Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 aug 2012 - Anul XVII, nr. 188 (5093)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolai: USL a sesizat MJ, CSM şi Inspecţia Judiciară în cazul interceptărilor pe referendum

Marţi, 14 August 2012 (14:05:45)

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a anunţat, marţi, că USL a sesizat în cursul dimineţii trei instituţii - Ministerul Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii şi Inspecţia Judiciară - pe tema scurgerii în presă a interceptărilor în dosarul referendumului.

Nicolai a spus, într-o conferinţă de presă, că toată lumea ştie care este sursa scurgerii în presă a acestor informaţii din dosare penale, şi a arătat că acest lucru trebuie să înceteze o dată pentru totdeauna, pentru că face rău statutului justiţiei, al magistraţilor implicaţi în aceste acţiuni şi principiilor fundamentale ale Codului Penal.

Europarlamentarul PNL a mai afirmat că aceste documente apărute în presă pot prejudicia adevărul într-o cauză penală şi trimiterea în judecată a unor persoane.

"USL nu mai poate tolera prejudicierea procesului penal în România", a adăugat Nicolai.

Norica Nicolai a declarat că evoluţia situaţiei din România, în ultimele zile, riscă să se degradeze iremediabil, iar această dezbatere la care asistăm nu este o dezbatere doar spre uzul politicienilor.

Potrivit Noricăi Nicolai, în ultimele zile a avut loc "o acţiune fără precedent, jenantă pentru România şi Uniunea Europeană", referindu-se la controalele şi dosarele de la Curtea Constituţională.

"Am vrea să ştim foarte clar dacă Parchetul începe să substituie alte instituţii fundamentale ale statului român", a mai spus vicepreşedintele liberal.

"România este o ţară locuită de români şi în numele lor, politicienii au obligaţia să îi facă dreptate şi să îi asigure un statut democratic demn de condiţia ei de membru UE şi NATO", a mai arătat europarlamentatul PNL.

Potrivit Noricăi Nicolai, în ultimile zile, grupul condus de preşedintele Traian Băsescu, prin intermediul justiţiei, încearcă să forţeze democraţia.

"Am asistat în aceşti şapte ani şi jumătate de Traian Băsescu la o siluire permanentă a ceea ce înseamnă sistemul judiciar într-un stat de drept", a precizat Nicolai, adăugând că evoluţiile din ultimul timp sunt "fără precedent şi de netolerat", atât de către români, societatea civilă, cât şi de către structurile UE.

Nicolai a mai afirmat că USL consideră "inadmisibil" să dai indicaţii de oriunde de pe teritoriul României, iar aceste indicaţii să fie executate la timp şi întocmai de către structuri abilitate ale statului.

"Cred că este momentul ca preşedintele suspendat Traian Băsescu să îşi amintească că există 7 milioane şi jumătate de români care i-au spus că nu îl mai vor. România, domnule preşedinte, nu este o ţară feudală, să ne comportăm precum Lăpuşneanu. Nu vă puteţi lua ţara înapoi, pentru că nu vă aparţine", a mai spus Norica Nicolai.

Ea a arătat că o minimă decenţă ar trebui să îi oblige pe cei implicaţi în acest joc de forţare a democraţiei, în România, să se abţină de la orice act, gest de intimidare sau acţiune contra poporului român, nu numai asupra instituţiilor abilitate.

Norica Nicolai a mai declarat că magistraţii trebuie să se abţină de la a mai face publice acte şi probe din dosarele penale.

"Este umilitor şi degradant pentru un magistrat, pentru statutul său, să continuăm să ne comportăm ca într-un stat bananier, în care totul se transmite prin intermediul televizorului", a mai spus aceasta.

Norica Nicolai şi-a exprimat speranţa ca CSM să dea curs de urgenţă solicitărilor USL şi să procedeze la o investigare foarte clară a acestui caz.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat, luni, Inspecţia Judiciară în legătură cu afirmaţiile publice "cu potenţial de intimidare şi decredibilizare a justiţiei" făcute de premierul Victor Ponta, parlamentarii Varujan Vosganian şi Mihai Voicu, precum şi de europarlamentarul Ramona Mănescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolai: USL a sesizat MJ, CSM şi Inspecţia Judiciară în cazul interceptărilor pe referendum.
 Vizualizări articol: 487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Nicolai: USL a sesizat MJ, CSM şi Inspecţia Judiciară în cazul interceptărilor pe referendum1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei