Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 aug 2012 - Anul XVII, nr. 197 (5102)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Am rectificat bugetul preluat de la fosta guvernare, care era bazat pe o filozofie antisocială

Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, că a aprobat rectificarea bugetului preluat de la fosta guvernare, care, în opinia sa, a fost un buget construit pe o filozofie "antisocială" şi a subliniat că fondurile alocate iniţial "în scop politic" pentru piscine şi pârtii au fost redistribuite.

"Am preluat în mai un buget deja aprobat, un buget aprobat de vechea majoritate parlamentară şi de vechiul Guvern, un buget construit pe o altă filozofie, o filozofie nu numai de austeritate, dar şi o filozofie pe care nu mă feresc să o denumesc antisocială", a declarat Ponta.

Potrivit premierului, multe instituţii şi domenii importante aveau asigurată finanţarea doar până în toamnă.

"Probabil că cei care s-au aflat la guvernare în decembrie anul trecut s-au gândit că să ajungă ei în toamnă şi după aceea vor mai vedea. N-au ajuns în toamnă, am ajuns noi cu acest buget şi a trebuit să facem realocările necesare, să luăm din zone pe care le-am criticat nu doar fiind în opoziţie, ci pentru că erau de criticat, să luăm sumele alocate pentru tot felul de proiecte strict politice şi total neinspirate, ca să nu zic mai mult. Piscinele pe la sate, pârtiile de schi în zone unde nu ninge, foarte multe alte zone unde se risipeau sau se canalizau în mod direct, în scop politic, banii publici", a afirmat primul-ministru.

 

„Pot să asigur 100% că cele două obligaţii fundamentale asumate de guvern sunt îndeplinite”

De asemenea, el a spus că a ţinut cont de obligaţiile asumate începând cu prima zi de guvernare, anume reîntregirea salariilor şi returnarea către pensionari a banilor opriţi ilegal.

"În primul rând, cele două obligaţii fundamentale, asumate din prima zi de guvernare a guvernului pe care-l conduc şi anume reîntregirea salariilor bugetarilor, salarii tăiate în 2010 de către preşedintele Băsescu şi Guvernul Boc şi restituirea acelor părţi din pensii încasate în mod ilegal. Aceste două obligaţii asumate au figurat pe primul loc în efortul nostru bugetar şi, cu ocazia rectificării de astăzi, am asigurat, se ştie bine, banii pentru salarii - erau deja, de la momentul iniţial al înţelegerii pe care am avut-o cu FMI. Ne lipseau, la acel moment, sumele până la sfârşitul anului pentru rambursarea pensiilor. Astăzi le avem în buget, deci pot să asigur 100% că cele două obligaţii fundamentale asumate de guvern sunt îndeplinite", a spus premierul.

Victor Ponta a precizat că rectificarea bugetară respectă obligaţiile asumate de Guvern în discuţiile cu instituţiile financiare internaţionale.

"Astăzi am aprobat rectificarea bugetară pornind de la obligaţia absolută pe care guvernul pe care eu îl conduc şi-a asumat-o, aceea de a rămâne şi de a păstra ţara noastră într-o limită clară de disciplină financiară şi de a respecta în totalitate acordurile şi obligaţiile pe care România şi le-a asumat în relaţiile cu creditori noştri internaţionali, adică cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială. Deci, tot ceea ce am adoptat astăzi se încadrează în cifrele macroeconomice referitoare la deficit, la reforme structurale pe care le-am stabilit cu Fondul Monetar şi Comisia Europeană şi, evident, asta a implicat şi restricţii", a spus Ponta.

Premierul a anunţat miercuri că Guvernul va aloca autorităţilor locale, la rectificarea bugetară, 500 milioane lei pentru plata arieratelor către firme şi 100 milioane lei pentru primăriile care nu mai au bani de salarii, încă 100 de milioane lei urmând a fi acordate pentru plata însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Am rectificat bugetul preluat de la fosta guvernare, care era bazat pe o filozofie antisocială.
 Vizualizări articol: 1364 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Ponta: Am rectificat bugetul preluat de la fosta guvernare, care era bazat pe o filozofie antisocială1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Minciuni trimis de
(24 aug 2012, 14:05:59
aceste doua facilitati urmau sa fie duse la indeplinire de guvernul Ungureanu, asa ca voi doar va laudati cu ce au inceput altii.......
2.   GUVERNUL PONTA MERGE CEAS trimis de
(24 aug 2012, 18:05:34
Guvernul Ponta a dat inapoi banii furati bugetarilor si pensionarilor de regimul Basescu.
A dat banii inapoi asistentilor de handicapati si mamicilor.Din Ianuarie plata TVA se va face doar la plata facturii.Au disparut vremurile cand dictatorul spunea ca statul nu are nici o obligatie fata de cetatean,pe principiul toti banii la mine si la voi nimic.HA HA,traiasca tanti Aspazia.
3.   Murim incet ! trimis de
(24 aug 2012, 21:23:12
Avem pamant , avem apa , avem inca forta de munca dar murim de foame ! Fiecare nou guvernare instalata se lupta cu vechea mostenire dar sfarseste si ea in aceleasi conditii .In tara asta ti-e rusine sa spui ca esti cinstit !
4.   Pentru radumamii trimis de
(24 aug 2012, 23:05:38
mai omule, tu te minti singur si iti place, sa fiu sincer esti un comunist batut in cap, este criza economica de aia s-a taiat ce s-a taiat, sa nu mai vorbim de faptul ca ponta a facut rost de bani ptr ca a taiat din investitii economice in curs, plus ca nu avea voie sa faca mariri de salarii si pensii inainte de alegeri! !!!!!! a incalcat legea!!!!!!
4.1  RE: Pentru radumamii trimis de
(25 aug 2012, 00:28:55
KELARULE, nici mie nu-mi place Ponta, de Basescu nu mai spun, dar crede-ma, esti total pe dinafara. Pleci de la premiza ca in Romania, singurul necomunist e Basescu. Si intr-adevar, nu e comunist. Dar e ticalos. Si un hot fara pereche. Te-ai gandit vreodata de ce au sarit in sus nemtii si americanii ca sa-l tina pe Basescu? Ai crezut ca e de dragul democratiei? Pe dracu! Nu stiu de unde te documentezi tu, dar tratezi lucrurile foarte superficial. Si pe aia cum ca ar fi ilegal sa faca mariri de pensii si salarii inainte de alegeri...pe asta de unde ai mai scos-o? In primul rand nu sunt mariri, e un ramburs. Ilegal e sa tai din pensii. Ia intreaba orice englez daca e legal sa se taie din pensie, chiar daca e criza. Sau poate afli unde dracului au disparut peste un miliard de euro de la Hidroelectrica, si asta sub guvernarea marilor democrati PDL condusi de Basescu. Dar ma rog, in final, fiecare are opinia lui.
5.   Ptr radumamii trimis de
(24 aug 2012, 23:13:26
aia cu taxa TVA e o manipulare ptr oamenii fara carte, de fapt ponta si-a taiat craca de sub picioare cu noua lui rambursare de TVA, a lasat un gol in buget prin faptul ca taxa TVA nu mai trece pe la stat mai intai.ce a facut el e pishat in ploaie, sa ia ochii lumii, a doar inversat cine e platitorul de TVA catre stat. ........ ce incult si opac economic este ponta asta! !!!!!
6.   Da,Base este economist de Oxford trimis de
(25 aug 2012, 07:58:12
In primul rand acum ministrul finantelor este Florin Georgescu ,mana dreapta a lui Mugur Isarescu.Inainte ministrul finantelor era Basescu care n-a citit o carte in viata lui,el seara citeste doar conturile lui de miliarde de euro.iar despre asa zisele investitii ale lui Udrea:stadioane la tara in panta,parcuri la tara,parcuri in paduri,bazine de inot la tara,patinoare de carton,te faci de ras daca abordezi problema asta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei