Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 aug 2012 - Anul XVII, nr. 197 (5102)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Concertul din Cetate

Câteva sute de oameni, prezenţi aseară la „Bucovina Rock Castle”, în ciuda vremii nefavorabile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ciuda vremii nefavorabile, a ploii care a căzut pe neaşteptate, ploaie care a amânat cu aproximativ o oră începerea celei de a II-a ediţii a Festivalului internaţional „Bucovina Rock Castle”, câteva sute de suceveni s-au adunat în Şanţul de apărare al Cetăţii de Scaun a Sucevei, de unde au urmărit câteva concerte cu muzică de cea mai bună calitate.

 

Oamenii din spatele festivalului rock din Cetate

Un bun-venit a fost adresat iubitorilor de rock de prezentatorul festivalului, profesorul şi jurnalistul Doru Popovici, el însuşi „bolnav de rock”, o adevărată enciclopedie a rockului nemuritor.

Amfitrionul celor trei zile de festival rock între zidurile Cetăţii de Scaun, Doru Popovici, i-a numit, în aplauzele publicului, pe oamenii care stau în spatele organizării acestui festival: scriitorul Ion Drăguşanul - „creierul şi inima festivalului”, Emil Ursu, directorul Muzeului Bucovinei, „junele” Andi Drăguşanul, directorul artistic al festivalului, Mihnea Blidariu, preşedintele festivalului, împreună cu alţi câţiva oameni de cultură, care nu numai că au dat viaţă acestui festival internaţional de rock, dar îl şi întreţin pentru a avea o viaţă cât mai lungă.

 

Speak Floyd, „o trupă fenomen, foarte bine pusă la punct”

„Frunză verde de urzică, să dăm drumul la muzică”, vorba cuiva... şi ce muzică a urmat! Chiar de la primele acorduri de chitară, lumea s-a însufleţit, rockerii şi-au îndreptat privirea, inima spre scenă, de unde trupa clujeană Speak Floyd, înfiinţată ca un tribut adus legendarilor rockeri de la Pink Floyd, a oferit un concert de zile mari.

Înfiinţată de Sandi Deac de la trupa clujeană Desperado şi avându-l pe David Bryan drept solist, trupa Speak Floyd, care mai cuprinde alţi cinci membri din ţară, a dat o reprezentaţie pe cinste, cântând melodii ale trupei Pink Floyd, dar şi compoziţii proprii.

Andrei Teodor Drăguşanul (Andi), directorul artistic al Festivalului internaţional „Bucovina Rock Castle” şi solistul trupei Toy Machines, ne-a spus că a ales ca Speak Floyd să cânte la debutul manifestării rock, pentru că „Festivalul e gândit pentru trupe care au compoziţii proprii. Speak Floyd este o trupă fenomen, foarte bine pusă la punct. Are şi compoziţii proprii, este o trupă senzaţională. Am fost la aproape toate concertele lor. Eu cred că toată lumea va fi mulţumită de tot ce se va întâmpla în aceste zile la festivalul de rock din Cetate”.

 

Preţuri mici, varietate, trupe consacrate, teatru - rock

Andi Drăguşanul a completat că surpriza din acest an este prezenţa trupelor mult mai cunoscute decât cele de anul trecut: „În primul rând, avem trupe din străinătate: Dubioza Kolektiv din Bosnia şi Alternosfera Republica Moldova. Dubioza Kolektiv a luat premiu MTV pentru cea mai bună trupă rock din estul Europei, iar Alternosfera este o trupă consacrată în muzica rock. Încercăm să-i convingem pe suceveni, şi nu numai, să vină la festivalul de rock din Cetatea Sucevei, unde vor găsi preţuri mici, o varietate foarte mare de muzică, trupe constante la nivelul muzicii”.

Dacă anul trecut, a completat Andi, „am avut şi momente mai slabe, anul acesta mă îndoiesc că vor fi, adică ştiu sigur că nu vom avea, pentru că toate trupele invitate sunt la un nivel ridicat. Am pregătit la ediţia din acest an a festivalului şi o piesă de teatru – <Mânia.ro>, care se va ţine în Muzeul Satului Bucovinean şi va avea loc sâmbătă noapte, după concertele rock. Este o piesă pe temă politică, socială, textul este scris de Mihnea Blidariu (muzician, membru al formaţiei rock Luna Amară, din Cluj-Napoca), care este şi preşedintele festivalului. Este o piesă pe care tata (scriitorul Ion Drăguşanul) o numea piesă de teatru-rock, pentru că este o piesă nonconformistă. S-ar putea să mai avem şi o lansare de carte în cadrul festivalului”.

După concertul susţinut de trupa Speak Floyd, pe scena amenajată în Şanţul de apărare al cetăţii de Scaun a Sucevei a cântat şi încântat publicul trupa Okra din Suceava, Alternativ Quartet din Cluj-Napoca, Chilli Familli din Cluj-Napoca şi Dubioza Kolektiv din Bosnia.

Prima seară de rock în Cetatea Sucevei s-a încheiat cu concertul oferit de trupa bucureşteană Travka.

 

Luna Amară, Coma, Kumm, Alternosfera

Astăzi, în cea de a doua zi de festival, de la ora 18:30 la ora 19:00 va concerta trupa suceveană Acid, urmată, între 19:15-19:55, tot de o trupă suceveană, D’eagle. În intervalul 20:10-20:55, iubitorii de rock vor putea aplauda evoluţia trupei Relative din Cluj-Napoca, iar între 21:10-21:55 va evolua trupa Implant Pentru Refuz din Timişoara. Tot mâine, vor mai concerta între zidurile cetăţii sucevene trupele Luna Amară din Cluj (22:10-23:10) şi Coma din Bucureşti (23:25-00:25).

Mâine, de la ora 18:30 la ora 19:00, vor cânta pentru public sucevenii de la trupa rock Crosside, urmaţi, între orele 19:15-19:55, de trupa Astero, Bucureşti, 20:10-20:55 – trupa Mushroom Story din Cluj-Napoca, 21:10-21:55 – trupa Blazzaj, din Timişoara, 22:10-23:10 – trupa Kumm, din Cluj, seara încheindu-se cu evoluţia trupei Alternosfera, din Republica Moldova (23:25-00:25). Accesul în Cetatea Sucevei costă 2 lei pe zi, începând cu ora 18:00, iar campingul este gratuit.

Festivalul internaţional „Bucovina Rock Castle” este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei şi Centrul Cultural „Bucovina”, având un buget de aproximativ 1,1 miliarde de lei vechi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câteva sute de oameni, prezenţi aseară la „Bucovina Rock Castle”, în ciuda vremii nefavorabile.
 Vizualizări articol: 1213 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 6 voturi
Câteva sute de oameni, prezenţi aseară la „Bucovina Rock Castle”, în ciuda vremii nefavorabile3.556

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Corectie trimis de
(24 aug 2012, 16:03:53
Sa se inteleaga ca Luna Amara si Coma vor concerta "tot maine", adica azi, 24 august.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei