativă cultică executate în secolele 14- 15 în ateliere vieneze, germane sau româneşti, multe purtând sigla meşterilor, vor poposi pentru trei săptămâni la Suceava, în vitrinele muzeului de istorie.

Printre piesele „grele” ale expoziţiei se numără obiecte executate de renumitul meşter Sebastian Hann, activ între anii 1675-1713, precum o cană de argint aurit evaluată la 200.000 de euro, un vas liturgic în formă de fruct de nufăr cu o înălţime de 20 cm, tot din argint aurit, în valoare de 35.000 euro, o cristelniţă din argint parţial aurit, în valoare de 160.000 euro, două sfeşnice de altar, tot din argint aurit, fiecare cu valoare de 150.000 de euro, o cană cu monede executată la un atelier sibian, în valoare de 35.000 de euro, un castron de supă cu capac, de 28 cm, făcut într-un atelier vienez, în valoare de 5.000 de euro- toate piese de tezaur.

Valori mari au şi casetele de cristal încadrate în monturi de argint în care se păstrează hostia în bisericile catolice, respectiv 30.000 de euro şi 50.000 de euro.

 

Obiectivul Muzeului Bucovinei - 1.500 de vizitatori

Fructiere, vase liturgice, vase pentru păstrarea uleiurilor sfinţite, potire, pahare, vase de împărtăşanie, căni, zaharniţe, tăvi, cafetiere, căniţe de lapte sau bomboniere executate de renumiţi meşteri ai vremii la Viena, Augsburg, Sibiu sau Braşov vor readuce la Suceava pentru trei săptămâni farmecul dantelăriei din argint din Evul Mediu.

Valoarea totală a obiectelor este de 1,5 milioane de euro,  plata asigurării fiind acoperită în cea mai mare parte din sponsorizări. Potrivit directorului Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, sunt aşteptaţi cel puţin 1.500 de vizitatori, iar în cazul unui aflux mai mare instituţia poate prelungi fără probleme programul de vizitare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Argintărie de 1,5 milioane de euro de la Brukental, la Muzeul Bucovinei Suceava.
 Vizualizări articol: 1698 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Argintărie de 1,5 milioane de euro de la Brukental, la Muzeul Bucovinei Suceava4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei