Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 aug 2012 - Anul XVII, nr. 196 (5101)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta, despre atacurile reclamate de CC: Sunt probleme între judecători, nu cu alte instituţii

Joi, 23 August 2012 (15:38:35)

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, în legătură cu apelul făcut de Curtea Constituţională la Parlament, Preşedinţie şi Guvern pentru a opri atacurile şi acţiunile denigratoare la adresa judecătorilor constituţionali, că impresia lui este că sunt probleme între judecători, nu cu alte instituţii.

Întrebat cum comentează apelul făcut de Curtea Constituţională, premierul a spus că judecătorii CC au perfectă dreptate, iar el susţine şi cere de la aceştia ca ei înşişi, în primul rând, să se poarte la înălţimea funcţiei pe care o ocupă.

Ponta a precizat că impresia sa este că "sunt probleme între judecători, nu cu alte instituţii".

Curtea Constituţională acuză, într-un comunicat, continuarea atacurilor la adresa judecătorilor constituţionali din partea unor autortităţi publice şi a presei, cerând Parlamentului, Preşedinţiei şi Guvernului luarea de măsuri pentru oprirea acţiunilor defăimătoare.

Judecătorii Curţii Constituţionale, reuniţi în plen la data de 22 august, au luat act de continuarea atacurilor unor autorităţi publice şi mijloace de informare în masă la adresa CC.

Astfel, judecătorii CC au decis să facă un nou apel la autorităţile publice prevăzute în Titlul III al Constituţiei - Parlament, Preşedintele României, Guvernul României, Administraţia publică centrală, Administraţia publică locală, Autoritatea judecătorească, pentru "a lua măsuri de oprire a acţiunilor defăimătoare la adresa Curţii Constituţionale", se arată într-un comunicat de presă de joi al CC.

"Aceste acţiuni, cărora li se adaugă, în ultima perioadă, actele denigratoare la adresa unora dintre judecătorii Curţii Constituţionale, cărora li se contestă moralitatea, integritatea, pregătirea profesională, produc grave prejudicii de imagine Curţii Constituţionale şi tind la decredibilizarea sa, punând sub semnul îndoielii deciziile pe care Curtea le-a pronunţat. Se aduce astfel atingere dispoziţiilor art.147 alin.4 din Constituţie, potrivit cărora deciziile Curţii Constituţionale sunt general obligatorii, se încalcă normele democratice şi principiile statului de drept, cu consecinţe grave asupra stabilităţii instituţionale în România şi asupra imaginii internaţionale a ţării, astfel cum o subliniază şi Raportul Comisiei Europene către Parlamentul European şi Consiliu arătat", potrivit CC.

CC mai arată că în Raportul Comisiei Europene către Parlamentul European şi Consiliu privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare s-a exprimat îngrijorarea faţă de "recenta presiune exercitată de unii membri ai Guvernului român şi de politicieni de rang înalt asupra Curţii Constituţionale", iar "independenţa sistemului judiciar şi separarea puterilor sunt elementele de bază ale unei societăţi democratice".

"Pentru a restabili climatul de încredere, toate nivelurile politice din România vor trebui să demonstreze, în lunile următoare, prin acţiunile lor, angajamentul faţă de aceste principii. Comisia va monitoriza îndeaproape evoluţiile în acest domeniu", au mai citat judecătorii CC din raportul Comisiei Europene.

Judecătorii constituţionali precizează că, având în vedere recomandările specifice urgente cuprinse în acest Raport, nevoia de stabilitate instituţională a României, atât în plan intern cât şi internaţional, pentru a evita continuarea deteriorării imaginii ţării şi constatarea de către organismele europene a neîndeplinirii obligaţiilor pe care România le are în calitate de stat membru al Uniunii Europene, "Plenul Curţii Constituţionale cere tuturor autorităţilor publice luarea de măsuri pentru respectarea statutului Curţii Constituţionale şi a statutului membrilor acesteia".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta, despre atacurile reclamate de CC: Sunt probleme între judecători, nu cu alte instituţii.
 Vizualizări articol: 744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta, despre atacurile reclamate de CC: Sunt probleme între judecători, nu cu alte instituţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei