Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 aug 2012 - Anul XVII, nr. 188 (5093)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Guvernul trebuie să restituie 400 milioane euro reprezentând taxa auto încasată ilegal

Marţi, 14 August 2012 (14:02:10)

Guvernul este obligat să restituie proprietarilor de autovehicule o sumă totală de 400 milioane euro, reprezentând taxa auto percepută ilegal de fostul Executiv, a declarat, marţi, premierul Victor Ponta.

El a precizat că situaţia a fost prezentată de conducerea Ministerului Mediului în şedinţa de marţi a Guvernului şi că săptămâna viitoare ar trebui adoptată o decizie de rezolvare a problemei.

"Ei (membrii fostului guvern-n.r.) au mâncat şi noi plătim. Aşa este cu taxa auto, ca şi cu multe alte lucruri", a spus Ponta.

Premierul a declarat săptămâna trecută că Guvernul va trebui să adopte un act normativ prin care să fie restituită taxa auto încasată ilegal, eliberând astfel instanțele de procesele intentate statului pentru rambursarea banilor.

"Am discutat să identificăm împreună o procedură administrativă prin care zecile de mii de procese aflate pe rol ale cetățenilor români care îşi cernapoi banii încasaţi ilegal să fie soluţionate fără a se mai apela la instanţă. Suntem într-o situaţie identică din punct de vedere funcțional cu ceea ce se întâmplase cu acei bani încasaţi ilegal pensionarilor. Guvernul Ungureanu le spunea pensionarilor: «mergeţi şi daţi-ne în judecată, ştim că o să câştigaţi, dar mai câştigăm nişte timp». Instanţele se aglomerau, banii pe care Guvernul, indiferent cum se numeşte, trebuie să îi dea înapoi cresc, evident, cu rata inflaţiei. Atunci am luat o decizie administrativă şi practic am oprit toate procesele, instanţele sunt şi aşa superîncărcate, nici nu am mai ţinut zeci, sute de mii, în cazul pensionarilor, milioane de oameni prin tribunale, ani în şir. La fel trebuie să facem şi cu rambursarea taxei auto. E clar că legea adoptată anterior care nu corespundea normelor europene şi nici celor constituţionale şi că Guvernul va trebui să dea banii înapoi. Trebuie să facem această procedură, ca măcar să nu mai punem judecători şi grefieri să dea termene şi să scrie sentinţe care sunt toate într-un singur sens, în care Guvernul trebuie să dea bani înapoi", a spus atunci Ponta.

În opinia sa, decizia guvernelor anterioare de a îndemna proprietarii de vehicule să dea statul în judecată pentru a-și recupera taxa auto încasată ilegal a fost incorectă și imorală.

Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, promulgată la începutul anului, prevede o reducere a taxei de poluare cu până la 25%, dând posibilitatea ca, în cazul în care taxa de poluare plătită de la 1 iulie 2008 este mai mare decât cea rezultată din aplicarea acestei legi, proprietarii de maşini să poată solicita restituirea sumelor reprezentând diferenţa de taxă plătită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Guvernul trebuie să restituie 400 milioane euro reprezentând taxa auto încasată ilegal.
 Vizualizări articol: 455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Guvernul trebuie să restituie 400 milioane euro reprezentând taxa auto încasată ilegal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei