Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iul 2012 - Anul XVII, nr. 161 (5066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cartel Alfa cere cetăţenilor să meargă la vot, 29 iulie fiind un moment important pentru democraţie

Vineri, 13 Iulie 2012 (15:13:42)

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" solicită membrilor săi şi cetăţenilor să participe la referendum şi să îşi exprime opţiunea prin vot pentru "restabilirea statului social", precizând că 29 iulie este "un moment important pentru democraţia din România".

Comitetul Confederal al "Cartel Alfa" arată, într-un comunicat de presă transmis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că este preocupat de actualul context politic din România şi consideră că singura soluţie pentru clarificarea situaţiei este consultarea populară prin referendum.

"Comitetul Confederal al Confederaţiei Naţionale Sindicale «Cartel Alfa» nu poate ignora faptul că realitatea de azi este determinată de evoluţia politică a României din ultimii ani şi nici faptul că preşedintele suspendat Traian Băsescu a avut un rol esenţial în producerea, întreţinerea şi perpetuarea acestei realităţi prin acţiunile de desfiinţare a statului social, în dispreţ total faţă de prevederile Constituţiei şi fără nicio reacţie din partea reprezentanţilor Uniunii Europene", a precizat sursa citată.

Conducerea "Cartel Alfa" reaminteşte o parte din măsurile radicale la care au fost obligaţi cetăţenii României: reduceri salariale drastice, creşterea TVA, disponibilizările din mediul privat, modificarea Codului Muncii şi a Legii Dialogului Social prin asumare, impozitarea pensiilor, reducerea cheltuielilor pentru asigurările sociale şi sacrificarea micului contribuabil, o reformă a sănătăţii discriminatorie, precum şi refuzul categoric al oricărui dialog cu partenerii sociali.

"Dacă ar fi să facem o caracterizare a ultimilor ani, aşa cum au fost ei, prin prisma sindicatelor membre ale Confederaţiei Naţionale Sindicale "Cartel Alfa", dominantă a fost lipsa dialogului social, impunerea unor decizii arbitrare, în detrimentul lucrătorilor, utile mediilor de afaceri internaţionale şi intereselor de grup ale partidelor aflate la putere. Reamintim şi faptul că, în aceşti ultimi ani, au fost ignorate toate soluţiile şi propunerile venite din partea societăţii civile, în general, şi a structurilor sindicale şi patronale reprezentative, în special", se mai arată în comunicat.

CNS "Cartel Alfa" precizează că reprezintă interesele a mai mult de un milion de lucrători, membri în sindicatele celor 50 de federaţii profesionale afiliate şi este membră a Confederaţiei Europene a Sindicatelor şi a Confederaţiei Internaţionale a Sindicatelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cartel Alfa cere cetăţenilor să meargă la vot, 29 iulie fiind un moment important pentru democraţie.
 Vizualizări articol: 592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cartel Alfa cere cetăţenilor să meargă la vot, 29 iulie fiind un moment important pentru democraţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei