Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 aug 2012 - Anul XVII, nr. 196 (5101)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Georgiana Iorgulescu a demisionat din CSM

Joi, 23 August 2012 (17:14:02)

Georgiana Iorgulescu, membru în Consiliul Superior al Magistraturii din partea societăţii civile, şi-a depus, joi, la finalul şedinţei Plenului, demisia din CSM.

Reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că Georgiana Iorgulescu şi-a depus cererea de demisie din CSM după încheierea şedinţei Plenului Consiliului, fiind înregistrată în jurul orei 16.30.

Vicepreşedintele CSM, Oana Schmidt-Hăineală, a declarat că Georgiana Iorgulescu a anunţat în timpul şedinţei că este posibil ca la finalul discuţiilor din Plen să îşi înainteze demisia.

Oana Schmidt-Hăineală a precizat că demisia este un act unilateral de voinţă, fiind decizia fiecăruia dacă rămâne sau nu într-o instituţie.

Ea a mai spus că CSM urmează să ia act de cererea Georgianei Iorgulescu de demisie din Consiliu într-o viitoare şedinţă a Plenului.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, joi, de cererile Monei Pivniceru de demisie din funcţiile de membru ales al CSM şi de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Aceasta a fost numită, joi, în funcţia de ministru al Justiţiei.

Georgiana Camelia Iorgulescu, reprezentant al societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii, a fost susţinută la numirea în CSM de Asociaţia Magistraţilor din România, Centru pentru Resurse Juridice şi Asociaţia Pro Democraţia.

În 22 iunie 2011, senatorii au aprobat numirea Georgianei Iorgulescu în Consiliul Superior al Magistraturii, cu 59 de voturi "pentru", 50 de voturi "împotrivă" şi trei abţineri.

Puiu Haşotti spunea atunci că Georgiana Iorgulescu "este omul de casă al unei doamne care a făcut foarte mult rău justiţiei României şi cetăţeanului - Monica Macovei".

Ceilalţi candidaţi, respectiv Virgil Melnic, Doinel Dinuică, Radu Cornel Andruica şi Ovidiu Horia Maican, au obţinut atunci voturi favorabile mai puţine.

Cel de-al doilea reprezentant al societăţii civile în CSM este Corina Dumitrescu, soţia deputatului PSD Cristian Dumitrescu, aleasta fiind aleasă de senatori la începutul lunii iunie 2011.

Gabriela Iorgulescu lucrează din 2000 în sectorul nonguvernamental, anterior fiind expert în Parlamentul României (1998-2000) şi inspector de specialitate la Biroul de Licitaţii şi contracte la biroul Primăriei Ploieşti (1998).

Din 2000, Iorgulescu lucrează la Centrul de Resurse Juridice, unde a coordonat diverse proiecte şi programe. Din ianuarie 2005 este director executiv al Centrului de Resurse Juridice.

Georgiana Iorgulescu a mai lucrat ca expert pentru GDSL Limited Marea Britanie, Asociaţia Magistraţilor din România, UNICEF România, în perioada 2003-2008.

Este licenţiată în ştiinţe juridice la Facultatea de Drept a Universităţii Româno-Americane din Bucureşti, având şi o diplomă de inginer de la Universitatea Politehnica din Bucureşti şi una de mediator de la Ministerul Justiţiei, Delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti.

Este membră a Baroului Bucureşti din anul 2004 şi membră de onoare a Asociaţiilor Magistraţilor din România din 2005.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Georgiana Iorgulescu a demisionat din CSM.
 Vizualizări articol: 860 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Georgiana Iorgulescu a demisionat din CSM0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei