Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 aug 2012 - Anul XVII, nr. 196 (5101)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAE britanic: Politicienii români să respecte decizia CC şi să consolideze stabilitatea politică

Joi, 23 August 2012 (14:51:32)

Ministerul britanic de Externe declară că a luat notă de decizia Curţii Constituţionale de a nu valida referendumul din 29 iulie, adăugând că încurajează politicienii români să o respecte şi să consolideze stabilitatea politică a ţării.

"Marea Britanie a luat notă de decizia Curţii Constituţionale de a invalida referendumul privind suspendarea preşedintelui Băsescu după ce a participat un număr insuficient de votanţi faţă de câţi solicita legislaţia. Încurajăm politicienii din România să respecte această decizie şi să lucreze împreună pentru a consolida stabilitatea politică", se arată într-o declaraţie a unui purtător de cuvânt al Foreign Office de la Londra, transmisă joi MEDIAFAX de către Ambasada Marii Britanii la Bucureşti.

De asemenea, ministerul britanic arată că "este crucial ca într-o perioadă de incertitudine în Europa politicienii din toate partidele să păstreze credibilitatea României demonstrând că susţin statul de drept, independenţa sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei".

"Rămânem angajaţi în sprijinul acordat României pentru a face progrese în îndeplinirea obiectivelor Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV)", în domeniul Justiţiei, se mai arată în declaraţia Ministerului britanic de Externe.

Totodată, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, notează, joi, pe blogul său, într-o postare concomitentă cu transmiterea declaraţiei ministerului de la Londra, că "România a avut o vară lungă şi fierbinte, iar speranţa mea de optimist este ca aceste temperature să scadă în toamnă şi atenţia să se concentreze pe reformele economice şi instituţionale şi întărirea statului de drept".

"România are decizii importante în faţă, în cadrul acordului cu FMI, cum ar fi de exemplu reforma companiilor de stat. Iar în privinţa statului de drept, Executivul, Legislativul şi Justiţia trebuie să continue în îndeplinirea măsurilor recomandate în raportul MCV din iulie. Aceasta este calea cea mai bună pentru construcţia reputaţiei României în rândul investitorilor şi celorlalţi parteneri", mai afirmă ambasadorul Harris pe blogul său.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE britanic: Politicienii români să respecte decizia CC şi să consolideze stabilitatea politică.
 Vizualizări articol: 679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAE britanic: Politicienii români să respecte decizia CC şi să consolideze stabilitatea politică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei